Millenicom "adresinizde altyapı/port bulunmamaktadır" hatası

Rias_Gremory

Hectopat
Katılım
25 Haziran 2021
Mesajlar
4.328
Çözümler
30
Yaklaşık 4-5 yıldır Millenicom kullanıcısıyım. 16 Mbps bir paketim var ve yetmemeye başladı artık değiştirip 100 Mbps veya 35 Mbps gibi bir pakete geçeceğim ama altyapımın ne kadar desteklediğini öğrenmem lazım. Altyapımı sorgulamak için giriyorum, adresimi giriyorum fakat "adresinizde Altyapı/Port bulunmamaktadır." hatası veriyor. Üst komşum internet bağladığından beridir durum bu. Diğer apartman numaralarına baktığımda böyle bir şey demiyor ve desteklediği Mbps değerlerini söylüyor. Bu farklı apartmanların desteklediği hız benim içinde geçerli midir? Evimde şu an internet var fakat altyapı/port bulunmamaktadır demesi çok saçma geldi bana.
 
Başka ISS'nin sitesinden baktınız mı? (Millenicom'un altyapısı bulunmuyor olabilir. Başka servis sağlayıcılarından deneyin.)
 
Sorun uzun bir süre daha devam ederse Türk Telekom Bölge Müdürlüğüne hat sahibi adıyla dilekçe vererek VDSL port talebinde bulunun.
 
Sorun uzun bir süre daha devam ederse Türk Telekom bölge müdürlüğüne hat sahibi adıyla dilekçe vererek VDSL port talebinde bulunun.

Hocam 1.5 yıldır böyle. Önceden gösteriyordu fakat değeri hatırlamıyorum.

Şuradan sorgulayıp değerleri ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Deneyip geri dönüş yapacağım.

Hocam sizin binada VDSL port yok yüksek ihtimalle ve TT ekiplerinin başka bir kabin yapması veya birinin aboneliğini iptal edip portun boşa çıkmasını beklemekten başka çareniz yok.

3 apartman var hocam. En üst kattaki ya da 2. kattaki apartmana internet bağlandı. Bir apartmanın boş olduğunu biliyorum.

Şuradan sorgulayıp değerleri ekran görüntüsü atabilir misiniz?

Buyurun.

1675174254831.png
 

Geri
Yukarı