Çözüldü Mikrofon bilgisayarda çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

theFaceless

Kilopat
Katılım
23 Kasım 2017
Mesajlar
1.225
Makaleler
3
Çözümler
5
Yer
Budapeşte
Aldığım mikrofon şu: Microcase Lavalier Serisi 3.5 mm Profesyonel Youtuber Yaka Mikrofonu 1.5 Metre - AL2524 Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor

Açıklama kısmına şöyle yazmışlar:
"ürün 3 boğumlu 3.5 mm jack konnektöre sahiptir. PC üzerinde kullanmak için mikrofonlu kulaklık desteği olan tekli 3.5 mm konnektörü olan PC'lerde çalışır.
Kulaklık ve mikrofon jack yuvaları ayrı ayrı olan PC'lerde çalışmaz."

Benim anakartım MSI B450 Tomahawk Max, kasam ise Corsair 110R hem arkadaki yuvaya hem de öndeki yuvaya taktım konuştuğum hiçbir şey mikrofonda çıkmıyor sadece cızırtı sesi geliyor. Telefona takıp ses kaydediciyi açıyorum sorunsuz ses geliyor. Anakartta destek yok mu acaba anakartta yoksa bile kasanın önündeki 3.5mm kombo jack değil mi?
Mikrofonu takınca bu şekilde seçenek çıkıyor ve mik girişi diyorum.

1607100188386.png


Sesi kaydeden örneğin OBS gibi bir programı açınca hem sağ altta mikrofonunuzu kullanıyor diyor hem de OBS'de ses kısmı sürekli hareketli oluyor cızırtı sesinden.

1607100301626.png


Anakart ve kasamı yazdım yardımcı olabilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Başka bir bilgisayara taktığınızda mikrofon çalışıyor. Demek ki mikrofon sağlam.
Başka bir mikrofon taktığınızda da sizin bilgisayarınız da çalışıyor. O halde anakart jaklarında da sıkıntı yok. Garip bir uyumsuzluk sorunu. Forumda kimsenin yardımcı olmaya çalışmaması da rahatsız edici.
MSI'ın sitesinden boyutu düşük olan bir ses yazılımı daha vardı onu indirdim açıkçası 2 saate yakın bir süre uğraştım ve biraz da şans işi diyeyim problemi çözdüm. Ayarlar da bu şekilde.
1607177531709.png

Gözlemlerime göre Technopat Sosyal'de genelde uğraş isteyen konulara pek uğranılmıyor. Daha çok bilgisayar toplama bölümü aktif. Bir de şu parçayı alma saatli bomba, şu kronik sorunlu türünden ezber bölümleri. Buraya açtığım bu tür konuların 10'da 7'sine cevap dahi gelmiyor.

Bilgisayarı her açtığımda mikrofon çalışmamaya devam ediyor bunun için her bilgisayarı açtığınızda ön portları farklı bir seçenek seçip ardından tekrar mik girişi seçiyoruz bir nevi güncellenmiş oluyor.
Benzer bir mikrofona sahibim. Ön tarafa taktığımda dediğiniz gibi cızıltı oluyor ama arka tarafa takınca çalışıyor. Realtek HD Audio programında mikrofon seçeneğine gelip gürültü tutma ve akustik eko iptali seçeneklerini kapatır mısın?
Hocam şu an hoparlörde ses vermeyi kesti çözemedim bu problemi.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı