Meslekten Anadolu'ya geçince meslek dersleri silinir mi?

Öyle bir hata yapma. Gün gelir bir gün anlarsın meslek lisesinin değerini. Belge belgedir. Bedavadan bir MYK belgen oluyor hiç değilse.
Yeri geliyor, üniversiteden alınan diploma bile işe yaramayabiliyor. Lise diploması mı işe yarayacak? Konu sahibinin sorusuna gelecek olursak meslek dersleri evet, silinir. Sorumlu kaldığın meslek dersin varsa sorumluluğu da düşer.

Yeri geliyor, üniversiteden alınan diploma bile işe yaramayabiliyor. Lise diploması mı işe yarayacak? Konu sahibinin sorusuna gelecek olursak meslek dersleri evet, silinir. Sorumlu kaldığın meslek dersin varsa sorumluluğu da düşer.
E hocam 9 sınıftaki meslek dersim e okuldan silinmemiş

Öyle bir an geliyor ki, iyi ki meslek lisesi mezunuymuşum diyorsunuz. Ve dediğim gibi bölümü önemli değil bedavadan bir MYK yerine geçen belgeniz oluyor. Devlet de bir tane bedavadan almaya hak veriyor, iki tane bedavadan MYK belgen olabilir yani.

Ben kendimden örnek vereyim, iki ay önce dedim çünkü ; Meslek lisesi Elektrik-Elektronik ATL. mezunuyum, okurken ne işime yarayacak zaten bu işi yapmam diyordum, mezun oldum ve ön lisans İSG. okudum, iki yıldır da çok şükür ekmeğini yiyordum bu bölümün. Ta ki iki ay önce bölgemizde hayal edemeyeceğiniz kadar işçisine güzel maaş veren fabrikaya yaptığım meslek lisesi mezunlarına özel olarak açılmış iş başvurusu onaylanana kadar(tabi şu anda o güzel maaşlara erişmek için 7 sene çalışmak gerekiyor ayrı konu.). Eski işimi seviyordum, şu anda konum itibariyle evet boşluktayım ancak bu sürekli olmayacak, yıllar içinde kademeler atlanacak. Sonuç olarak bu meslek lisesi sayesinde şu anda sabit ve maaşı iyi işim var. Meslek lisesi mezunu olmayanların şu anda durumunu anlayabiliyor musunuz?

Evet meslek liselerinde ortam kötü, bireyin kendini baya koruması gerekiyor ancak hepi topu 4 sene ya, dersler de nispeten diğer liselere göre seviye olarak kolay geçiliyor. Dişinizi sıkın arkadaşlar.

Tabi ömür boyu lazım olmayabilir de, bunun kimse garantisini veremez. Mesela ben eski işimi yapmaya devam etseydim ömür boyu lazım olmayacaktı. Gerçi bunu söylemem de yanlış, çünkü bir elektrik tesisatına bakınca bu lise sayesinde neyin ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlıyor ve ona göre tespit ve önerilerde bulunuyordum. Ayrıca eğer bir elektrik ile işi olan firmaya başvuru yaparsam benim için CV 'de bir artı. Keşke makina bölümü okusaymışım bile diyorum.

Ayrıca, eskiden bazı ön lisans bölümlerine sınavsız gidilebiliyordu ama kaldırıldı. Ancak lisans bölümlerine geçişte puan avantajı hala mevcut. Bölümü okurken de meslek lisesi olmayan bölümlere göre okurken işi bildiğiniz için rahat edersiniz.

@Halil 72, yeni okulunuzun müdürüyle konuşun, silinir. Anadolu lisesinde meslek dersi yok, sınavına nasıl girmeyi düşünüyorsun?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı