Meslek seçimi konusunda ne yapılmalı?

İlgin varsa fizik kolay bolum bayağı cerez. Vermemesinin en buyuk sebebi, 1. puani dusuk bos kal miyim gidiyim diyen cok oluyor, 2. gidiyim bolum degistirirm bakarim duruma diyenler cok oluyor. İstanbul fizik oyleydi bir ara, baraj kadar puani vardi, sonra ne oldu bilmiyorum hala yasiyor bolum bilmiyorum.
Bunlar yuzunden o capsler, yoksa erken bile biter.

2. saydığın kitleden oluyorum herhalde. Evde kalıp para biriktirmekte seçenek ama bunu evde yapması biraz daha zor aileden dolayı. Bilgisayar veya fizik yazıp gitsem ders çalışmak gibi ekstra uğraşım olacak ama fikir fikirdir sağ ol.

2. saydığın kitleden oluyorum herhalde. Evde kalıp para biriktirmekte seçenek ama bunu evde yapması biraz daha zor aileden dolayı. Bilgisayar veya fizik yazıp gitsem ders çalışmak gibi ekstra uğraşım olacak ama fikir fikirdir sağ ol.

Gibi :D onlar daha cok ayni universitede baska Bolu'me gitmek istiyor :D seninki komple baska.
Bu pilot egitiminde 100% pilot olamiyorsun diye biliyorum, biliyorsun degil mi?

Gibi :D onlar daha cok ayni universitede baska Bolu'me gitmek istiyor :D seninki komple baska.
İlk mezun olduğunda hemen işe almıyorlar tabii. Önce uçuş eğitmeni olup 200 250 saat olan uçuş süreni 1500 2000lere çıkarman lazım. Ondan sonra büyük firmalarda yardımcı pilot oluyorsun. Saatlerin 4-5bin olduğunda ATPL lisansı alıyorsun, ilk mezun olduğunda genelde CPL lisansın oluyor. Yani bi 5 6 yıl içinde ana pilotluğa yükselirsin. İlk uçuş eğitmeni maaşı 60 70bin civarı, yardımcı pilot 100 150 bin. Ana pilotun ucu çok açık, uluslararası çalışırsan 10-25 bin dolar arası. Genelde 15 bine çalışıyorsun yani pilotluk okuluna verdiğinin fazlasını alıyorsun ya.

Hocam konu nihayet çözüme vardı. Parayı ben biriktirmeyeceğim bizimkiler biriktirecek ama uçuş okuluna yazılmadan önce 4 yıllık bir bölümü bitirmemi istediler. Bu süreçtede parayı biriktirecekleri fikrine vardık çok şükür. 4 yıllık bölüm ve üzerine biriken parayla uçuş okuluna gideceğim. (uçuş okulu 1.5 yıl sürüyor)

Son düzenleme:
İlk mezun olduğunda hemen işe almıyorlar tabii. Önce uçuş eğitmeni olup 200 250 saat olan uçuş süreni 1500 2000'lere çıkarman lazım. Ondan sonra büyük firmalarda yardımcı pilot oluyorsun. Saatlerin 4-5bin olduğunda ATPL lisansı alıyorsun, ilk mezun olduğunda genelde CPL lisansın oluyor. Yani bir 5 6 yıl içinde ana pilotluğa yükselirsin. İlk uçuş eğitmeni maaşı 60 70bin civarı, yardımcı pilot 100 150 bin. Ana pilotun ucu çok açık, uluslararası çalışırsan 10-25 bin dolar arası. Genelde 15 bine çalışıyorsun yani pilotluk okuluna verdiğinin fazlasını alıyorsun ya.

Hocam konu nihayet çözüme vardı. Parayı ben biriktirmeyeceğim bizimkiler biriktirecek ama uçuş okuluna yazılmadan önce 4 yıllık bir bölümü bitirmemi istediler. Bu süreçtede parayı biriktirecekleri fikrine vardık çok şükür. 4 yıllık bölüm ve üzerine biriken parayla uçuş okuluna gideceğim. (uçuş okulu 1.5 yıl sürüyor)

Fizik mi peki, ne yazican? Siralama ne geldi?

Fizik mi peki, ne yazican? Siralama ne geldi?

4-5 tane düşündüğümden fazla yanlışım çıktı maalesef 132K ham puan, 144K ise yerleştirme geldi. OBP kırdı biraz belimi. İyi OBP'ye 117k falan gelebilirdi. Bana mühendislik yaz puanın yeten yere, oradan mezun olduğunda uçuş okulu paran birikir göndeririz diyorlar ama üniye şehir dışına gidebiliyorum, "şehir içindeki ünilerde sıralamalar daha kötü durumda emeği boşa gider" demiş abim anneme. Uçuş okulu paranı biriktiririz ama sana doğru düzgün para gönderemeyiz diyorlar, gizliden motor alıp Trendyol Go'dan en azından harçlığımı çıkaracağım yoksa sefil 4 yıl geçiririm gibi duruyor.

Ailemin üzerinde mal varlığı olduğu için yurt çıkmayabilir inşallahta çıkmaz ondan çok korkuyorum. Dert değil yurtta kalırım severimde ama Trendyol Go'ya girince gelirimden dolayı atılırım yurttan.
Telefonum yok, 1 tane tshirts, 1 tane keten pantolonum var. Tek mal varlığım laptopum onuda satıp motor almayı düşünüyorum üstünü babaannem tamamlar, bana bir çok konuda yardımcı olmuştu sağ olsun.

Son düzenleme:
4-5 tane düşündüğümden fazla yanlışım çıktı maalesef 132K ham puan, 144K ise yerleştirme geldi. OBP kırdı biraz belimi. İyi OBP'ye 117k falan gelebilirdi. Bana mühendislik yaz puanın yeten yere, oradan mezun olduğunda uçuş okulu paran birikir göndeririz diyorlar ama üniversiteye şehir dışına gidebiliyorum, "şehir içindeki ünilerde sıralamalar daha kötü durumda emeği boşa gider" demiş abim anneme. Uçuş okulu paranı biriktiririz ama sana doğru düzgün para gönderemeyiz diyorlar, gizliden motor alıp Trendyol Go'dan en azından harçlığımı çıkaracağım yoksa sefil 4 yıl geçiririm gibi duruyor.

Ailemin üzerinde mal varlığı olduğu için yurt çıkmayabilir inşallahta çıkmaz ondan çok korkuyorum. Dert değil yurtta kalırım severimde ama Trendyol Go'ya girince gelirimden dolayı atılırım yurttan.
Telefonum yok, 1 tane tshirts, 1 tane keten pantolonum var. Tek mal varlığım laptopum onu da satıp motor almayı düşünüyorum üstünü babaannem tamamlar, bana birçok konuda yardımcı olmuştu sağ olsun.

Abin de ogrenci mi? Sehir disindaysa filan ona yanla. Madem yurt istemiyorsun, kirasi ucuz sehilere bak.

Abin de ogrenci mi? Sehir disindaysa filan ona yanla. Madem yurt istemiyorsun, kirasi ucuz sehilere bak.
Yurt isterim normalde ama çalışacağım için o gelirle yurtta tutmazlar beni. Yoksa hem çalışayım 40 50 gelirim olsun, hemde yurtta kalayım isterdim. Abim uçakla ilgili bir şey okuyup teknisyen olmuştu 1 2 senedir çalışıyor. Abim dediğimde kuzenim aslında ama 5-6 yaş büyük ondan abi diyorum. Annem yurt çıkmazsa ilk ay kiraya veririz sonra orda birilerini bulursun kirayı bölüşürsünüz diyor ama bulurum bulamam bilmiyorum.

Yurt isterim normalde ama çalışacağım için o gelirle yurtta tutmazlar beni. Yoksa hem çalışayım 40 50 gelirim olsun, hem de yurtta kalayım isterdim. Abim uçakla ilgili bir şey okuyup teknisyen olmuştu 1 2 senedir çalışıyor. Abim dediğimde kuzenim aslında ama 5-6 yaş büyük ondan abi diyorum. Annem yurt çıkmazsa ilk ay kiraya veririz sonra orada birilerini bulursun kirayı bölüşürsünüz diyor ama bulurum bulamam bilmiyorum.

1. sene, 1 donem yurt bulmaya bak. Sonra arkadas filan bulursun kafa olarak anlastigin oyle eve cikarsin, ilk ay eve cikayim birini bulayim zor gibi duruyor.
Ozel yurtlara da bak, ne kadar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı