Mezuna kalmak pişmanlık mıdır?

Wanhedaa

Decipat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Thermaltake S200 TG White Kasa 700W Gold Psu
AMD Ryzen 5 7500F İşlemci
Msi B650M Anakart
4070 Super Zotac Gaming Ekran Kartı
32 GB Ram
2Tb m.2 SSD
Windows 11 Pro işletim sistemi
Güzel bir üniversite için mezuna bırakmak pişmanlık mıdır? Her türlü fikrinizi yazabilirsiniz.

Ben 1 sene bıraktım, pişman değilim. 240 binden 118'e çekmiştim sayısalda. İyi ki bırakmışım. O 1 senede düzgün ders çalışacaksanız değil ama çalışmayacaksanız zaman kaybı olur.
Bütün senenizi kazanmak için ayırdınız o halde çok stres altında hissettirmiyor mu?

Benim için değil. Çünkü ben bu sene(Yani 12. sınıfta) TYT'yi bitirip gelecek yıl AYT odaklı gitmeyi düşünüyordum ve bu yıl gerçekten de TYT'de düzgün ve rahat şekilde ilerliyorum. Gelecek yıl bir aptallık yapıp boşlamazsam benim için olmayacak. Ama @Lime dediği gibi mezuna kaldıktan sonra boşlayacaksanız veya plansız hareket edecekseniz muhtemelen pişmanlık olur.

Bütün senenizi kazanmak için ayırdınız o halde çok stres altında hissettirmiyor mu?
Ya ben haftada 6 gün sabahtan dersaneye gidiyordum, akşam 6'ya kadar falan orada oluyordum. Evde ders çalışmıyordum hatta evde adam akıllı kitap açmadım. O kadar kasmadım yani. Mesaili işe gider gibi düşünün :D

Hem de derinden hissettirir. Pişmanlık değildir ama mezuna bırakmak mental işidir herkes yapamaz. Hedef olmadığı taktirde zorunda değilse yapılmamalıdır şahsi görüşüm. Süreci yönetmek baştan sona önemli, yönetebilirsen çok iyidir ama rahatlığına kapılıp salarsan ileriye gitmek yerine tam tersi çok daha geriye gidiyorsun, dolaylı yoldan yıl kaybı.

1 senelik vereceğin karar kalan bütün hayatını şekillendireceği için evet, mantıklı. Gerekirse 2 sene bile mezuna kalınır. Ömür çok uzun. 1 sene kalmamanın pişmanlığını ileride çekmektense 1 sene daha denemek daha iyi gelir.

Stress'i eğer ki bunun son şansınız olduğunu düşünüyorsanız yaparsanız. Her sene yapılan bir olay için bu kadar Stress'e gerek yok bence.

Yeni konular

Geri
Yukarı