Mi 11 Lite orijinal batarya nasıl temin edilir?

• Konuyu başlatan Fidias
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 7.136

Fidias

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
I3 12100f
Asus dual rtx 2060 oc
...
Iyi akşamlar arkadaşlar.
Mı 11 Lite telefonumun bataryası artık öldü sayılır. Aniden kapanmalar ve şarj tutmaması illallah ettirdi.
Şimdi ben bu bataryayı daha önce yan sanayi alıp değiştirdim. Sonuç aynı 2 ay içinde yine çöp oldu.
Telefon yurt dışından gelme olduğu için teknik servis bakmıyoruz deyip başından savdı.
Benim ihtiyacım olan orijinal batarya.
AliExpress'ya da farklı bir site üzerinden bataryayı nasıl temin edebilirim? Piyasada orijinal diye satılan hiçbir batarya orijinal değil.

Bilen arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Bataryayı kendim bulursam takarım. Bulamazsam bile en azından orijinal parça takacak bir yer göstermeniz her türlü işimi görür.
Şimdiden teşekkürler.

Sıfır orijinal bulmanız imkansız. Xiaomi yedek parça satmıyor. Belki anakartı arızalanmış cihazlardan sökülebilir.
Orijinale alternatif olarak Deji alabilirsiniz.
Birçok farklı model Xiaomi kullanmış biri olarak söylüyorum. Yüksek ihtimalle şarj tutmamasının sebebi batarya değil. Anakart kaynaklı bir problem. Xiaomi'nin çoğu cihazında bu problem var. Çözümü yok. Şu an bende olan Redmi Note 10 Pro'da da POCO X3 Pro'da da bu problem var. Daha önce Mi 10T ve Mi 9T Pro da kullandım ve onlarda da bu sorun vardı. Şu an kullandığım Xiaomi 12T'de bu sorun yok.

Son düzenleme:
Deji öneririm kaliteli.
Bu markayı duydum hocam. Ama daha önce takıp pişman olduğum yan sanayi ürünlerden dolayı orjinal olsun da nasıl olursa olsun düşüncesinde kaldım.
En azından 2-3 ayda bir batarya değiştirme sorunundan kurtarır diyorsa deji bakayım ?

Sıfır orijinal bulmanız imkansız. Xiaomi yedek parça satmıyor. Belki anakartı arızalanmış cihazlardan sökülebilir.
Orijinale alternatif olarak deji alabilirsiniz.
AliExpress ve türevleri içinde geçerli mi bu ?
Attığınız linkte deji batarya, standart yan sanayilerde 100-200 lira daha pahalı.
Aradaki fiyat farkı az olunca göstereceği performans farklarının da az olacağını tahmin ediyorum. Doğru mu ?
Şayet orjinal ya da hiç değilse 6-7 ay dayanacak türde bir batarya bulamazsam yeni bir telefon alacağım mecburen. Yoksa çekilecek çile değil.
Biliyorsunuz, ortalama bir telefon 20 bin lira civarı.

Telefoncu arkadaşıma sordum meraktan. Servis orijinali bile yok ortada. Deji varsa eğer öneririm.
Zahmetiniz için teşekkür ederim.
Benimde telefoncu arkadaşlara sormuşluğum var. Orijinal parça ne arasın onlarda ?
Deji için kullanım ömrü olarak ne kadar dayanır ? Bilginiz var mı

Orijinale alternatif olarak Deji alabilirsiniz.
Birçok farklı model Xiaomi kullanmış biri olarak söylüyorum. Şarj tutmamasının sebebi batarya değil. Anakart kaynaklı bir problem. Xiaomi'nin çoğu cihazında bu problem var. Çözümü yok. Şu an bende olan Redmi Note 10 Pro'da da POCO X3 Pro'da da bu problem var. Daha önce Mi 10T ve Mi 9T Pro da kullandım ve onlarda da bu sorun vardı. Şu an kullandığım Xiaomi 12T'de bu sorun yok.
Benim sorunum bu değil hocam. Orijinal batarya da dahil taktığım tüm bataryalar şişti.
En fazla 2 saat içinde cihaz aniden kapanıyor.
Sizin dediğiniz gibi anakart vs olsa bataryalar niye şişsin ki ?

Son düzenleme:
AliExpress ve türevleri içinde geçerli mi bu?

Evet, geçerli.

Attığınız linkte Deji batarya, standart yan sanayilerde 100-200 lira daha pahalı.
Aradaki fiyat farkı az olunca göstereceği performans farklarının da az olacağını tahmin ediyorum. Doğru mu?

Evet, doğru. Zaten sizdeki şarj tutmama probleminin batarya kaynaklı olmadığını düşünüyorum.

Benim sorunum bu değil hocam. Orijinal batarya da dahil taktığım tüm bataryalar şişti.
Sizin dediğiniz gibi anakart vs olsa bataryalar niye şişsin ki?

Hocam peki şarj cihazınızın orijinal olduğuna emin misiniz? Kutusunun jelatinini bizzat siz mi açtınız? Bazı yurtdışı cihazlar sınırdan kutusuz sokuluyor.

@420957 yukarıda belirttim
Evet, geçerli.

Evet, doğru. Zaten sizdeki şarj tutmama probleminin batarya olmadığını düşünüyorum.

Hocam peki şarj cihazınızın orijinal olduğuna emin misiniz? Kutusunun jelatinini bizzat siz mi açtınız?
Evet evet. Sıfır kutulu gelmişti. Halen daha o kablo ve adaptörü kullanıyorum.
Orijinal bataryası 1 yıldan biraz daha uzun Bir süre gitti. Ama ondan sonrakiler en fazla 2 ay.

Deji için kullanım ömrü olarak ne kadar dayanır ? Bilginiz var mı
Bunun cevabını kimse veremez. Ortada anormal bir durum var.

Bataryayı kendim bulursam takarım. Bulamazsam bile en azından orijinal parça takacak bir yer göstermeniz her türlü işimi görür.
Orijinal bulunabilen bir yer var GSM İletişim adında. Fiyatları biraz kazık. Mi 10T cihazımın bataryasını değiştirmişlerdi. Muhtemelen başka cihazdan sökülmüştür ama orijinaldi. Taktırmadan önce kontrol etmiştim. Batarya yazılarının renk tonu bile birebir cihazın içindekiyle aynı olduğu için emin olmuştum. Değiştirdikten 2 gün sonra o da yine eskisi gibi hızlı bitmeye başlamıştı tabii. Orada değiştirmek isterseniz gitmeden önce arayıp stok bilgisi alın.

Bu konuları ben açmıştım zamanında.

Son düzenleme:
Aynı şekilde, yurt dışı "Xiaomi Mi 11 Lite 4G" cihazımın bataryası 2023 Ağustos'unda iyice öldü ve şişti, arka kapağı kanıttırdı. Ekran süresi 1,5 saat civarıydı.
Xiaomi Türkiye'ye yazdım. Türkiye'de sadece yetkili servislerin orijinal parça siparişi verebileceğini söylediler. Yurtdışından vesaire de bir satın alma linki ne kadar uğraştıysam vermediler. O zaman servislerinize yazın, bana bataryayı ya satsınlar ya da ücreti karşılığında değişimini yapsınlar dedim. "Tamam sistemden istek açalım" vesaire dediler ama bir sonuç çıkmadı. KVK, Genpa, evofone vesaire gibi Türkiye yetkili servislerine kendimde yazdım, mail attım, aradım. Bu garanti firmaları cihaz yurt dışı diye ücreti dahilinde bile batarya değişimine veya sadece bataryayı satmaya yanaşmadı.

En son Youtube'da yaptığı servisleri yayınlayan nispeten bilindik bir yer diye "GSM iletişim"'e yazdım, Bataryayı direkt çindeki xiaomi servisinden tedarik ettiklerini söylediler. Başka çare olmadığı için onlara (kargo ile) gönderdim. Kargo ile gönderdiğim için değişimi veya taktıkları yeni bataryayı göremedim. Kargo dahil 600 TL'ye değiştirdiler.

Batarya, Tam olarak 2023 Ağustos sonunda değişti. İlk zamanlar 6-6,5 saat civarı ekran süresi vardı. Şu an (2024 Ocak başında) (sürekli karanlık modda, standart kullanımda) ekran süresi 5 - 5,5 saat civarı. "Her Zaman Açık Ekran (AoD) " gün içinde kesintisiz açıkken (root ile 10 saniye yerine kesintisiz olarak açılabiliyor) ekran süresi 4 - 4,5 saat civarına düşüyor. Senin taktırdığın bataryalar 2 ayda çöp olduysa bunların taktığı orjinaldir herhalde.
(Cihazı ikinci el aldığım için kutudan çıkan orjinal şarj aleti elimde yoktu, İnternette en orijinali diye bulduğum 33W adaptör+kablo ile kullanıyorum. "Mi Turbo şarj" yazısını ekrana çıkartabiliyor. Ekran saatleri bu adaptör ile)

Üstteki arkadaş fiyatları kazık demiş ama benim durumumda zaten pili internetten bulsam en aşağı 450 civarı edecekti. Buna arka kapak yapıştırıcısı falan da almak gerekecekti. 450 bataryaya vereceğime 150 daha verdim, herşeyi ile yapıp gönderdiler. 5 ay sonra güncel fiyatlarını bilemiyorum hala uygunsa tercih edilebilir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı