Mi Router 4A GIGA nasıldır?

netlogger

Hectopat
Katılım
8 Ocak 2019
Mesajlar
11
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Vatansever
Mi Router 4A GIGA kullanan var mı? Varsa 2.4 GHz ve 5GHz'de 2 duvar arkası sinyal kalitesi nasıl? Perde beton evde oturuyorum...
Tenda AC5V3 var şu anda, 5GHz'de 2 duvar sonra sinyal düşse de bağlanabiliyor. 2.4GHz'de ise bağlanıyor ama performansı çok iyi gelmedi...
 
Yakşalık 7. aydan beri kullanıyorum ve memnunum diyebilirim. Önceden duvar delme özelliği bulunuyordu fakat yeni gelen güncellemelere bu özelliği çıkarmışlar ve sinyal eskisine göre daha düşük çekiyor . Telefondan da uygulamasını yükleyip hızlı bir şekilde eşleyebiliyorsunuz modemi. Biraz araştırdıktan sonra OpenWRT adında yazılım buldum. Bir topluluğun geliştirdiği ve harika özellikler bulunduran bir yazılım. Şuan 4A 100M için tam versiyonu var fakat GIGA modeli için snapshot sürümü mevcut . Snapshot versiyonu olmasına rağmen bütün özellikler aşağı yukarı çalışıyor. Çekim gücü orjinal sürümüne göre daha iyi, QOS , SQM gibi bir özelliği de güzel çalışıyor. Bu özellikler orjinal sürümünde de bulunmakta ama tam güzel çalışıyor mu emin değilim. OpenWRT kurmadan da normal kendi arayüzü sade güzel ve stabil gibi. Şuana kadar bir sorunla karşılaşmadım ve memnunum. Takıldığınız bir konu varsa sorabilirsiniz. Son olarak 2 duvar arasında mesafe de çekiyor diyebilirim. İsterseniz hız testi yapayım.
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Acaba Türkiye versiyonunda mı kaldırdılar duvar delme özelliğini. 2 duvar arkada (yaklaşık 8-10 metre uzakta) mbps olarak 5Ghz ve 2.4 Ghz bağlantı hızları ve hız testi yapabilirseniz çok memnun olurum. Bu arada duvarlarınız perde beton mu?
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Acaba Türkiye versiyonunda mı kaldırdılar duvar delme özelliğini. 2 duvar arkada (yaklaşık 8-10 metre uzakta) mbps olarak 5Ghz ve 2.4 Ghz bağlantı hızları ve hız testi yapabilirseniz çok memnun olurum. Bu arada duvarlarınız perde beton mu?
Duvar delme özelliği komple kalktı sanırım. Çin sürümünü de aradım sanırım buldum (tam emin değilim menu Çinceydi). Çin versiyonunda da duvar delme özelliğini göremedim. İnternet üzerinde istediğiniz gibi cihazın tüm sürümlerini bulamıyorsunuz . 3-4 Sitede var ve ne kadar güvenilir bir fikrim yok fakat denedim . Duvar delme özelliğini bulamadım. Hız testi yaptım . Yaklaşık olarak kuş bakışı 6-7 metre sanırım mesafede bir test yaptım . Evin bir ucundan diğer ucuna gibi düşünebilirsiniz . Perde beton hakkında bir bilgim yok o yüzden bilemiyorum. Arada salon var 2 duvar + 1 de mutfağın duvarını sayarsak 3 diyebilirim. 2.4 Ghz üzerinde 7D - 2.5U / 5Ghz üzerinde 17D - 2U vardı . Kullandığım yazılım orjinal olmadığı için (OpenWRT) siz aldığınızda orjinal sürüm kullanacaksanız ufak değişiklikler olabilir . Bir de testi yaptığım telefonum sony xperia z2 ve eski bir telefon olduğunu da söylemem gerek. Son bir şey daha söylemem gerekirse eski sürümleri bulabilirseniz belki duvar delme özelliğinin tekrar aktif edebilirsiniz. Ama eski sürüm bir yazılım kullandığınızda telefon uygulaması cihaza bağlanmıyor . Bilginiz olsun.
 
Çok zahmete girmişsiniz, teşekkür ederim. Duvarlar tuğla ise çok sorun olmuyor, perde betonda arada örgü şeklinde demir üzeri komple beton oluyor, sinyali çok kesiyor. Anladığım kadarıyla elimdekinden çok da farklı değil gibi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı