Microsoft Word ücretsiz mi?

Microsoft Office Online var. Okul maili varsa onunla da 365 lisansı edinebilir ücretsiz.

Eğer bunlar yoksa alternatiflere yönelmesi gerekiyor. Apache OpenOffice kullanılabilir. LibreOffice ise ofis yazılımları dünyasının yüz karası bana göre.

Neden öyle dediniz hocam? OpenOffice kapandı diye biliyorum ben. Başka alternatif pek yok gibi.
1 aydır bana saç baş yolduracak çünkü hocam

Hiç değilse OpenOffice durdurulmuş olsa bile artık adam akıllı yazabiliyorum.

Ofis dünyasında maalesef Microsoft Office ürünlerinin rakibi yok.

Nedir sıkıntı hocam, belki kolay bir şeydir?
Stabil değil hocam, yazı yazarken kimi zamanlarda boş yere takılmalar yapıyor ve düzelmiyor yeni belge açana kadar. İmla denetimi kötü, keyifli bir yazıma daha doğrusu yazdığını hissettirecek yapısı yok yazılımın maalesef. En azından benim deneyimim böyle.

Bir yazılımla kullanıcı etkileşimi arasındaki en önemli şeylerden birisi kullanıcıya nasıl dönüt verdiği. LibreOffice'de böyle bir şey yok gibi. Yazı yazasın gelmiyor bir nevi.

Word alternatifi olarak LaTeX var hocam. Tavsiye ederim hic başlamadıysanız.
Deneyebilirim hocam, çok teşekkürler.

Açıkçası 2 yıla yakındır yazı aracı olarak Word ya da Writer kullanmıyorum, LaTeX ile tüm işlerimi sorunsuzca görebiliyorum. Gerçi o da bazen gıcıklık yapıyor ama çözümü kolay genelde.

Windows'ta iseniz overleaf.com, Linux'ta iseniz Kile programı üzerinden hızlıca inceleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…