Metrodan kaçak geçenler

56153

Zettapat
Forumun Hafızası 1000'e Doğru İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
25
Uzun bir tatilden sonra bugün Paris CDG'ye iniş yaptım, metro katına valizlerimle gittim ve telefondan €13 ödeyerek merkeze giden metro biletimi aldım. İki adet büyük valizimi geçirirken kapı normalden daha uzun süre açık kaldığı için ben geçtikten sonra yaklaşık 5 kişilik bir arkadaş grubu ücret ödemeden hızlı bir şekilde geçmeye karar verdi. Sadece profilleri hakkında bilgi vermek için Afrika kökenli olduklarından ve ten renklerinin siyah olduğundan da bahsedeceğim ama ırkçılık gibi bir niyetim yok. Çıkışta da bilet sorulan bir sistem mevcut ama insanlar her şeye rağmen kaçak geçmeyi tercih edebiliyor. Bilet sorulmazsa ne olacağını tahmin edemiyorum. Bu tarz insanları şikayet ediyor musunuz, yoksa önemsemiyor musunuz? Ülkelerin sınır kapıları da oyuncak olmuş durumda.

Uzun bir tatilden sonra bugün Paris CDG'ye iniş yaptım, metro katına valizlerimle gittim ve telefondan €13 ödeyerek merkeze giden metro biletimi aldım. İki adet büyük valizimi geçirirken kapı normalden daha uzun süre açık kaldığı için ben geçtikten sonra yaklaşık 5 kişilik bir arkadaş grubu ücret ödemeden hızlı bir şekilde geçmeye karar verdi. Sadece profilleri hakkında bilgi vermek için Afrika kökenli olduklarından ve ten renklerinin siyah olduğundan da bahsedeceğim ama ırkçılık gibi bir niyetim yok. Çıkışta da bilet sorulan bir sistem mevcut ama insanlar her şeye rağmen kaçak geçmeyi tercih edebiliyor. Bilet sorulmazsa ne olacağını tahmin edemiyorum. Bu tarz insanları şikayet ediyor musunuz, yoksa önemsemiyor musunuz? Ülkelerin sınır kapıları da oyuncak olmuş durumda.
Aynı durum istanbul metrolarında da var. Cinsiyetçilik yapmıyorum ama turnikede duran 1 kadın 16-17 yaşındaki 3-5 erkek çocuğu nasıl tutacak? Ki genelde de görmezden geliyorlar zaten.

Sen bir de Bağcılar metrosunu görcen kaçak giren girene. Hangi birini şikayet edeceksin ki?
Belçika'da başı kapalı bir kadının metro turnikesinin üzerinden çocuklarıyla birlikte atladığını görmüştüm. Gerçekten dini inancına uygun yaşamanın harika bir örneği olmuş. Diğer yandan da İsviçre'de bilet kontrol edecek makine bile olmadığı hâlde insanlar bilet alıyor. Bu tarz kaçak giren tipler yüzünden hem girişte hem çıkışta bilet okutan sistem kurmak zorunda kalıyorlar ama onun bile üzerinden atlıyorlar. Kamera koyup hepsine otomatik ceza kesmeleri lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı