Mikrofondaki cızırtı kasaya elimi koyunca geçiyor

Grelitz

Hectopat
Katılım
6 Temmuz 2019
Mesajlar
32
Mikrofonu bu aygıtı dinle kısmından dinlerken arkadan bazen hafif bazen de fazla bir bass sesi geliyor. Elimi kasaya koyduğumda ise bu ses tamamen kesiliyor, düzgün çalışıyor. Bu evdeki 2 bilgisayarda da olan bir durum konu açmadan önce araştırayım dedim. Herkes kasada kaçak olabileceğini yazmış, ya da topraklamayla ilgili olduğunu.
Bunu nasıl çözebiliriz? Uzatma kablosunda topraklı olup olmama durumu varmış sanırım. Onla da alakalı olabilir galiba. Bilmiyorum, sizce bu durumu nasıl çözebiliriz?

Şimdiden teşekkürler.

Az önce bir şey fark ettim uzatma kablosuna ayağımı vs. yaklaştırınca bass sesi artıyor çok garip bir durum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Statik elektrik falan gibi bir şey olabilir belki. bilgisayarın elektriğini kesip (Güç kablolarını çekip) bilgisayarın açma düşmesine 5-6 saniye basılı tutunca çözülebilir.
 
Aynısını jaklar ile bağladığımız enstrümanlarda yaşıyoruz. Topraklama dengesizliğiyle alakalı bir durum olduğu söyleniyor. Kasaya ayağımı koyunca veya gitar tellerine elimi dayadığımda kesiliyor. Mikrofonda da benzeri durum var. Kendimizi kasayla topraklıyoruz nasıl bunu çözeriz bilen var ise ben de cevap bekliyorum
 
aynı sorunu bende yaşıyorum çözmünü buldunuzmu bu sorun için topraklamalı 3 lü priz aldım fakat çözümü olmadı aylardır bu sorunu yaşıyorum çözemedim bi şekilde yardımcı olursanız seviniirim.
 

Geri
Yukarı