Rehber Metro for Steam, Steam Arayüzünüzü Değiştirin

Merhaba, ben Meyblus. Bugün sizlere oyuncuların uğrak mekanlarından biri olan Steam'in arayüzünü nasıl değiştirebileceğinizi anlatan bir rehber hazırlayacağım. Fazla gevelemeden rehbere geçelim o zaman.

Metro Nedir?
Metro, Steam arayüzünü, temasını değiştirmek için yapılmış bir eklentidir.

Nasıl Yüklenir?
İlk önce yapmamız gereken bu bağlantıdaki adrese gitmek. Ardından açılan sayfada sağ üst köşede bulunan mor ile yazılmış ''Download'' butonuna tıklayarak eklentiyi indirmemiz gerekiyor. Yazının renginden de anlaşıldığı üzere tema varsayılan olarak mor indiriliyor. Konunun ilerleyen dakikalarında ise temanın rengini değiştirmeyi sizlere göstereceğim.

Screenshot_1.png



Nasıl Kurulur?
İndirdiğimiz dosya WinRAR olarak karşımıza çıkıyor. Eklentinin çalışması için WinRAR'ın içindeki klasörü olduğu gibi Steam'in ''Skins'' klasörü içine atmalıyız.

Screenshot_2.png


Eklentiyi Çalıştırma.
Eğer bu işlemleri yaptıktan sonra Steam'i yeniden başlattığınız halde tema otomatik olarak aktive olmadıysa, sol üst köşeden Steam > Ayarlar > Arayüz yerinden varsayılan görünüm olan yeri metro-for-steam-4.4 seçip, Steam'i yeniden başlattığınız taktirde yeni tema aktive, çalışır olmuş olacaktır.

Screenshot_4.png
Screenshot_3.png


Metro'yu Kişiselleştirme.
Yukarıda da belirttiğim gibi geldi sıra Metro'yu kişiselleştirmeye. Hatırlarsanız Metro varsayılan olarak mor iniyordu. Sevdiğiniz renklere göre, beğendiğiniz yazı fontlarına göre Metro'yu kişiselleştirmek için mor ile yazılmış ''Download'' butonunun yanında ki fırça resmine tıklayıp Metro'yu dilediğiniz gibi kişiselleştirebilirsiniz. Dilediğiniz değişiklikleri yaptıktan sonra aşağıda bulunan ''save'' butonuna basarak ''custom styles'' adlı not defterini indirin. İndirdiğiniz not defterini Steam'in ''skins'' klasöründeki metro-for-steam-4.4 klasörünün içine atın ve hedefteki dosyayı değiştir deyin. Ardından ise yaptığınız değişiklikler değişmiş olacaktır.

Screenshot_5.png
Screenshot_6.png
Screenshot_7.png



Evet millet. Bugün sizlere Steam'i nasıl kişiselleştirebileceğinizden, Steam'in sıkıcı, karmakarışık temasını nasıl değiştirebileceğinizden bahsettim. Eğer rehber hoşunuza gittiyse aşağıdaki beğen tuşçuğuna tıklaya bilirsiniz. Herkese iyi Sosyaller. :)


Steam varsayılan tema

Steam Default.png


Steam Metro

Metro for Steam.png
 
Son düzenleme:
Nedendir bilinmez ama arayüz sekmesinde varsayılan görünümü değişemiyorum tek o var metro-for-steam-4.4 yok :/ (hallettim tamamdır klasörleri RAR'dan çıkartmamışım)
 
Son düzenleme:
Açıkçası pek hoşuma gittiği söylenemez hele indirmelerin gözüktüğü sayfaya gelene kadar hani belki kullanırım giyordum ama o indirme sayfasını görünce direk varsayılan görünüm yaptım. :/

1611361551543.png
 
Çok bozulma oluyor. Ben kullanırken pazar, aktivite veya profil ayarları kısmına giremiyordum. Boş ekran kalıyordu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı