Millenicom başvuru sürecim

Bugün gelmez daha işiniz servise kaldıysa beklersiniz 1-2 gün daha randevu verecekler diye biliyorum.

Bekleyelim bakalım ama randevuluk iş yok. Gelen kurulum ekibi büyük ihtimalle yanlış porta çaktı kabloyu çünkü adamın boyu bile zor yetişiyordu, zor gördüğü için de sallamasyon taktığını düşünüyorum.

Bugün gelmez daha işiniz servise kaldıysa beklersiniz 1-2 gün daha randevu verecekler diye biliyorum.

Aslında konu açsan belki kullanan vardır.
@Patrixcs hocam da var zaten aynı router. O yüzden direk burda sorayım dedim. Konu açsam pek tutmaz çünkü pek yaygın kullanılan bir cihaz değil.

Anladım hocam sorun yok ya açıklamanıza gerek yoktu.
Olsun hocam. Bu arada sorunumu hallettim gibi. Dalgalanma gitti.
@Patrixcs hocam Gear Accelerator ağda kararsızlık yapıyor ve O cihaz için Gear Accelerator bile seçsek yine de o cihazda dalgalanma devam ediyor. Gear Accelerator'u kapattım. Geleneksel Qos üzerinden kendim öncelik verdim ve sorun tümden çözüldü. <1ms ve =1ms ibarelerini tekrar görmeye başladım.

Bu router'a çok acil düzgün bir güncelleme gelmesi lazım. Çok saçmalıyor. Stabilite diye bir şey yok.

Buradan bir mesaj gönderdim. Kurulum ekibinin iç tesisatta bulunan ADSL CAT-6 kablosunu ankastre üzerinde yer alan reglette yanlış porta çaktığını düşündüğümü belirttim. Sonrasında ise verdiğim yazılım, yazılım destek, uzak bağlantı vesaire hizmetlerimin aksadığını ve sorunumun bir an önce acil bir şekilde giderilmesini istedim. Bakalım sonuç ne olacak? Yalan konuşmuyorum bu arada, gerçekten hizmetlerim aksadı en sonunda 3 saatlik sınırsız GB almak zorunda kaldım Turkcell'den. Bu bitince ne yapacağım onu da bilmiyorum.
1609065743940.png

@erengore jitter test yaptım başka bilgisayarda kablosuz 2.4 GHz üzerindenn 1 ms jitter geldi. Modeme 3 ms ile ulaşıyor diğer odadan. 2.4 GHz'da bağlanıyor.
Bana da jitter 1ms diyor. Ama pingleyince biraz daha dalgalanma olduğu anlaşılıyor. Şimdiki yaptığım ayarlamada Jitter nerdeyse yok. Ping=1ms sabit alıyorum çok nadir 2 ye çıkıyor. Ben 2.4 üzerinden de 5 üzerinden de yapsam jitter çok iyileşti. Gear Accelerator pek bir işe yaramıyormuş bana sorarsanız. En iyi ayarlama Geleneksel Qos yapılandırırken oluyor. Oradan yapınca gerçekten iyileşti. Download'da iyileşti. Şimdi 92,5 aldım. Accelerator olmayınca gerçekten daha iyi oldu. Tavsiyem Gear Accelerator'u kullanmayın hocam. Ama elbette tercih sizin.

Bana da jitter 1ms diyor. Ama pingleyince biraz daha dalgalanma olduğu anlaşılıyor. Şimdiki yaptığım ayarlamada Jitter nerdeyse yok. Ping=1ms sabit alıyorum çok nadir 2 ye çıkıyor. Ben 2.4 üzerinden de 5 üzerinden de yapsam jitter çok iyileşti. Gear Accelerator pek bir işe yaramıyormuş bana sorarsanız. En iyi ayarlama Geleneksel Qos yapılandırırken oluyor. Oradan yapınca gerçekten iyileşti. Download'da iyileşti. Şimdi 92,5 aldım. Accelerator olmayınca gerçekten daha iyi oldu. Tavsiyem Gear Accelerator'u kullanmayın hocam. Ama elbette tercih sizin.
Bu Jitter olayı nasıl oluyor mesela 20 ms alıyorum jitter da 10 diyelim nasıl etkiliyor ?

Bu Jitter olayı nasıl oluyor mesela 20 ms alıyorum jitter da 10 diyelim nasıl etkiliyor ?
Jitter ping değişkenliği yani mesela 2 ping paketi attın:
1.si 10ms
2.si 35ms
Fazla pingi az pingden çıkarınca eline 25ms oluyor. İşte bu jitter oluyor. Ping değişkenliği. Benim modemim de daha doğrusu router'imde ara ara yükseliyordu. Attım ekran görüntülerini yukarıda bulabilirsiniz. Aslında hani oyunlarda pingden rahatsız oluruz ya. Aslında Jitter'den rahatsız oluruz. Ping birden yükselince oyun kararsızlaşır. Sabit 180 pingi; 30ms Jitter'in yoğun yaşandığı internete tercih ederim. Jitter'in fazla yaşandığı internet kararsızdır. Jitter işte budur hocam.

SpeedTest'deki Jitter'i aşırı gerçekçi bulmam ama yine de bir dereceye kadar doğrudur. Ama tam doğru değildir. Mesela SpeedTest'de en fazla 2ms jitter'im. Ama ben sürekli Ping paketi atınca bir süreden sonra yükseliyor. Hissedilmeyen ama var olan bir jitter bu. Eğer ayrıntılı analiz etmeye çalışmazsanız farketmezsiniz ama ben bugün biraz ayrıntılı incelemek istedim ve bu durumu farkettim. Şimdi halletim gibi ama oyunda göreceğim.

Pingim aniden 150ms'e falan fırlıyordu. İşte bugün düzelmiş mi diye bir kontrol edeceğim. Tekrardan bilgilendiririm.
Sorunuz varsa cevaplayabilirim hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı