Metin2 hâlâ oynanıyor mu?

200 250k çok abartı geliyor ben onların adam çekmek için atılan bir kolpa olarak düşünüyorum sence de öyle değil mi?
Sağlam kitle dediği 14-15 yaşında katta 7xbot açıp slotlara salan çoluk çocuklar. PVP'de 10K'yı geçince FPS düşüyor hadi sağlam bir sunucuya kurdular diyelim en fazla 20-25K görür. 250K diye güzel sallamış 😀 Tüm PVP serverleri toplasan 200K eder mi acaba meçhul.

Kısaca son cümlemi yazayım, isterse 500k anlık oyuncu olsun tüm herkes bu oyunu oynasın artık geçti o eski güzel günler, eskide kaldı o gemi çoktan kalktı. Şu saatten sonra dediğim gibi LOL foseptik çukuruysa, Metin2'de lağım çukurudur girmemek lazım.

200 250k çok abartı geliyor ben onların adam çekmek için atılan bir kolpa olarak düşünüyorum sence de öyle değil mi?
Çoğu sayıları evet fazla gösteriyor ancak inanılmaz abartı değil, en son pvp oynadığım dönemde çoğu server 30K oyuncuyu 45-50K civarlarında gösteriyordu. Neden bilmiyorum ama gerçekten şu oyunun özellikle Türkiye'de çok çok çok fazla oyuncusu var, keşke başka MMORPG oynasalar diyeceğim de onları da mahvetmesinler kalsın böyle iyi.

2004 yılında çıkmış ve o günden bu güne kadar neredeyse hiçbir güncelleme gelmemiş ve tek expansion çıkmamış tam anlamıyla P2W, neredeyse gacha tarzı bir oyun. 20 senede gerçekten simya, kuşak, kostüm ve birkaç tane daha basit sistem dışında hiçbir güncelleme almamış oyun.

Herhangi bir derinliği bulunmuyor, zamanında güzeldi. Nostalji için birkaç saat oyunu oynamak dışında oynamaya değmez, gidin vaktinize ve cüzdanınıza değer veren ve her şeyden önce sizi köle yerine insan yerine koyan düzgün bir MMORPG oynayın.

Çoğu sayıları evet fazla gösteriyor ancak inanılmaz abartı değil, en son PvP oynadığım dönemde çoğu server 30k oyuncuyu 45-50k civarlarında gösteriyordu. Neden bilmiyorum ama gerçekten şu oyunun özellikle Türkiye'de çok çok çok fazla oyuncusu var, keşke başka MMORPG oynasalar diyeceğim de onları da mahvetmesinler kalsın böyle iyi.

2004 yılında çıkmış ve o günden bu güne kadar neredeyse hiçbir güncelleme gelmemiş ve tek expansion çıkmamış tam anlamıyla P2W, neredeyse gacha tarzı bir oyun. 20 senede gerçekten simya, kuşak, kostüm ve birkaç tane daha basit sistem dışında hiçbir güncelleme almamış oyun.

Herhangi bir derinliği bulunmuyor, zamanında güzeldi. Nostalji için birkaç saat oyunu oynamak dışında oynamaya değmez, gidin vaktinize ve cüzdanınıza değer veren ve her şeyden önce sizi köle yerine insan yerine koyan düzgün bir MMORPG oynayın.

Önerdiğiniz bir MMORPG var mı?

Önerdiğiniz bir MMORPG var mı?
Şu anda Guild Wars 2'ye 12 senelik bir aradan sonra geri döndüm ve gerçekten eğlenceli. Oyunda üst seviye gear için grind atmanıza gerek yok ve expansionlar level capi arttırmıyor veya daha iyi gear eklemiyor. 12 sene önce sahip olduğunuz gearlar hala mükemmel durumdalar oyunu bırakıp geri döndüğünüzde yetişmek için farm atmanıza gerek kalmıyor.

Başlayacaksanız Elder Dragon Saga Complete Edition öneririm indirime girdiğinde. Oyunu bedava olarak deneyebilirsiniz hatta son seviye olan 80'e ulaşıp en üst seviye ekipmanlara bile erişebilirsiniz sadece oyunda herhangi bir expansion satın almadığınız için mail gönderme ve oyundaki itemlerin çoğunun ticaret özelliği kapalı olacaktır ancak ana oyunun bütün haritasına ve içeriğine erişebilirsiniz. Oyunu ArenaNet veya Steam'dan oynayabilirsiniz aynı sunuculara bağlanıyorsunuz ArenaNet'ten oynarsanız ve Guild Wars 1'e sahipseniz oyunda ekstra bir başarım açılıyor ama onun dışında pek bir fark yok Steam ile ArenaNet arasında. Ayrıca Guild Wars 2'nin aylık bir üyelik ücreti bulunmuyor ve bu MMORPG oyunlarda oldukça nadir bir şey.

Eğer ki tab-target MMORPG'ler ilginizi çekmiyorsa Elder Scrolls Online önerebilirim yine inanılmaz özgür bırakan bir MMORPG her ne kadar combatını bir tık "clonky" bulsam da gayet eğlenceli bir MMORPG. Oyunun fiyatlandırması gayet uygun 37 dolara oyunun kendisini ve bütün expansionları satın alabiliyorsunuz ve aylık 9 dolar gibi bir üyelik ücreti var.

Daha sonra FF14 önerebilirim oyunda inanılmaz fazla içerik var ve fiyatlandırması yine gayet uygun, 45 dolara oyunu ve en güncel expansion'u satın alabiliyorsunuz, oyunun aylık ücreti ise 15 dolar eğer ki 6 aylık almaya kalkarsanız 13 dolara düşüyor. Oyunun kendisi ucuz olsa da aylık ücreti bir tık pahalı gelebilir.

En son ise tabii ki World of Warcraft geliyor. Bunun için laf yapmama bile gerek yok sanırsam retail için birkaç gün önce yeni expansion çıktı. Oyunun fiyatlandırması ise aylık 199TL veya yıllık 1629TL olarak ve bunun ile hem retail WoW'a hem de WoW Classic'e erişebiliyorsunuz sadece retail WoW'un birkaç gün önce çıkan en yeni expansion'u olan The War Within'e erişemiyorsunuz onu ise 1299 TL'den satın alabilirsiniz ancak ben yeni bir oyuncu için WoW Classic'i öneririm yani sadece aylık ücret ile başlayabilirsiniz.

--

Eğer ki fiyat bariyeri fazla gelirse burada Guild Wars 2'nin ana oyunu ve Living World hikaye serisinin ilk sezonu tamamen bedava ve ESO dışındaki bütün oyunların deneme sürümleri bulunuyor.

Kısacası para ödemek istemezseniz FF14 veya WoW'u deneyebilir severseniz satın alabilir veya Guild Wars 2'ye başlayıp beğenirseniz expansion satın alabilirsiniz.

Hayır tamamen doğru reis bu arada ben bu işlerin içinde olarak söylüyorum ki tamamen doğru Metin2'nin hiçbir zaman oyuncu sayısı değişmez sürekli etrafında döner oyuncuları.

Sağlam kitle dediği 14-15 yaşında katta 7xbot açıp slotlara salan çoluk çocuklar. PvP'de 10K'yı geçince FPS düşüyor hadi sağlam bir sunucuya kurdular diyelim en fazla 20-25k görür. 250k diye güzel sallamış 😀 tüm PvP serverleri toplasan 200k eder mi acaba meçhul.

Kısaca son cümlemi yazayım, isterse 500k anlık oyuncu olsun tüm herkes bu oyunu oynasın artık geçti o eski güzel günler, eskide kaldı o gemi çoktan kalktı. Şu saatten sonra dediğim gibi LoL foseptik çukuruysa, Metin2'de lağım çukurudur girmemek lazım.

Hahaha sen merak etme reis Metin2 TR'den daha sağlam serverleri var o PvP serverlerin daha iyi kontrolceleri bakımcıları var Metin2 TR bundan 2-3 sene öncesine kadar 250k lık vb. sunucuları görebilirdin ama şu anda göremezsin çünkü artık PvP serverlar tekele döndü ve birçok oyuncu PvP'den TR'ye geçti ya da oyunu bıraktı lakin TR de ki oyuncular o yıllarda PvP'ye geçti bazı kesim oradan para kaldırıp devam ettiler bazı kesim ise TR'ye geri döndüler şu an da Metin2'nin sağlam kitlesi var biz ilgimiz olmadığı için görmüyoruz ama bu sayılar vb. şeyler doğru.

Çoğu sayıları evet fazla gösteriyor ancak inanılmaz abartı değil, en son PvP oynadığım dönemde çoğu server 30k oyuncuyu 45-50k civarlarında gösteriyordu. Neden bilmiyorum ama gerçekten şu oyunun özellikle Türkiye'de çok çok çok fazla oyuncusu var, keşke başka MMORPG oynasalar diyeceğim de onları da mahvetmesinler kalsın böyle iyi.

Reis oyun gerçekten çok gelişti ama görebilene bunu uzun uzun tartışabiliriz de ve gerçekten yanıldığın bir şey varsa o da P2W oluşu yüzlerce kişi bu oyuna 1 kuruş bile yatırmadan üst seviyelere çıkabiliyor kolayca siz muhtemelen bıraktığınız yerde bitirdiniz ama uzun yıllar oynasaydınız bu zamana kadar çok rahat anlardınız.

Son düzenleme:
Reis oyun gerçekten çok gelişti ama görebilene bunu uzun uzun tartışabiliriz de ve gerçekten yanıldığın bir şey varsa o da P2W oluşu yüzlerce kişi bu oyuna 1 kuruş bile yatırmadan üst seviyelere çıkabiliyor kolayca siz muhtemelen bıraktığınız yerde bitirdiniz ama uzun yıllar oynasaydınız bu zamana kadar çok rahat anlardınız.
Hocam oyuna aktif bir şekilde kaç kere dönüş yaptım ancak oyunun gelişmesi dediğiniz şey basit birkaç sistemden öte değil. Simya, kuşak, lycan, set bonusları, yohara, 6. skill, 7/8. skill, birkaç tane yeni harita, razador/nemere/alastor/meley vesaire, 6/7. efsun, okey gibi etkinlikler bunlar fazla gelebilir ancak bunların tamamının gelmesi tam 18 sene sürdü. Eğer ki başka bir MMORPG oynadıysanız bu saydığım sistemler gibi sistemler, 5-10 tane harita, 3-4 dungeon, 20-30-50 kişilik 3-4 saat süren raidler ve çok daha fazlası her sene geliyor.

Ve P2W olan bir oyunda F2P olarak oynamak o oyunu iyi yapmıyor P2W olmamak yapmıyor. Milletin para yatırarak 10 saatte yaptığı kusursuz mitsi yakut için 1000 saat belki daha fazla grind atmanız gerekiyor oysa ki B2P veya sub-based MMORPG'lerde oyunu satın alırsınız veya oyuna aylık üye olursunuz karşılığında her oyuncu aynı eşya için eşit miktarda grind atar. Siz milletin para verip anında alabildiği bir eşya için 1000 saat grind atmayı planlayıp eğleniyorsanız lafım yok sonuçta oyunları eğlenmek için oynuyoruz. Ancak ben zaten kısıtlı olan zamanımı böyle geçirmek istemiyorum.

Metin2'nin çıktığından beri 18-19 senede getirdiği içeriğin fazlasını her sene veya iki sene içinde getirebilen oyunlar varken zamanımı envanter düzenleme gibi QoL özelliğini getirmeyen bir oyuna harcamam. Oyun çıktığından beri sadece tek bir class yayınlandı o da Lycan.
Ayrıca oyunda yapılabilecek bir content yok. Para nasıl kasıyoruz? 3. katta çar kasarak mı? Artı basma kasarak mı? Oyunda yapılabilecek çeşitli içerik yok. Aşağıda attığım gibi eğlenceli mekanikleri olan oyunlar varken hava kılıcı yak boşluğa basılı tuttan başka hiçbir şey yapmadığınız bir oyunda. Daha düzgün bir transmog sistemi bile yok, boyalar yok veya yeterince çeşitli karakter yaratma seçeneği bile yok, tip 1 ve tip 2 o kadar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

MMORPG oyunlara yazması kolay olan lore bile Metin2'de yok denecek kadar az. Örneğin GW2'nin kitapları bile var ve gerçekten düzgün bir fantasy evreni kadar dolu içerik var oyunda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı