Metro oyunlarında hikaye çakışması

Hamsi ismaH

Hectopat
Katılım
7 Mart 2021
Mesajlar
730
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar şimdi ben Metro oyunlarını oynuyordum. Metro 2033'ün devamı Metro: Last Light'ta çok güzel aktarılmış. Metro: Last Light'ı yeni bitirdim. Fakat aklıma bir şey takılmasına da sebep oldu.
Metro: Last Light biterken en sonda Artyom ölüyordu. Kafam karıştı. Çünkü Metro Exodus'ta Artyom'u canlandırıyoruz diye biliyorum. İnternete de baktım Metro Exodus'ta Artyom karakteri var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Orada Artyom sağ kalmış aslında. Çok saçma ama öyle. Üzerine tüm istasyon çöküyor ama nasıl hayatta kaldı acaba?
Last Light'ın iki sonu var, iyi sonunda Artyom ölmüyor. Yani oyunun net bir sonu yok diyebiliriz.
Tüm oyunların iki sonu var. Bu yüzden böyle garip bir zincir oluyor.
 
Last Light'ın iki adet sonu var. Birinde Artyom ölüyor, diğerinde ölmüyor. Exodus bildiğim kadarıyla ölmediği senaryoya göre devam ediyor. Last Light oynayanların %90'ı sonda Artyom'un öldüğünü görmüşlerdir zaten.
 
Her oyunun iki sonu var. Metro 2033 kötü son, Last Light iyi son Canon sayılıyor.
Canon demek yani devamını oynamak için kullanılan son gibi bir şey mi? Bu arada diğer sonu izledim neden güncelleme getirip bize iyi sonu izletmediler çünkü youtubeden izlerken etkisi o kadar olmadı, dokunmadı.
 
Canon demek yani devamını oynamak için kullanılan son gibi bir şey mi? Bu arada diğer sonu izledim neden güncelleme getirip bize iyi sonu izletmediler çünkü YouTube'den izlerken etkisi o kadar olmadı, dokunmadı.

Evet. Canon o anlama geliyor. Yüksek ihtimal yaşadıkları maddi sorunlar yüzünden bir ihtimal seriyi devam ettiremeyeceklerini düşündüler. O yüzden 2 tane Canon olma ihtimali olan son koydular. Sonuç olarak bu oyun 2013 de çıktı ve devam oyunu 2019 da geldi.
 
Anladım teşekkürler
Aslında iyi ya da kötü son yok. Ama Artyom'un öldüğü son kesinlikle daha güzel oynasanız da böyle hissedersiniz. O hayatının gözünün önünden geçişi falan harika tüyler diken diken. Exodus'un bu sondan başlamasını isterdim açıkcası. Artyom ölü kalmalıydı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı