Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi okuyarak bilgisayar mühendisi veya yazılımcı olunur mu?

ANKAmecha01

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar liseye geçeceğim ama bir konuda kararsızım.
Bilgisayar mühendisi veya yazılımcı olmal istiyorum puanım hem Anadolu lisesine hem de mesleki ve teknik Anadolu lisesine yetiyor bu alanda bu meslekte başarılı olmak ve ilerlemek için ne yapmalıyım?
Matematik seviyem orta düzeyde İngilizcem iyi.

Meslek lisesinde ders saatleri daha çokdu sanırım laboratuvar derslerinden dolayı. Üniversiteye hazırlanmak için daha kısıtlı vaktiniz oluyor. Bence Anadolu lisesi seçip boş vaktinizde yazılımla alakalı konulara kendiniz bakın.

Bilgisayar mühendisi veya yazılımcı olmal istiyorum puanım hem Anadolu lisesine hem de mesleki ve teknik Anadolu lisesine yetiyor bu alanda bu meslekte başarılı olmak ve ilerlemek için ne yapmalıyım?

Eğer üniversite hayalin varsa hiç bulaşma derim. Şahsen bir meslek lisesinde bilişim teknolojileri bölümünde(yazılım bölümü yani)okuyorum haftalık ekstradan 13 saat ders görüyoruz. Bu bölümün sevdiğim yanı mezun olacağım zaman bana mesleki yeterlilik belgesi ve iş yeri açma belgesi verecek olması. Şahsen yazılım öğretme konusunda güzeller ama 9.sınıf en temel şeyleri anlatıyorlar belki 9.sınıfta bilişim teknolojilerinden sıkılabilirsin ama diğer sınıflarda yazılımla ilgili çoğu şeyi öğreniyorsun bence YouTube'dan öğreneceğinden çok daha fazlasını öğrenebilirsin bu okullarda ama dediğim gibi üniversite hayalin varsa düşünme bence, yapılamaz demiyorum yaparsın ama zorlanırsın.

Matematiği vs boşlamayacaksanız olur. 150 k ile girilen bir mühendislik bölümüne meslek lisesi mezunu biri 350 k ile girebiliyor MTOK kontejanı sayesinde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı