Meslek seçiminde kararsız kalmanın çözümü nedir?

mert00001

Centipat
Daha fazla  
Dostlar merhaba, YKS'den çıkan abilerimin, ablalarımın formlarının arasına girdiğim için kusura bakmayın. Küçük bir fikir almak istiyorum. Bu yıl 11. sınıfa geçiyorum ve meslek seçimi konusunda kafam ciddi anlamda karışık. Kısaca kendimi anlatayım ki bana daha net tavsiyeler verebilin.

Sayısal derslerde çok zayıfım, seviyem neredeyse 6-7. sınıf düzeyinde. Buna karşılık sözel derslerde ve ezberde oldukça iyiyim. Bu yüzden YKS'de sözel alandan tercih yapmayı düşünüyorum. Şu an için aklımda gastronomi bölümü var.

Gastronomiye büyük bir tutkum yok ama az çok ilgim var, hoşuma da gidiyor. Ancak bu alanda başlangıç maaşlarının düşük olması, yoğun ve düzensiz çalışma saatleri, resmi tatillerin bile çalışılarak geçmesi gibi faktörler beni düşündürüyor.

Aslında çocukluğumdan beri tıp ve biyolojiye ciddi ilgim var. Fakat bunun için güçlü bir sayısal altyapı gerekiyor. En düşük tıp fakülteleri bile TYT ve AYT toplamında yaklaşık 27 net matematik ve fene yakın netler istiyor. Fen kısmını bir şekilde halledebileceğimi düşünüyorum ama matematik gözümde çok büyüyor. Çünkü bugüne kadar hiç düzenli şekilde matematik çalışmadım. Önümde iki yıl var ama bu süre beni ne kadar ileri taşıyabilir, emin değilim.

Matematiği sevmiyorum ama en azından sabredip katlanabileceğim bir meslek seçmek istiyorum. Bu da karşılığında 80-100 bin TL maaş gibi bir getiri sunmalı ki bunca emek değsin. Aksi halde, uğraşıp altında kalacaksam belki de gastronomiyle devam etmek mantıklı olacak.

Sizce ne yapmalıyım? Elbette “karar senin” diyeceksiniz ama ben bu konuda dostça, samimi birkaç fikir duymak istiyorum. Tavsiyelerinizi gerçekten önemsiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…