Metallica'nin en iyi albümünün Black Album olması

metallica1983

Picopat
Katılım
16 Nisan 2021
Mesajlar
543
Çözümler
2
Gerçekten böyle arkadaşlar (bence). Hem prodüksiyon olarak hem de bütün parçaların üst düzey olması ile diğer albümlerden ayriliyor. Yanlış anlamayin sadece Enter Sandman dinleyip fan olanlardan değilim.
 
Zevk meselesi, kişiden kişiye değişir. Ben And Justice for All albümünü daha çok seviyorumdur, başkası Ride the Lightning için aynı duyguları besler. Bence şu bence bu demenin bir manası yok.
 
En popüleri olduğu su götürmez bir gerçek. Hiç Metallica dinlemeyen arkadaşım bile en azından Nothing Else Matters'ın Black Album'de olduğunu biliyor. Ve daha da kötüsü, Metallica fanı gibi davranabiliyor.

En iyi olması da tamamen kişisel.
 
Gerçekten böyle arkadaşlar (bence). Hem prodüksiyon olarak hem de bütün parçaların üst düzey olması ile diğer albümlerden ayriliyor. Yanlış anlamayin sadece Enter Sandman dinleyip fan olanlardan değilim.
Şimdi tek tek ele alalım derim albümü:

Prodüksyon diyorsun zaten prodüktor Bob Rock (yanlış bilmiyor isem) yani kötü olma ihtimali çok düşük.

Albümün kötü bir şanı var "Poser albümü" sebebi ise Metallica'nın Thrash metali bırakıp her tarzdan şeyler denemesi. [Heavy Metal(Sad but True), Ballad(Nothing Else Matter), Power Metal(Don't tread on me)...]

Bunu Metallica öbür albümleri ile karşılaştırmak çok yanlış olacaktır Çünkü ...And Justice For All, Kill'em All(Speed Metal de sayılır), Master of Puppets ve Ride the Lightning Thrash Metal (...And Justice For All ve Master of Puppets Progresif Metal de sayılır), Load ve ReLoad Hard Rock, St.Anger Trash :D Metaldir. Black direkt Metaldir, illaki belli bir metal türüne sokacak isen Heavy Metal olabilir belki. Son iki albümü çok dinlemedim yorumum yok. Yani anlayacağın hepsi ayrı türler ve bu çok manasız bir karşılaştırma olur. Eğer illaki karşılaştıracaksan Kill'em All'un ruhuna, ...And Justice For All'un müzikalitesine erişemez. (Müzikal açıdan bence en sağlamı ...And Justice For all'dur)

Black albüm kötü müdür? Hayır, o da öbürleri gibi mükemmel ötesidir.
Bence sıralama:
1- ...And Justice For All
2- Kill'em all
3- Black
4- Ride the Lightning
5- Master of Puppets
6- Hardwired... to Self Destruct
7- Load
8- Death Magnetic
9- ReLoad
10- St.Anger.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı