Microsoft Flight Simulator 2024, 64 GB RAM istemesiyle dikkat çekti

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Aslında oyunun sistem gereksinimlerinde hiçbir problem yok fakat oyun 64 GB RAM istediği için fazla dikkat çekti.

dasfa.jpeg

4080 istemesi de fazla. Hayır bir de minimumda 5700 isterken idealde 5700xt oluyor ama nvidia tarafında 970'den 2080'e geçiyor bu nasıl bir fark.
AMD kart önerilirken saçma sapan bir önerme yapılmasına son 2 yılda alistirdilar bizi. Bir ara Sony, direkt var olmayan bir AMD kart oneriyordu.
Onun dışında 4K Ultra ise 4080 iyi gibi geldi bana.

Bence anormal karşılanacak bir sistem gereksinimleri yok. Bu oyun grafik standartlarını belirliyor bildiğiniz. Ölçeklendirme mesafesi de bayağı yüksek. Zaten bu oyunu oynayacak kişilerin ayrı oyuncu ekipmanları var. O ekipmanlara sahip kişilerin PC'leri de gayet iyidir. Normal bir oyuncu için yapılmış bir oyun değil bu.

Kafama tek takılan soru bu oyunu konsol nasıl çalıştıracak?

Şirketler artık sistem gereksinimlerini sıkmak gibi bir şeyi de kendilerine adet edinmeye başladılar. Kimlerin nasıl bir test ile bu sistem gereksinimlerine ulaşıyor olması bir merak konusu.

Ekran başında uçak seti ile saatlerce gökyüzüne dalarak orgazm geçiriyor olan kişilerin 64 GB RAM önerisi ile derdinin olacağını düşünmüyorum.

Hayır işlemci tarafında da AMD saçma ki. Değişen tek şey çekirdek sayısı tekli skorları zaten aynı, kaldı ki 2600x e 4 çekirdekli bir işlemci değil. İntel tarafında nesil de atlanıyor ve tekli çekirdek skoru yükseliyor sonuçta onu anlayabiliyorum. AMD tarafını hem işlemci hem de ekran kartını makatlarından sallamışlar resmen.

4080 super / 7800x3d / 2x16 6000mhz cl30 sistemimim bu oyunu 4K ultrada çalıştırmak için yetersiz kalacağını sanmıyorum. 64GB rammiş. Aynen kanka. 16GB VRAM yetti allahtan.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı