Microsoft neden bu kadar bozdu?

Umarım yakın zamanda düzeltirler.

MacOs iş içindir bence, oyun için çok güzel olmayabilir bir de baya karışık.
Alıştığınız için öyle. MacOS kullanması ve arayüzü daha kolay bir işletim sistemi.

Konu hakkında da Windows'un bozduğu ile alakalı bir şey göremedim. Kendi işletim sisteminde kendi tarayıcısını önermesi gayet normal. Güncelleme konusunda ise yine stabilite ve güvenlik açısından cihazın güncel tutulması gerektiğini söylemesi de normal. Güncelleme sıkıntılı olursa hızlı bir şekilde yenisi getiriliyor. Ben gayet memnunum.

Yenilenen Edge tarayıcısını zorla kullandırtmaya çalışıyor.
Ben de Edge kullanıyorum fakat aslında Google da benzerini yapıyor. Google anasayfası, Google Drive gibi sayfalara Edge veya IE ile girdiğinizde Chrome kurmanızı öneriyor. Fakat en azından "Hayır" butonu var, ona tıklayınca kapanıyor ve bir daha çıkmıyor. Fakat Microsoft Edge reklamları çoğunlukla kapatılamıyor bile. Belki Ayarlar'dan Uygulamalar bölümüne girip önerileri kapatınca kapatılıyordur fakat doğrudan bir kapatma butonu yok. Mesela Chrome veya Firefox yazınca Edge reklamı çıkıyor;

Aynı şekilde Opera yazınca da Edge reklamı çıkıyor. Üstelik bende Opera yüklü olmadığı halde Edge reklamı çıkmaya devam ediyor

Eski Windows sürümlerini kullanan cihazları zorla yeni sürüme geçirmeye çalışıyorlar.
Nispeten yeni cihazlarda ciddi ciddi zorlama yapıyorlar. Kaby Lake veya daha yeni bir Intel işlemci veya AMD Ryzen işlemci kullanan bir bilgisayara Windows 7 veya 8.1 kurarsanız güncelleme alamıyorsunuz. Sizi zorla Windows 10 kullandırmaya çalışıyor.

Edge, Chrome'dan biraz daha yavaş. Ayrıca video izleme kısmında ciddi sıkıntıları var.

Bende hiçbir yavaşlık yok.
Video izleme kısmında da sıkıntı yok.

Yeni Edge'yi kullandığından emin misin?

Edge'da YouTube videosu açtım ve aynı videoyu Chrome'da açtım
En az harcayan bellek Edge.

Bende hiçbir yavaşlık yok.
Video izleme kısmında da sıkıntı yok.

Yeni Edge'yi kullandığından emin misin?

Edge'da YouTube videosu açtım ve aynı videoyu Chrome'da açtım
En az harcayan bellek Edge.
En güncel sürümünü kullanıyorum ve videolar çok yavaş yükleniyor. 480p video için 30 saniye bekliyorum. Chrome veya Firefox üzerinden açınca 1080p anında açılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…