Mezun senesinde iyice batırmak

trcva

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar, ben ilk kez bu sene mezuna kaldım. Geçen sene sayısal 160k yapmıştım. Bu sene masada oturup çalışmaya çok zorlandım. Sürekli 5-8 saat boyunca masada otursam da ancak 2-3 saat çalışabiliyordum, bazen ise hiç. Dolayısıyla sonuç bu sene sayısal 240k, EA 260k olarak hüsran oldu benim için.

Yaklaşık 80k geriye attım geçen senemden. Gelen üniversitelerin çoğu Bartın, Gümüşhane gibi üniversiteler. Çoğu kişi buralara gidersem çok sıkılacağımı söylüyor. Aileme kazanacağıma söz vermeme rağmen beceremedim. Artık kimsenin yüzüne bakamıyorum. İkiz kardeşim ilk sene dereceyle Hukuk kazanırken ben perişan haldeyim maalesef.

Hedefim öne çekip güzel bir şehirde üniversite okumaktı, ancak artık bilgisayar Mühendisliği bile zor geliyor. Mezun kalırsam daha da bunalıma girebilirim diye düşünüyorum, normalde asosyal biriyim ve senelerdir kendimi yazılım alanında geliştiriyorum. Bu yaz para kazanmaya da başladım çok şükür, İngilizcem iyidir. Ayrıca öncesinde birkaç üniversite için topluluk eğitimlerinde bazı konularda konuşmacılık yapmıştım. 5-6 senelik bir tutkuydu benim için bilgisayar ve yazılım. Ancak üniversite sınavı sonucu beni iyice sorunlara soktu, artık ne yapacağımı bilemiyorum. Sizden yorumlarınızı bekliyorum, yardımcı olunuz.

Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ediyorum, tavsiyeleriniz çok değerli.

Yardımcı olabileceğim konuyu tam olarak anlamadım ama canın sağ olsun hocam öncelikle. Artık kimsenin yüzüne bakamıyorum tarzı yaklaşımlarınızı anlıyorum fakat tavsiye etmiyorum kendinize zehir etmeyin hayatı. Kıyas da yapmayın hiçbir zaman. Eğer gerçekten yapabilecek olsaydınız yapardınız diye düşünüyorum. İkiz kardeşinizle aynı puanı yapamamak sizin ondan alt konumda olduğunuzu göstermez. Bu yaz para kazanmaya başladım derken bilgisayar/yazılım üzerinden mi yoksa başka bir işten mi kazanıyorsunuz hocam? Diploma önemli olsa da sağdan soldan gördüklerim kadarıyla önemli olan sizin yeteneğiniz ve kapasiteniz diye biliyorum bu iş dalında. Eğer bu işte daha çok geliştirip bir yere kapak atarsanız tüm sorunlar çözülecekse bırakın üzülmeyi başka bir yola girin.

Hocam kötü olmuş ama siz bu mesajı burayı yazacak kadar özgüveniniz varsa bence yeterlidir. Yazılım ve dil alanında serbest olarak para kazanın. Eğer pc müh geliyorsa bence yazın gitsin. Zorlanma ihtimali çok yüksek 2. mezunda.

@trcva, hangi şehirden üniversite okumaya gideceksiniz? O da önemli.

Sağ olun hocam, evet yazılım işlerimden kazanıyorum. Kendimi üzmemin bir faydası olmayacak dediğiniz gibi hocam biliyorum. Ancak insanın aklına geliyor böyle şeyler iki sene çok çalışıp bu duruma düşünce.. Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum hocam.
Hocam pc müh sadece özellerde geliyor neredeyse, onda bile az yerde. Mezuna kalacak dediğiniz gibi psikoloji kalmadı. İki senedir uykusuz çalışıyordum..
Hocam yani bence diğer mezunda kitap yüzü bile açamazsınız ilk mezunda böyle olduysanız. Kafanıza yatan bölüm varsa yazın derim.
Haklısınız hocam, hedefimden çok uzaklaşmadan bir yer yazabilir miyim onu düşünüyorum ama zor gözüküyor. Diğer seneye kalırsa iş iyice batırabilirim diye korkuyorum.
@trcva, hangi şehirden üniversite okumaya gideceksiniz? O da önemli.
Hocam Ankara'nın küçük bir ilçesinde yaşamaktayım. Burası da pek canlı ve güzel bir yer değil maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…