Metin 2 bozuk gözüküyor

Sessiz Gemi

Kilopat
Merhaba; oyunu tabiri caizse sorunsuz oynayabiliyorum, fakat görüntüler bu şekilde... Balık tutamıyorum, petimin kaç yeteneğe sahip olduğunu göremiyorum, karakter yeteneklerimin simgeleri de bi' tuhaf görünüyor. Sorunun bilgisayarımdan kaynaklandığının farkındayım, fakat şu an bilgisayar değiştirecek durumum olmadığından sizlere sormak istedim. Bu problemin basit ve masrafsız, işimi görecek geçici bi' çözümü olabilir mi sizce?

PCI\VEN_8086&DEV_27A2&SUBSYS_30D5103C&REV_03
PCI\VEN_8086&DEV_27A2&SUBSYS_30D5103C
PCI\VEN_8086&DEV_27A2&CC_030000
PCI\VEN_8086&DEV_27A2&CC_0300

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    229,3 KB · Görüntüleme: 43
  • 2.jpg
    2.jpg
    96,2 KB · Görüntüleme: 40
  • 3.jpg
    3.jpg
    85,9 KB · Görüntüleme: 38
  • 4.jpg
    4.jpg
    67,1 KB · Görüntüleme: 36
  • 5.jpg
    5.jpg
    60,8 KB · Görüntüleme: 41
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Bu durum ne VRAM yetmemesi ne de sürücü problemi. Aynı durumu yıllar önce Dell Optiplex FX160'da metin2 ile yaşıyordum. Sorunu DG Voodoo ile DirectX dosyasını yapa yaparak çözebilmiştim. Bu işlem oyun dosyasına müdahale ettiği için ban yeme riskiniz bulunuyor. Kullanmadan önce bunu göze alın lütfen. Herhangi bir hack veya spoofer işlemi değil ama yine de temkinli olmakta fayda var. Tüm riskler size aittir.

VRAM yetmiyor olarak yorumladım ben. Belki sürücülerde de problem olabilir. Araştırıp ekleme yapacağım.

#Ekleme

Display Driver Uninstaller (DDU) buradan DDU indirip Intel grafik sürücüsünü kaldırın.

(Resmi HP sitesindeki linkler kaldırılmış.)
HP 530 Notebook PC(GH638AA#ABV) Drivers Download for Windows 10, 8.1, 7, Vista, XP bu adresten
"Graphics Driver" olanı indirin ve kurun.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Yukarıdaki görselden kontrol ettiğim kadarıyla vermiş olduğunuz linkteki ekran kartı sürücüsünün sürümü benimkinden daha eski görünüyor, o yüzden yüklemedim. Dediğiniz gibi eski bi' notebook kullandığım için sürücü bulmakta zorlanmıştım, fakat Intel'in sitesinde olan ve bilgisayarıma uyan en güncel ekran kartı sürücüsünü indirdim; şu an kullandığımdan daha yeni bi' sürümü yok maalesef.

Bu durum ne VRAM yetmemesi ne de sürücü problemi. Aynı durumu yıllar önce Dell Optiplex FX160'da metin2 ile yaşıyordum. Sorunu DG Voodoo ile DirectX dosyasını yapa yaparak çözebilmiştim. Bu işlem oyun dosyasına müdahale ettiği için ban yeme riskiniz bulunuyor. Kullanmadan önce bunu göze alın lütfen. Herhangi bir hack veya spoofer işlemi değil ama yine de temkinli olmakta fayda var. Tüm riskler size aittir.
Alakanıza teşekkür ederim. O kadar araştırmama rağmen internette böyle bi' sorun yaşayan kimseyle karşılaşmamış olmama epey şaşırmıştım, neyse ki siz varmışsınız. :) Önerinizi deneyeceğim, daha doğrusu ne yapmamı istediğinizi tam anlamasam da araştıracağım. :) Zannediyorum ismini verdiğiniz bi' emülator... Riskler de umurumda değil, yeter ki görüntü düzelsin.

Son düzenleme:
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Yukarıdaki görselden kontrol ettiğim kadarıyla vermiş olduğunuz linkteki ekran kartı sürücüsünün sürümü benimkinden daha eski görünüyor, o yüzden yüklemedim. Dediğiniz gibi eski bi' notebook kullandığım için sürücü bulmakta zorlanmıştım, fakat Intel'in sitesinde olan ve bilgisayarıma uyan en güncel ekran kartı sürücüsünü indirdim; şu an kullandığımdan daha yeni bi' sürümü yok maalesef.
Daha yeni bir sürücü olması daha iyi bir sürücü olduğu anlamına gelmiyor, özellikle de eski laptoplar için. Üreticinin yayınladığı son sürüm her zaman daha kararlı çalışacaktır.

Hemen onu da deneyeyim o zaman.

@mehmetdu Emülatörü indirdim; ama LOG hatası verdi, oyun açılmıyor.

@Things Hocam eski sürücüyü önerdiğiniz yazılımla sorunsuz bi' şekilde kaldırdım, fakat verdiğiniz linkteki sürücüyü yüklerken hata aldım. Windows 7 32 Bit kullanıyorum, sitede de onu seçmiştim.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    9,3 KB · Görüntüleme: 29
  • 1.jpg
    1.jpg
    11,9 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Hemen onu da deneyeyim o zaman.

@mehmetdu Emülatörü indirdim; ama LOG hatası verdi, oyun açılmıyor.

@Things Hocam eski sürücüyü önerdiğiniz yazılımla sorunsuz bi' şekilde kaldırdım, fakat verdiğiniz linkteki sürücüyü yüklerken hata aldım. Windows 7 32 Bit kullanıyorum, sitede de onu seçmiştim.
Sağ tıklayıp özellikler kısmından WinXP SP2 ile çalışacak şekilde seçmeyi deneyin.

Evet, o şekilde uyumluluk değiştirerek yükleyebildim. Ancak oyunun grafikleri eskisinden daha kötü oldu, mecburen eskisini tekrar yükledim. Oyunun açılmasında bi' problem yok, ama oyundaki en basit balık tutma eylemini bile görüntü bozuk olduğu için gerçekleştiremiyorum. Emülatörden çok bahsedilmiş, o olur sanıyordum; maalesef o da LOG hatası verdi.

Başka bi' önerisi olan var mı acaba? Sistemimde DirecX 11 yüklü, ekran kartımda DirectX 9 destekliyormuş. Metin2'de bildiğim kadarıyla DirectX 9 ile çalışıyor. Grafiklerin değişik görünmesinin ya da balık tutarken gelen şu animasyon penceresinin bozuk görünmesinin sebebi ne olabilir? Bilgisayarı değiştirmeden çözebilmem mümkün mü?

Dosya Ekleri

• Balıkçılık_Oyunu.png
    Balıkçılık_Oyunu.png
    101,2 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı