Mgm tam olarak ne oluyor ?İş imkanlarını bir araştır. Maksimum KPSS'ye girip Mgm'de çalışabilirsin gibi geldi.
Mgm tam olarak ne oluyor?
Benim babam oradan emekli meterolojji genel müdürlüğü Ankara'da güzel bir çalışma yeri var Ankara Keçiören'de iş olarak rahattır ama sadece devlette iş imkanı var KPSS puanı düşüktü alımlara bak en son kaçla atanmışlar kolay yoldan memur olayım diyorsan orman mühendisliği meteroloji mühendisliği falan daha kolay atanıyor orman mühendisi olursan fabrikadada çalışabilirsin metorlojide ama özeli unut Ankara'da çalışırım KPSS'ye girerim dersen güzel olur çünkü devlette her mühendis aynı maaşı alıyor inşaat makine elektronik mühnedisliğinin atama puanları 90 civarı ziraat orman meteroloji vs daha düşük puanla atanıyor eğer meteroloji okuyum dersen çift ana dal yapmaya çalış 2. bir bölümde oku zaten bir samsunda bir de itüde bu bölüm var. Okuyacağın bölümü iyi seç kamu istiyorsan kamuda atama puanına bak özel istiyorsan iş durumuna bak mimarlık inşat mühendisliği ve hukuk bunları sakın yazma bu meslekler öldü Türkiye'de devlet hedefin varsa ataması kolaya olanları yaz hemşirelik mesela en kolay atanan bölüm yurt dışına gitmek içinde çok uygun dil öğrenip çok kolay ABD Kanada Almanya gibi ülkelere gidebilirsin. Türkiye'de 70 puan alıp atanabilirsin hukuk okuyanlar özelde iş bulamıyor asgari ücrete devlete atananlardan 90 puanla bile atanamıyor 92 93 puanla anca inşaatta mimarlıkta aynı durumda. https://www.mgm.gov.tr/FILES/kurumsal/ilanlar/2024/4B/asil.pdf bak burada hangi bölüm kaç puanla atnamış var başka şehirlerdede atanılıyor ama genel merkez Ankara'da maaş farkıda olabilir ona bak şehre göre havacılık tazminatıda var meterolojjide ekstra ödemede alırsın mühendis maaşının üstüne. İnternetten araştır çalışnalardan fikir al bir de herkesten akıl alma önüne gelen çoğu bildiiğin yanlış gerçekten bu yollardan geçmiş kişilere danış mesleklerin adlarına falan aldanma çoğu bildiğin gibi değil hele Türkiye'de. Bazılarının beğenmediği bölümleri okuyanlar şimdi çok rahat böyle adı çok güzel bölümleri okuyanlarda sürünüyor şu an.
eğer devlette çalışcam diyorsan meteroloji mühendisliği hemşirelikten iyi hem çalışma olarak hem maaş olarak. ama ben yurtdışına gitmek istiyorum diyosan hemşirelik garanti olur. eğer meteroloji müh. e girersen yan dal yap yada açık öğretimden bir bölüm daha oku işletme falan Türkiyede ne olacak belli olmaz 4-5 sene sonra. ama hemşirelik şuan dünyada en çok aranan meslek almanca öğrendiğin zaman direk almanyaya gidip çalışırsın onun dışında inglizce öğren kanadaya git abd ye git çok rahat şekilde gidersin hemşire olarak. Genel olarak devletteki işler rahat olur ama hemşirelikte çalışırsın diğer meseleklere göre rahat olmaz nöbet v.s olur ama devlette mühendis genelde rahat olur çalıştığın kuruma göre bazı kurumlarda oda sıkıntı. ama şuna bak eğere başka şehirle ankara arasında maaş v.s farkı varsa meteroloji mühendisliğinde ankarada çalışman gerekiyorsa eninde sonunda ona göre düşün yani ankarada yaşar mısın yaşamaz mısın.Bende samsunda yasıyorum ondan bi tık ıstıyorum meteorolojiyi ayrıca atamasıda dusuk benım arkadaşımda devlette calısıyor isleri falan rahatmıs ya meteoroloji secicem yada 1 yıl daha mezuna bırakıp hemşire olmayı dusunuyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.