Microsoft Office 365 Exchange POP3 ayarları basıl olmalıdır?

WhiteWarriorTR

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,
Şirketimiz mail hizmetlerini bir firmadan alıyordu fakat sebebini öğrenemediğimiz nedenlerden dolayı maillere neredeyse 1 haftaya yakın hizmet alamadık, sadece biz değil birçok firma aynı durumdan dolayı şikayetçi idi.

Firma olarak kurumsal e-posta hizmeti veren firmaları araştırmaya başladık, nihayetinde Microsoft Office 365 Exchange almaya karar verdik, aldık da Pop3 kurulumunu bir türlü yapamadık, hizmet aldığımız firmada destek veremedi, Microsoft'un destek makalelerini okudum Pop3 ayarlarını değiştirmeme rağmen PowerShell kullanarak da yapılan ayarlar vardı bunları da yaptım.
Sonuç Alamadım.

Outlook'da bağlantı testindeki hatalar:
* Gelen posta sunucusunda (POP3) oturum açılıyor: E-posta sunucunuz oturum açmanızı engelledi. Hesap Ayarları'nda bu hesaba yönelik kullanıcı adınızı ve parolanızı doğrulayın. Sunucu yanıtı: -ERR Logon failure: unknown user name or bad password.

* Sınama e-posta iletisi gönderin: E-posta sunucunuz oturum açmanızı engelledi. Hesap Ayarları'nda bu hesaba yönelik kullanıcı adınızı ve parolanızı doğrulayın.

Ayarlar kısmı:
Gelen Sunucu: outlook.office365.com SSL / 995
Giden SMTP: smtp.office365.com STARTTLS / 587
User Name: system.info@domainname.com
Password: MFA uygulama parolası kullandım, / veya kendi parolası

Sorun ne olabilir?

Merhaba,
Şirketimiz mail hizmetlerini bir firmadan alıyordu fakat sebebini öğrenemediğimiz nedenlerden dolayı maillere neredeyse 1 haftaya yakın hizmet alamadık, sadece biz değil birçok firma aynı durumdan dolayı şikayetçi idi.

Firma olarak kurumsal e-posta hizmeti veren firmaları araştırmaya başladık, nihayetinde Microsoft Office 365 Exchange almaya karar verdik, aldık da Pop3 kurulumunu bir türlü yapamadık, hizmet aldığımız firmada destek veremedi, Microsoft'un destek makalelerini okudum Pop3 ayarlarını değiştirmeme rağmen PowerShell kullanarak da yapılan ayarlar vardı bunları da yaptım.
Sonuç Alamadım.

Outlook'da bağlantı testindeki hatalar:
* Gelen posta sunucusunda (POP3) oturum açılıyor: E-posta sunucunuz oturum açmanızı engelledi. Hesap Ayarları'nda bu hesaba yönelik kullanıcı adınızı ve parolanızı doğrulayın. Sunucu yanıtı: -ERR Logon failure: Unknown user name or bad password.

* Sınama e-posta iletisi gönderin: E-posta sunucunuz oturum açmanızı engelledi. Hesap Ayarları'nda bu hesaba yönelik kullanıcı adınızı ve parolanızı doğrulayın.

Ayarlar kısmı:
Gelen Sunucu: outlook.office365.com SSL / 995
Giden SMTP: smtp.office365.com STARTTLS / 587
User Name: system.info@domainname.com
Password: MFA uygulama parolası kullandım, / veya kendi parolası

Sorun ne olabilir?

Benim bildiğim pop3 veya IMAP ayarı yapmıyorsun 365 olduğu için Outlook uygulamasına hesap ekle diyerek e-posta ve şifreyi yazıyorsun sonra Outlook'a otomatik ekleniyor diye biliyorum.

Denetim Masası'ndan maillere girin.
Açılan ekranda e-posta hesaplarına tıklayın.
Açılan pencerede yeni e-posta ekleye tıklayın.
Açılan pencerede "El ile kurulum veya ek sunucu türleri" seçip sonraki sayfaya geçip pop veya IMAP seçip sonraki deyin.

Gerekli bilgileri girip

Gelen Sunucu: pop.office365.com
Giden Sunucu: smtp.office365.com

Yazın.

Diğer ayarlara girin.
Giden Sunucuyu seçip "Giden sunucu (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor u tikleyin.

Gelişmiş ayarlara geçin.

Gelen Sunucu POP3: 995 yazın altında ki kutucuğu tikleyin.

Giden Sunucu (SMTP): 465 / Alttaki seçeneklerden SSL/TLS seçin.

İletilerin kopyasını sunucularda bırakı tikleyip sunucudan kaldırmanın tikini kapatın. Tamam deyin. Açık kalan ekranda sonra ki deyip kurulumu tamamlayın.

Önerim: 50'den fazla mail adresiniz yok ise Yandex sunucularını kullanın. Şirketimde yaklaşık 6 senedir kullanıyorum ücretsiz.

Son düzenleme:
Benim bildiğim pop3 veya IMAP ayarı yapmıyorsun 365 olduğu için Outlook uygulamasına hesap ekle diyerek e-posta ve şifreyi yazıyorsun sonra Outlook'a otomatik ekleniyor diye biliyorum.

Doğru, ama aynı maili birden fazla kullanıcı kullandığı için pop3 ve *.pst olarak kaydediliyor mailler. ve telefondan da mail silindiğinde bilgisayardaki maile birşey olmuyordu yani silinmiyordu.

Denetim Masası'ndan maillere girin.
Açılan ekranda e-posta hesaplarına tıklayın.
Açılan pencerede yeni e-posta ekleye tıklayın.
Açılan pencerede "El ile kurulum veya ek sunucu türleri" seçip sonraki sayfaya geçip pop veya IMAP seçip sonraki deyin.

Gerekli bilgileri girip

Gelen Sunucu: pop.office365.com
Giden Sunucu: SMTP: smtp.office365.com

Yazın.

Diğer ayarlara girin.
Giden Sunucuyu seçip "Giden sunucu (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor u tikleyin.

Gelişmiş ayarlara geçin.

Gelen Sunucu POP3: 995 yazın altında ki kutucuğu tikleyin.

Giden Sunucu (SMTP): 465 / Alttaki seçeneklerden SSL/TLS seçin.

İletilerin kopyasını sunucularda bırakı tikleyip sunucudan kaldırmanın tikini kapatın. Tamam deyin. Açık kalan ekranda sonra ki deyip kurulumu tamamlayın.

Önerim: 50'den fazla mail adresiniz yok ise Yandex sunucularını kullanın. Şirketimde yaklaşık 6 senedir kullanıyorum ücretsiz.

Maalesef aynı hata
Yandex de bazı maillerin avrupadaki ülkelerde kara listeye düştüğünü söylediler, bu yüzden vazgeçildi.

Yandex de bazı maillerin Avrupa'daki ülkelerde kara listeye düştüğünü söylediler, bu yüzden vazgeçildi.

Almanya, İtalya, Çekya ile sorunsuz yoğun mailleşmelerimiz oluyor.

Linkte POP veya IMAP erişim etkinleştirme bölümü var. Bunu deneyin.

Her kullanıcı için yapmanız gerekecektir bunu. Yandex de de böyle bir seçenek var açmayınca çalışmıyor pop ve IMAP

Almanya, İtalya, Çekya ile sorunsuz yoğun mailleşmelerimiz oluyor.

Linkte POP veya IMAP erişim etkinleştirme bölümü var. Bunu deneyin.

Her kullanıcı için yapmanız gerekecektir bunu. Yandex de de böyle bir seçenek var açmayınca çalışmıyor pop ve IMAP

Buradaki aynısını yaptım sonuç aynı hata

Buradaki aynısını yaptım sonuç aynı hata

Ayarları buna çektiniz mi?

1762939343174.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı