Metin2 Türkiye'de neden bu kadar tuttu?

Online oyunları pek oynamayan ancak metin2 bir çok pvs serverini oynayan birisi olarak oyunun optimizasyon ve grafiklerin yerde olması kadar oyuncu kitlesininde yapısı ve karekteri yerlerde olan bir oyun.

Bu kadar çok oynanmasının sebebi serseri tiplerin doğana beslediği duygu neyse bu oyunda aynen o mevzu. Zamanında kendi çapın da güzel bir oyundu ancak yüksek fps ve ilk ddr5 rx 560 ekran kartımla tanışınca kendime ne kadar zulm ettiğimi anlamıştım:)

Hadi grafiği geç sağlam edepli bir kitlesi olsa oynanır arada sırada da ama recep baltaşın dediği gibi malesef metin2 leş bir oyundan ötesi değil.
 
Bundan 12 yıl önce biz arkadaşlar la silkroad Online oynardık. İnternet Cafe'nin diğer yarısı da Metin 2 oynardı. Hiç ilgimi çekmedi çünkü silkroad Online ile kıyaslandığın da grafik kalitesi çok kötüydü, hile açanlar vardı. Oyunun bu kadar tutmasına gelince bizim insanımız seviyor pay2Win'i. Mesela Legend Online'da var. Aşırı kitlesi var. Çok büyük paralar harcanıyor. Benim 2 yılda yaptığım hesabı adam 2 ay içerisinde 40.000 TL harcayarak geçmişti. Ben de oyunu bırakmak zorun da kalmıştım.
 
Ortaokul dönemimde oynadım Metin2'yi. Hiç unutmuyorum, bi' emek PvP serverda sura çeliğini kraliyet zırhına dönüştürmüştüm, hemen ardından kardeşimi okuldan almak için evden çıktım. Ama var ya yolda içim içime sığmıyor böyle, hızlı hızlı yürüyorum bir an önce eve gitsem de zırhı giyip ortalıkta caka satsam diye. Geçmişte zamanımı harcayıp oynadığıma pişman olduğum oyunlar var ama Metin2'ye verdiğim her dakikam feda olsun, her hatırladığımda "ulan ne günlerdi be" dedirttiği için. Ah o lonca savaşları neydi be.. 🚬
 
Yıllar önce bıraktım. Çocukken para yatıramıyorduk. 2 sene önce tekrar başladım. Sadece ticaret yapıyorum. Bu oyundaki ticaret gerçek hayattaki ticaretimi de geliştiriyor şirketime katkı sağlıyor diyebilirim.
 
10 yıl sonra yine sorarsın bu soruyu. Sebebi ise Metin online da dostluk iletişim ve rekabeti öğretti 2009 tayfasına ve şı an oynayan yaş kitlesi o zamanın büyyen nesli. Biz kurtulduk ama emin ol iyi bi metğn oyyncuau bırakmaz ya uzun ya kısa ara verir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı