Metin2 oynanır mı?

Vallahi benim bir arkadaşın aklına düşmüş sıfırdan başladı. Ben hiç anlamam bu oyunlardan ama eski günleri yad edip oyuna yeniden başlayan birkaç kişi tanıyorum.

Oyun hakkında yazdığım genel özeti yapıştırmakla başlıyorum.
15 Senedir oynamama rağmen son 2 senedir ben bile tr sunucularına başlanmaz diyorum. İlk olarak son 2 senedir haksız ban dalgaları oldu 3 tane. (Birinden ben de mağdur oldum.) O ban dalgaları geçti yerine direkt seni HWID Ip'den banlayan "Bu oyun senin için mevcut değil" hatası adı altında yeni bir haksız ban sistemi ortaya çıktı. Hesaplara başka yerden girilebiliyor ancak sen giremiyorsun. Bu hata genelde oyun esnasında internet ip'n değişirse, Oyundayken elektrik gidip gelirse, Oyun hesapların arasında fazla gidip gelirsen( mail değiştirirsen) ortaya çıkıyor. Hadi öyle sorunların yok diyelim. Oyuna girerken bir sürü hata veriyor. Oyun istemcini yeniden başlat diyebiliyor yahut karakter seçince karakterin eli havada kalıyor ve oyuna giriş yapamıyorsun. Karakter ekranını başarıyla geçersen oyun sürekli sürekli kapanabiliyor. Oyunun bu sistemsel hatalarını bir kenara bıraktıktan sonra ikinci olarak da her istediğin sunucuya başlayamayacak olman. Sadece 2 3tane vasıfsız ve boş sunuculara giriş yapabiliyorsun çünkü 2013 senesinde metin2'yi satın almış olan Gameforge şirketi hilelere karşı yazılım geliştirmek yerine sunuculara kayıtı kapatmayı bir seçenek olarak görüyor ki hileler yeni hesap açamasın.(Önceden en az 5000 tane hesap stoklayan veya yaptığı hileden binler kazanıp 5 tlye hesap alamayan(!) hileciler güldü.) Bu şirket oyunu o kadar önemsemiyor ki Community Manager dışındaki oyun yöneticilerine para dahi vermiyor. Gönüllü çalışıyorlar ve haliyle maaşlıymış gibi performans vermiyorlar. Üçüncü olarak oyunun eskisine göre çok daha P2W olması. Para yatırmadan gelişilebilir mi? Cevap evet. Ama parasız gelişerek zevk alabilir misin? Cevap hayır. Çünkü seviye ilerledikçe kasman gereken para artıyor. Para yatırmadığın sürece de o paraları elde etmek için sürekli aynı döngülere girmek zorunda kalıyorsun. Sürekli aynı döngüye girmek de insanı hayattan bıktırıyor bir süre sonra. Eğer oyun içi kumara girerek parayı katlarım ve aynı döngüye girmem diyorsan da burada 4. sebebe geliyoruz. Oyun içi her şeyin başarılı olma oranı çok düşük. Hiç doğru düzgün kar ettiğimi hatırlamıyorum. 5. Sebep de hilelerin neredeyse hiçbir para kasma yöntemi bırakmaması. Eskiden ayı safrası kasarak bile para kasardın ancak hileler 61 levele kadar hiçbir para kasma yöntemini bırakmadı malesef. Bu yüzden 61 levele kadar para kasmak için etkinliklere ihtiyaç duyacaksın ama bir bakıyorsun ki etkinlik sunucularına kayıtlar kapalı. Bu arada geçen sene eylül ayında gelen yenilik olan "Yohara mapleri"'nde öyle döngüye girmemek için falan para yatırmıyorsun. Direkt orada yaşayabilmek için para yatırıyorsun Kısacası böyle. Daha fazla yazardım ama gerek yok. Pvp sunucular içinse eskiden olsa hemen kapanıyor falan derdim ama kapanmayanlar var. İstersen başlayabilirsin. İyi sosyaller. Bu arada tr başlarsan bana her türlü soruyu sorabilirsin.
Edit: Temelin yoksa oyunu öğrenene kadar oyun kapanır muhtemelen (Hem tr Hem PVP)

Şimdi ise oyuna para yatırmadan gelişmek isteyen bir oyuncunun ortalama kaderini yapıştırıyorum. Kendi deneyimim. (TR) Sohbet sırasında yazdığım için arada kendi dolandırılma anılarım var ama sonuç olarak dolandırıcılar da bu oyunun bir gerçeği Hile yapmayan dolandırıcılık yapıyor zaten.

Valla nereden başlasam bilemedim ama bir yerden başlamak lazım Ben 15 senedir bu oyunu oynarım, 15 senedir de oyunda bir yere gelemeyip oyunu salarım. Tabi böyle olunca hem gelişememek insanın içinde kaldığı için hem de çocukluğunu güzelleştiren bir oyun olduğu için insan gelişmek istiyor. Ben de yaklaşık 2 sene önce bu sefer olacak diye tekrar yükledim metin2'yi. Açtım bir sura tekrardan. 40 oldum. Tam da aşşşşşşşşşırı (normalde 10 12 satır ş yazardım ama üşendim) güzel bir zırhtı bana göre. 2k hp 10 hp absorbe 15 ok 15 bloklama ying yang +9 ve kemik plaka +5 yansıtması da vardı. Ama dolunayım kötüydü 29 ortalamaydı. Param olmadan dolu piyasasına bakıyordum ve 35 ort doluyu 3.5wona gördüm(o zaman piyasadan aşağıydı) eyvah eyvah dedim kaçmaz bu dedim ama param yok. E hiç tanıdığım da yok. Arkadaş listemde sadece vadide cadı bulmam üzerine yardıma gelen yüksek level birisi var. Ondan borç istedim. Dedi zırhını alırım o zaman güvence olarak. Dedim e o zaman nasıl farm yapıcam doluyu almamın bi anlamı kalmayacak falan ama o doluyu görmenin ve ilk defa bu kadar gelişme hevesimin gafletiyle beni bir şekilde ikna etti. Verdim zırhı verdi 3.5wonu. Aldım doluyu mutluyum falan. Bir kaç gün sonra 150m biriktirdim. Bir anda yazdı acil paraya ihtiyacım var bana paramın bi kısmını öde diye o zaman da ah mak kafam düşünemiyor tabi neler olacağını verdim 150m'i sonuçta bana doluyu almam için borç veren biri diye düşünüp ama tabi 150m i alıp 100m kara geçince kondu zırha Sonra işte eski zırhla köyde dolaşıyorum gene birisi geldi sohbet ettik falan baya. Sonra bi anda dedi ki birisi bana hesap kastıracak ama kdp ile kasamam dolu lazım dedi. Sa lak ve oyunu bilmeyen kafam ne yazık ki o zamanlar çiftelin at üstünde daha iyi olduğunu bilmiyor... 12won kazanıcam doluyu bana vermen karşılığında yarısını veririm dedi. Ha bir de öncesinde doluyu alıp geri vermişti ondan dolayı güvenmiştim Neyse o da doluyu aldı kaçtı. Böyle aptallıkla bir yere gelemeyeceğimi artık o zamanki ben de biliyordu. Artık kimseye güvenmek yok diyerekten tekrar para kasmaya başladım ki 2020 28 Mart 05:31 tarihinde bir mail geldi ki... Hesabınız engellendi. Doğum günümde böyle bir sürpriz karşıladı ki doğum günümün ilk sürprizi o oldu cheat blocker banı yemiştim. E tabi o zamanlar bu çok bilmiş Gameforge sisteminin tamamen doğru olduğunu savunuyor. Bu yıl nisan ayında tekrar bir cheat blocker banı dalgası olunca yayıncılar da protesto etti ve sistemin yanlış olduğunu kabullenerek hesapları açtılar ancak verdikleri telafi 30g manni ve kişisel premium dükkandı... Neyse konumuz bu değil. Bu Martta yediğim bandan sonra tabiki gene böyle "metin2 benim için bitti artık başlamam" falan diye söyleniyorum. E bilgisayar çöp oynayacak oyun yok nasıl vakit geçirecem derkeeen 2020 Haziranda gene başladık. Gene bir sura açtım. Biraz iyi anıları da anlatalım 40 levelim pot param yok itemlerimde sadece hp var hepsi +4 +5 anca kolay maymunda kaya maymunu kesiyorum onda da maymun yumurtası ayda yılda bir atıyor :d pot param kalmamıştı ben de köyde az takılayım dedim. Afk bitane 120 level sarı bizim köyde. Çarın ona vurması için onu işaretleyip salona gidip afk kaldım. Gelince baktım bi pm demiş napıyorsun. Ben de pot param yok haraç kesiyorum diye komik olmayan espriler yapıyorum. Savaşçı olsaydın sana yardımcı olurdum yazdı Ben de fırsat bu fırsat diyip açtım bi savaşçı. Gittim yanına. Dedi 5 level ol gel dedi. 5 level olup gittim +9 demir kask ve +9 gümüş bilezik verdi ve bilezik 20 şeytanlıydı.( Onu da çaldırdım ) Sonra 10 dk içinde 18 ol ölümcül vercem dedi. Olamadım. Yarın ol yine de vericem dedi. Oldum verdi. Artık yolumuza savaşçı ile devam ediyoruz. Bu adam da kral adam bunu fark edip ekledim. Biri metnime ks mi attı. Biri serbeste alıp beni mi kesti Tek pm ile yanımda bitiyordu. Arkam vardı artık istediğim yerde farm yapabilirdim. Sonra işte 61 level oldum hava kılıcım m5 ama itemleri ve tılsımları bi görsen. Hiçbir yerde canım bile oynamazdı. Her elementli tılsım her şeye karşı güçlü itemler falan. Simya dışında full+fulldum diyebilirim. Sonra işte 75'e kasılacaktım. Şimşekli itemlere baktım 75'e kasılınca sürgüne gireceğim için. O fiyatları da görünce eeeh artık yeter be bıktım savaşçıdan diyip oyuna başlattığım ve sonradan bırakan arkadaşımın surasına geçip tüm savaşçı itemlerimi sattım ve elime biraz para geçti. Sura itemleri aldım, iç itemler zaten hazır, bir de depolarımı görsen ne zaman depolarımda dolaşsam her seferinde para edecek bir şey buluyorum. Bu itemlerle büyülü keskinliğimi p'leyip efsanevi yakutumu taktım. Şimdiye kadar hiç simya takmadığıma o kadar pişman olmuştum ki. Neyse. İşte bu surayla artık gerçekten içimde kalan gelişememe hissini kırabilirdim. Eskiden kalma şimşekli iç itemler vardı zaten. şimşekli ve şeytanlı kostümler ve şimşekli zırh alınca işim bitti girdim sürgüne %200 exp eventinin avantajıyla beraber 2.5 günde 75'den 90 oldum(elimle kastım). Neden 90'da kaldın diyecek olursan, bir tane adını bile anmak istemediğim bir cahil ancak kendini çok bilmiş sanan birisi yüzünden 90'a çıkıp şimşeklileri direkt pazara koyup beta maplerde farmlamaya gittim Neden 90'da bıraktım kasılmayı çünkü bu arkadaş dedi ki 90'dan 95'e drop farkı olur 95 olmana gerek yok diye. E beta maplere bi gittim Şampiyon 10 level adam bile metin kesiyor? Drobu da gayet iyi. Eveeet ilk burda bu cahile güvenmemem gerektiğini anladım. Neyse sonra mitsi yeşim taktım hiçbir sıkıntı yok çar çatır çatır farmlıyor. metinlere 3.5k atıyorum. Kahin eventi de oldu 10 tane altın kahin sandığımı sakladım piyasası yükselsin diye piyasası yükselince satacaktım. Neyse beta maplerde farmladım günlerce günlerce günlerce ve bu sıralarda hep kumara girip kaybediyordum ve kastığım param da gidiyordu. Neden kumara giriyorsun diyecek olursan da eğer para yatırmıyorsan aynı döngüde aylarca farmlayıp 200 hasarını arttırırsın anca(eğer kumara girip şanslı olarak çıkmazsan) E ben de şanssızdım ama belki bir gün benim de yüzüm güler diye dayanamayıp giriyordum kumara. Neyse işte bir gün topladığım kutsamaları, cesaret pelerinlerini falan sattım toplam 10w oldu. E bu parayla çara hiçbir şey alınmıyor. Ben boşuna mı yaptım o kadar farmı? Çarımda gelişme görmedikçe kazandığım para benim için hiçbir şey ifade etmiyordu. Yatırdık bunu da kumara. E yine battık. Etrafta olan ve 3 saatte 90 level olup hidra kesen hilelerin, düzeltilmeyen bugların etkisiyle ve bu seviyelerde artık para yatırmadan eğer köle olmazsan gelişilmeyeceğini anlamanın verdiği bıkkınlıkla yeter dedim. Yeter. Sonra oyun içinde yardım ettiğim birine verdim tüm her şeyimi. Sildim çıktım oyundan. Ben senin yüksek levelde ara vereceğini veya bırakacağını düşünüyordum. Çünkü 1 metinden alabileceğin max drop (yef ve hava bk dışında) 20 pelo,1 kutsama,1 tecrübe yüzüğü. 600lü pelo 1w. 600ü böl 20ye 3.3m para. Kutsama 1m. Tecrübe yüzüğü 500k. 1 metinden düşebilecek max para 4.8 ama sen 5m de. Ki genelde düşmüyor. Ki zaten 3.5k hasarla 1 metin kesmek o kadar zor ki beta mapte. 40 Saniyeden aşağı sürmüyor. E pet için para kasmıyorum onun için para depomda altın kahin sandığı olarak duruyor zaten. Sonraki hedefim ise mitsi set. Bunun için ilk önce mitsi yakut almam lazım. E mitsi yakutlar 80w. 40 saniyede ortalama 2.5m kazanarak ben 80wonu nasıl biriktireyim? Ya para yatırıcam ya da kumara girip şanslı olacam. E ben de ikisi de yok. Haliyle oyundan sıkıldım. Şöyle bir hesaplama yapalım. Kestiğim her metinden 2.5m elde etsem 1w elde etmek için 1600 saniye harcamam gerekiyor. Çarp 1600 ile 80i 128k saniye. Böl 60a. 2.133 dakika. Böl 60a. 35 saat. 35 Saat boyunca aralıksız metin kesmem gerekiyor bir mitsi yakut için. Bunun metin arama süresi var metin bölgesine gitme süresi var, pelerini tecini kutsamasını satma süresi var. Pelerin ve tec pazara konulmuyor satmak için millete "dilenci değilim bi tec alır mısın be abi" diyerek kovalaman gerekiyor. O zamanları devre dışı bıraksak bile 35 saat insani bir süre mi? Onu geçtim bıraktıktan sonra beni daha da çok sinirlendiren bir olay var. Arkadaşım 3 aydır hile kullanıyormuş ve ban yememiş. 30dkda internetten virüssüz 100x hilesini buldu ve çalıştırdı. Discord'da gözümün önünde. Hileleri engellemeyen bir şirketin oyununa neden etkileşim sağladım ben dedim. Yine de alnımın akıyla çıktım oyundan. Hesapta sadece giydiğim itemler 80wonluktu. sadece giydiğim itemleri satsam zaten 480tl para yapıyor. 480 tl alıp çıkmak da vardı. Hiç de banlanmazdım Bu yüklediğim fotoğrafta arkadaşın 10dkda yaptığı macro. 1Günde kendi kendine 20 yabbie tutuyor Ben karbon olta yaptığımda günde 10 yabbie tutacam diye gözlerimi kör etmiştim. Bu oyunun şirketi bu kadar. Çocukluğumun oyununu mahvettikleri için hiçbirine hakkımı helal etmiyorum.

Aşağıya da eğer tr başlarsan 61 levele kadar nasıl ilerlemen gerektiğini ve nasıl para kasabileceğini anlattığım bir yazıyı yapıştırıyorum.

Dostum oyun gerçekten burada anlatamayacağım kadar derin. 15 sene bir geçmişim var bu oyunla. Amacı mantık olarak en yüksek seviyeye ulaşmak ancak amacınız bu değil, zevk almak olsun. İlk öncelikle zaten seviye 30'a kadar çok bir para kasma yöntemi yok. 30'a kadar bütün görevleri yaparak ve slot keserek seviye kasabilirsiniz. Onun dışında para kazanmaya çalışmak kısmen zaman kaybı olacaktır. 30 levelde de ilk önce demircinin sizden mektup vermenizi istediği kişi olan Deok- bae adlı NPC'den kazma alarak girişi Seungryong Vadisi'nde bulunan Hwang Tapınağı'nda "Cennetin Gözyaşı", "Elmas" kazarak para biriktirin. Bu aktiviteyi eğer isterseniz farklı id'lerde birden fazla 30 level hesap yapıp daha kazançlı hale getirebilirsiniz. Belirli bir miktara ulaştıktan sonra (7-8 ay önce yaklaşık 3 4 won tutuyordu) Karbon olta malzemelerini ve nesne marketten 30 günlük balıkçılık kılavuzu edinebilmek için 50 ep kuponu almanız gerekiyor. Karbon fiber malzemeleri sırayla şöyledir: 3 adet Karbon Fiber, 1 adet olta sapı, 1 adet olta halkası, 1 adet işlenmemiş olta. Bu malzemeler yaklaşık 3-4 won tutar diye tahmin ediyorum. Ondan sonra da balıkçılık etkinliklerinde de balık tutarak ve normal zamanlarda da Yabbie, Altın Sudak, Palamut gibi balıkları tutarak 3 4 wonu 20 wona kadar çıkartabilirsiniz. Ondan sonra da ister tekrardan karbon olta yapıp parayı daha çok katlayın ister bir sonraki söyleyeceğim hareketi yapın. Bu hareket ilk önce karakteri 61 seviyeye kasmak. İster bunu başkasına kastırın isterseniz de kendiniz emek ile kasın. Sonra da geri kalan paranızla karakterinizin 34 level zırhının +9'undan, 21 level kaskının +9'undan, 21 level kalkanının +9'undan edinin. Bir de +%20 ya da +%25 karanlık dirençli bir tılsım edinin.( Diğer iç itemler fazla önemli değil söyleyeceğim aktivite için) Sonra da ilk önce simyacı adlı NPC'den cor görevinizi (Ejderha Taşı Parçası Görevini) edinip ışınlayıcı adlı NPC'den Şeytan Kulesi adlı yere ışınlanın. Ve cor kasın. Bu corları biriktirin ve toplu açın. İlk etaplarda 20-30 tane biriktirip açabilirsiniz. Yeterli paraya ulaştıktan sonra da ana karakterinizle aynı id'de bulunan aynı karakterlerden açın ve o parayla o karakterleri de 61. seviyeye kastırın veya kasın. Sonra o 5 karakter ile cor kasacaksınız ve gerçekten iyi bir gelir kaynağı olacak.

Ne kadar uzun olduğunu anlayabilmek için ilk başta mesajımın en sonuna kaydırıp ilk burayı okuyacağınızı bildiğimden dolayı söylemek isterim; okumayabilirsiniz

Bir tane PvP sunucusu indirmiştim bu sene 4-5 ay falan oldu sanırım 2-3 ay önce dolandırılınca da oyunu silip bıraktım.

Kesinlikle oynanmaz. İlla oynayacağım diyorsan,Knight Online oyna.

Oynanmaz diyenlerin tamamen kendi tercihi kimse bu konuda kesin bir yorum yapamaz. Bana göre de Valorant oynanmaz 200 TL verin girip bir maç atmam bile. Zevkler ve renkler tartışılmaz bu konudaki cevaplara göre oyunu oynama kararın değişecekse zaten oynama.

İfadeler: die
Bide metin 2 ne aga yaaaaaa köylü müsün diyen tiplerinde lolden başka oyun oynamaması garip.

Kanka kusura bakma ama ne Metin2'si ya oyunun bugları bile hala duruyor durduk yere sunucudan atmalar durduk yere oyundan atmalar oyun hatalar üzerine kurulu onu geçtim P2W.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…