Milis neden hiç konuşulmuyor?

Pisi Linux, Pardus gibi birçok dağıtım ortaya çıktı ancak insanların ihtiyaçlarını karşılamaya uzak oldukları için Windows'un karşısında dondurma gibi eridiler. Linux dağıtımları genel yapısı itibarıyla bilgisayarı kullanmayı daha fazla bilmeyi gerektiriyor ve kullanımı Windows'a göre daha zor. Sen, ben veya bu forumdaki birçok insan kod yazmayı, araştırmayı veya öğrenmeyi sevebiliriz ama çoğunluk kolaylığı ve pratikliği tercih ediyor.

Tüm dağıtımları Arch, Gentoo gibi değerlendirmeniz çok yanlış. Linux Mint, MX Linux ve Manjaro gibi pek çok son kullanıcı dağıtımı var. Kod -doğrusu komut- yazmayı yok ediyorlar denebilir. Windowsda komut gerektiren şeylerin GUI halini yapmışlar. Kurulum olarak Windows'dan daha kolaylar. Linux Mint'ten örnek alayım tamamen Türkçeye çevirilmiş bir dağıtım ve tamamen Windows kullanıcılarının kolay kullanması için tasarlanmış. Bir Windows kullanıcısına Linux Mint ver, çok geçmeden zorlanmadan kulllanmaya başlayacaktır.
 
1621969113713.png


Milis geliştiricilerinden bazılarını şahsen tanıyorum. Kendileriyle yazışmışlığım var ve nasıl kimseler olduklarını biliyorum. O yüzden yarı-sıcak bakıyorum projeye diyebilirim. Ama sorun ekran görüntüsünde bariz görünüyor. Kararlı sürümleri yok henüz. LFS üzerinden bir Linux dağıtımı yapmaya çalıştılar ama bugün DEB yada RPM varken LFS tabanlı yeni bir beta dağıtımı kullanmak için herkes çok hevesli değil. Linux tayfası zaten "yerli" deyince kaçmaya başladı ortaya çıkan çoluk çocuk projeleri ve Pardus kazığından sonra. Hakkının yenildiğini düşündüğüm bir proje ama ne yalan söyleyim, isminde beta olan bir işletim sistemini ben de bilgisayarımda istemem bu aralar.
 
Milis Linux(GNU/Linux değil) üzerinde
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Python derledim Teşekkürler ...
 

Geri
Yukarı