Mezun senesinde ne yapılmalı?

lusie

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba, mezun oldum. Meslek lisesi olduğum için YKS'den düşük yaparak mezuna bıraktım ancak şimdi nereden başlayacağımı bilmiyorum ve nasıl çalışmam gerektiğini de bilmiyorum. Ne yapmalıyım? 0'dan başlayacağım, hedefim 400-500 bin arasında.

Son düzenleyen: Moderatör:
O sıralara gelmen için çok destek alman lazım tüm hayatını dershaneye ver meslek lisesi mezunu insanların çoğu altyapısı yok 0'dan başlayacaksın

O sıralara gelmen için çok destek alman lazım tüm hayatını dershaneye ver meslek lisesi mezunu insanların çoğu altyapısı yok 0'dan başlayacaksın.

Evet kendi başıma evde çalışsam yapamaz mıyım mesela?

İmkanın varsa dershane. Değilse; devletin rehberlik araştırma merkezine git. Belki yardımcı olurlar.
Kütüphanede çalışsam olmaz mı burda var da

Kendine güveniyorsan yaparsın ama sürekli ders çalışacaksan kütüphane sadece sessiz ortamdan ibaret Türk, öğün, çalış, güven

Evet kendi başıma evde çalışsam yapamaz mıyım mesela?

Kütüphanede çalışsam olmaz mı burada var da.

İyi kanalları araştır herkes popülerliğinden dolayı mert hoca gibi kanalları öneriyor. Ancak bu kanallar 90 günlük kamp adı altında 180 video atıyor. Buna zaman ayıramazsın ayırsan da test cözerken kafan allak bullak olur yetiştirme acelesinden. Mat netlerim sene boyunca hep 10 falandı son ay sıfırdan sonsuza matı keşfettim 1 ayda 20'ye sabitledim. Kısacası popüler kültür köleliğinden kaçın sırf ünlü diye o kitabı alma ya da sırf ünlü diye o kanalı izleme gerçekten faydalı olacağını düşündüğün şeyleri yap. Bir de dershaneye gitmesen bile bence özel hoca iyi olur program yapar sana. Benim en büyük sorunum sürekli ertelememdi programım yoktu. Sürekli haftaya başlarım diye diye tüm seneyi bitirdim.

Aynı mantık bende de var hocam ertelemek nasıl çözüyosunuz basit gibi geliyor ama harbiden sadece yaşayan bilir onu.

Kendine güveniyorsan yaparsın ama sürekli ders çalışacaksan kütüphane sadece sessiz ortamdan ibaret Türk, öğün, çalış, güven
Hedeflerim böyle hocam 400 500 bin şuanda üzücü olan altyapımın olmaması ve ailemde de herhangi birinin üniversite okumamış olması.

Aynı mantık bende de var hocam ertelemek nasıl çözüyosunuz basit gibi geliyor ama harbiden sadece yaşayan bilir onu.

Ya zorunda kalman lazim atiyorum arkadaslarinin kutuphaneye gittigini mi gordun yapis onlarla birlikte git. Obur turlu eve geçersen biraz uyuyayim yemek yiyeyim cart curt derken gun bitiyor. Ya da arkadaslarini birak direkt sabahtan kutuphaneye git mesela ben oyle yapiyordum. Gitmedigim usendigim evde çalışırım ya ne olacak dedigim her gun evde bilgisayar oyunu oynuyordum. Surekli erteliyordum cunku konfor alanimdan cikmiyordum. Ha bunu ben yapamam usengecim diyorsan bunun çözümü de bence ozel hoca ya da dershane. Cunku dershane sana haftalik ya da aylik odev verir su kadar soru coz diye. Konfor alaninda da olsan o testi yetistirmek icin calisirsin. Tabii hile hurdayla yetistirmek ayri burada boyle anlattigima bakmayin ben bunun yuzunden az daha mezuna kalıyordum. Dedigim gibi bu elinizde olmayan bir seyse siz de benim gibi usengecseniz ozele hoca tutun ya da dershaneye gidin.

Temelin varsa mert hoca dinleme yoksada dinleme temel yoksa bıyıklı mat temelin varsa Eyüp b dinle konu anlatımı gereksiz deme konuları biliyorsan bile özellikle TYT matematik ve AYT matematikte konu anlatımı izle mutlaka ama uzun değil Eyüp bnin ki gibi kısa konu anlatımı iyidir ben mesela ardışık sayılar konu anlatımı dinledim konuyu bilmeme rağmen ve bilmediğim bayağı şey öğrendim açıkçası beceri temelli sorularda falan da.

Bu arada altyapim yok demissiniz altyapiniz yoksa daha onceden bahsettiğim sıfırdan sonsuza matematik kanalini kesinlikle oneriyorum temeli iyi atar cikmislari bile cozdurtur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…