kedivenus
Centipat
Daha fazla
Arkadaşlar mezunda birinci yılım. Aile zoruyla sayısal okumaya çalıştım bunca sene ve onların baskısı ile devam edip kendime yapabilirim diye yedirdim. Yapabilirdim, ama neden yapamadığımı birazdan açıklayacağım. YKS 2024 sıralama 600k biraz altında. Şimdi dershanedeyim. Görüyorum ki hocalar da okulda ilgilenmediği, okulun bizi son 3-4 senedir boşladığı nedeniyle konu eksiğimin kurtarılamaz derecede olduğunu görüyorum. Bunun yanı sıra liseye pandemide başlamıştım, onun kattığı bir dünya kadar sorun var. Okula daha bebekken de başladım, 18'ime basmadim daha ama mezunum. O matematik hocam var ya, daha trigonometri hiç bilmiyorum öğretmedi çünkü. Dershanedeki hocam bile nereden mezun olduğumu söyleyince "(okulun adı) mağdurlarındansın..." dedi. 600K'den yukarı çekmek söz konusu değil bence. Tembel değilim, "burnout" dediğimiz tükenmişlik oldu bende, istek kalmadı hiçbir şeye. C2 seviye İngilizcem var 98/100 puan ile kapattım iki sene önce. Ben aslında zaten dil seçecektim ama aile baskısı, ve kolaya kaçmak diye izin vermediler en başta. Bu devirde kolayına kaçacaksın zaten illa mühendis bir oğlum olsun ama psikolojisi yerlerde sürünsün diye devam ettirdiler. Keşke dil dershanesindeki müdürün lafını dinleselerdi, benim dil geleceğimin çok parlak olabileceğini söylüyordu oranın birincisiydim sonuçta, C1 ile başlamıştım direkt çünkü kendime öğrettim hep İngilizceyi. Sayısal hala yapamıyorum, AYT neredeyse hiç yok, ne kadar çalışsam artık. Hayatımda YDT sınavına çalışmayıp 39k yapmıştım geçen sene, soru tarzlarını hiç bilmeden, 51 net falan. Aileme sonunda karşı çıkıp bir dayak yedikten sonra sayısal ve dershaneyi bırakıp dil dershanesine gitsem mantıklı mı olur? Bence halledebilirim sonuçta dile ilgim çok. Araştırmadım ama tercümanlık düşünüyorum üçüncü dil öğrenip. Görüşlerinizi söylerseniz sevinirim.