Metin2'de Hamachi ile nasıl sunucu kurulur?

brkclsn

Centipat
Katılım
23 Ağustos 2024
Mesajlar
393
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Nostalji gelecek herkese belki ama 2010 yılındaki maillerime bakarken gördüm zamanında bir Hamachi server kurdurmuşum ve öyle keyif almışım ki. Kimseyi toparlayamamıştım ama arkadaşlarla bile çok keyifli olmuştu GM olmak. 2024 yılında böyle sadece 15-20 arkadaşım gelsin ara ara gireyim GM olayım, takılayım oyunda diyebileceğimiz bir sistem var mı hala? Geçmişte çok zordu şu anda da o kadar zor mu açmak? Bilenler yardımcı olursa sevinirim :) ws için PvP aramayız arkadaşlarla en azından.
 
Benim de geçen anılarım canlandı, bir oynamak istedim. Eski hali gerçekten keyifliydi, epey araştırdım ben de local server açmak için. Düzgün bir yol bulamadım.

En son şunu buldum: (In Dev) Metin2 Project - Legacy of Metin2 Ama siteye kayıt olunmuyor artık, geçici olarak kapatmışlar. Kayıt olmadan da linkler görünmüyor maalesef. Belki ama başkaları biliyordur bir yol.

Bir de şu özel sunucuyu buldum: OldMetin2 - News Eski Metin 2 deneyimi sunuyormuş ama local server çok daha iyi olur.
 
2009 yılında kendi bilgisayarım ile Hamachili server kurmuştum. 15 kişiden sonra PC restart atıyordu. 2 GB ram- Pentium 2 Duo işlemcisi vardı. Kullanıcı kayıtları için başka bir program, server dosyaları için başka ve oyunun çalışması için başka bir program çalışıyordu.

Niye böyle bir şey yaptım bilmiyorum. Turkmmo'ya Server IP ve şifre verip konu açıyorduk. 😃

Yerel IP ile 123.456.789 local site kurup üyelikleri de oradan alıyorduk. Onun için de sanırım başka bir program çalışıyordu. Delilik resmen
 
2009 yılında kendi bilgisayarım ile Hamachi'li server kurmuştum. 15 kişiden sonra PC restart atıyordu. 2 GB RAM- Pentium 2 Duo işlemcisi vardı. Kullanıcı kayıtları için başka bir program, server dosyaları için başka ve oyunun çalışması için başka bir program çalışıyordu.

Niye böyle bir şey yaptım bilmiyorum. Turkmmo'ya server IP ve şifre verip konu açıyorduk. 😃

Hahaha aynısını yaşamışız. Aileme sırf bu server için ne kadar yalvarmıştım bilgisayarımı güncellesinler diye. Server'a birisi gelince fikirlerini almak için şehir girişinde koşup 6 arkadaş karşılıyorduk. Hepimiz hoş geldin nasıl buldun güzel mi diye sorular soruyorduk. Kardeşim yabancı oyuncu gibi takılıyordu maksat kalabalık görünsün diye turluyordu 2 arkadaşıyla sürekli :)

Bilgisayar hiç kaldırmıyordu zaten. Şu anda da isteğim aslında artık her şeye daha kolay ulaşmışken o zorlukları, çökmeleri, lagları yaşamadan keyif almak bu durumdan.

Benim de geçen anılarım canlandı, bir oynamak istedim. Eski hali gerçekten keyifliydi, epey araştırdım ben de local server açmak için. Düzgün bir yol bulamadım.

En son şunu buldum: (In Dev) Metin2 Project - Legacy of Metin2 ama siteye kayıt olunmuyor artık, geçici olarak kapatmışlar. Kayıt olmadan da linkler görünmüyor maalesef. Belki ama başkaları biliyordur bir yol.

Bir de şu özel sunucuyu buldum: OldMetin2 - News eski Metin2 deneyimi sunuyormuş ama local server çok daha iyi olur.

Teşekkür ederim hocam baktım iki bağlantıya da dediğiniz gibi ilk link kapatılmış muhtemelen zaten. Bir ara bunu da düşünüyordum elbet yapan vardır da hiç görmedim böyle herkesin GM olarak başladığı bir server, oyun içinde belli başlı kodlar yazabilecekleri vs. ama sanırım hem şu an böyle bir şey yok hem de kimse yazmadığına göre Hamachi server olayı da bitti sanırım.
 
Son düzenleme:
2009 yılında kendi bilgisayarım ile Hamachi'li server kurmuştum. 15 kişiden sonra PC restart atıyordu. 2 GB RAM- Pentium 2 Duo işlemcisi vardı. Kullanıcı kayıtları için başka bir program, server dosyaları için başka ve oyunun çalışması için başka bir program çalışıyordu.

Niye böyle bir şey yaptım bilmiyorum. Turkmmo'ya server IP ve şifre verip konu açıyorduk. 😃

Yerel IP ile 123.456.789 local site kurup üyelikleri de oradan alıyorduk. Onun için de sanırım başka bir program çalışıyordu. Delilik resmen.

Hocam yardımcı olma şansınız var mı bu konuda :D
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı