Meta Quest 3 alınır mı?

Lyd19011

Hectopat
Merhaba. Birkaç ay sonra Meta Quest 3 almayı düşünüyorum. Aklımdaki soru: Pili oyun oynarken kaç saat gidiyor?

Mesela ben dışarıda gezerken o gözlüğü takabilir miyim, dışarıda yürürken falan? Otobüste, metroda, restorant vs. gözlüğü takınca sanki bir gözlük takmış gibi mi hissettiriyor yoksa cidden o evrenin içindeymiş gibi mi hissettiriyor?

Merhaba. Birkaç ay sonra meta Quest 3 almayı düşünüyorum. Aklımdaki soru: Pili oyun oynarken kaç saat gidiyor?

Mesela ben dışarıda gezerken o gözlüğü takabilir miyim, dışarıda yürürken falan? Otobüste, metroda, restorant vs. gözlüğü takınca sanki bir gözlük takmış gibi mi hissettiriyor yoksa cidden o evrenin içindeymiş gibi mi hissettiriyor?

Türkiye'de o şekilde dışarı çıkarsanız herkes uzaylı görmüş gibi size bakar rahatsız olmam derseniz bir süre eğlenebilirsiniz. Videolardan gördüğüm kadarıyla dışarıdan garip gözüksede insanlar kendi hayal dünyasında başka bir evrendeymiş gibi davranıyor.

Türkiye'de o şekilde dışarı çıkarsanız herkes uzaylı görmüş gibi size bakar rahatsız olmam derseniz bir süre eğlenebilirsiniz. Videolardan gördüğüm kadarıyla dışarıdan garip gözüksede insanlar kendi hayal dünyasında başka bir evrendeymiş gibi davranıyor.

Meta Quest ile ilgili olarak da bazılarında fazlasıyla baş ve göz ağrısı yaptığını duydum.

Evet bu arada, oyun için bilgisayara çok ihtiyaç var mı peki? Eğer PC'ye bağlayıp oynarsam daha mı çok performans verir yoksa sadece grafik açısından falan mı? PC'ye çok ihtiyaç var mı? Dışarıda o şekil gezersem denge kaybı vs. yaşar mıyım ekranında gecikme var mı fark edilebilir derecede.

Son düzenleme:
Merhaba. Birkaç ay sonra meta Quest 3 almayı düşünüyorum. Aklımdaki soru: Pili oyun oynarken kaç saat gidiyor?

Pili 2 saat gidiyor. Dışarıda gezerken takabilirsiniz ama lenslere güneş ışığı gelir ise sorun büyük. Takmamanızı öneririm şahsen.

Quest 3 aldım harika bir cihaz, kendimi ortamın içinde hissediyorum. Ama 10 dakikadan fazla kullanırsam retinama yıldırımlar çakmaya başlıyor. Gözlerim yanıyor acıyor. Değişik ayarlar denedim olmuyor. Kullanamıyorum.

Dışarıda kullanırken güneş ışığından uzak durmaya çalışın doğrudan lenslere gelmesi durumunda kalıcı hasarlara sebep olabilir.

Dün aldım ben de işte kullanmaya başladım, yarım saat veya bir saat içinde sağ gözüm ağrımaya başlıyor ardından çıkartmazsam kafamdan başımda ağrıyor ara ara çıkartıp sonra takarsak olur gibi artık zamanla alışmak zorundayız, çocukkende bilgisayar başında gözlerim kanlanırdı artık 24 saat bile bilgisayarda otursam bile kanlanmıyor zamanla alışacağız artık.
Pişman mıyım? Henüz keşfetme aşamasındayım ve alışma sürecindeyim daha.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı