Mi 11 Lite Black Crush

Katılım
15 Ekim 2019
Mesajlar
6.479
Makaleler
15
Çözümler
608
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Telefonu yaklaşık 1.5 aydır kullanıyorum. Aldığımda MIUI 12.5.3 güncellemesini de yapmıştım direkt. O da işe yaramadı. Aldığımdan beri bu sorun var. Daha önce kullananlarda da varmış. Black crush nedir bilmiyorsanız anlatayım; bazı koyu renkli resim ve videolarda siyah renkli alanların piksellenme sorunu. Özellikle koyu temalı bazı dizi ve filmlerde çok canımı sıkıyor.

HDR 10, 1.07 milyar renk, AMOLED ekranlı bir telefonda hâlâ bu sorunu görmek üzücü. Kafam karışık durumda. Bazı kullanıcılar 12.5.3 ile çözüldü yazmış, bazıları en başından beri hiç karşılaşmadım yazmış ama bende durum hâlâ aynı. En çok Instagram keşfetteki koyu renkli videolarda karşılaşıyorum. Her videoda, fotoğrafta da olmuyor. Ne zaman olacağı da belli değil. Bazen YouTube'da, bazen Instagram'da.

AMOLED ekran kullanılan Xiaomi modellerinde varmış bu sorun. Sorunun yazılımsal olduğu söyleniyor internette. Umarım bir sonraki MIUI güncellemesinde bu sorunu kökten çözerler. Aranızdan Mi 11 Lite kullanıcısı olup da bu sorunu yaşayan var mı? Veya başka AMOLED ekranlı Xiaomi modeli kullanıp da bu sorunla karşılaşan?
 
Son düzenleme:
Bir kişi daha eklendi black crush mağduru siyah harici diğer renklerdede pixel testinde beyaz ışık varmış gibi hissiyatı veriyor o sorunda varmi sizde ekranda hep belli oluyor.
 

Geri
Yukarı