Mikrofon sesinde uzatıcı kablo kullanıldığında dip gürültü oluşması

Makaleler
5
Daha fazla  
Merhaba, birkaç gün önce hem kameramda hem de bilgisayarımda kullanmak için boya BY-MM1+ mikrofon aldım. Ürünü sıfır aldım, hiçbir sorunu yoktu fiziksel olarak. Ama aygıtın kablosu çok kısa olduğu için mecburen 3.5mm uzatıcı kablo kullandım. Arka mikrofon paneline takıp deneme kaydı aldığımda inanılmaz bir dip gürültü olduğunu fark ettim. Ürünümde sorun olmaması gerekiyordu çünkü fiyat performans olarak alınabilecek en en iyi mikrofon bu bence. Üstelik boya markası aşağı yukarı Rode kadar kaliteli bir marka. Aynı mikrofonu uzatma kablosu olmadan telefondan kayıt aldığımda ciddi ciddi sıfır dip gürültü ve tertemiz bir ses kaydı aldım. Hani bu kalite 10k fiyata satılan mikrofonlara eş değer bir kalite. Bilgisayarın ön paneline taktığımda da aynı şekilde dip gürültü vardı. Hatta uzatma kablosu olmadan direkt kendi kablosuyla bağlasam da yine aynı sorun baş gösterdi. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Mikrofon için ek bir ses kartı almam gerekiyor mu?

Uzatma kablon Shield'sız olabilir, bu gürültü olmasını açıklar fakat uzatma kablosu kullanmadan da bilgisayara bağladığında hala gürültü varsa bu bilgisayardan kaynaklıdır. Bilgisayar on-board ses kartları çok kaliteli olmuyor (Sağlam bir anakartın yoksa). Zamanında ben de gitarı bilgisayara 3.5mm jack ile bağlıyordum ve bu gürültü olayını ben de çok yaşıyordum. Özellikle distortion açınca artık ses neredeyse duyulamayacak hale geliyordu. O zamanlar anlamıyordum tabi ergendim daha :) Demem o ki harici kaliteli bir ses kartı kullanmanı tavsiye ederim şayet vokal tarzı işlere kalkışacaksan. Eğer sadece yayın/vlog tarzı işler için kullanacaksan giriş veya orta seviye bir ses kartı işini görecektir.

Anakartın ses kartı yazılımı yüklüyse yazılımsal filtreler ile de bir deneme yapabilirsin. Belki işini görecek kadar gürültüyü kısabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı