Millenicom web sayfasındaki "hız yükseltme ve paket değişikliği" seçeneği nedir?

Katılım
23 Mart 2021
Mesajlar
2.601
Çözümler
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar,
Şu an TT'nin VDSL altyapısında Millenicom'un 50 Mbps'lik tarifesini kullanıyorum. Yakın zamanda fiber hat başvurusu yaptık ve binaya fiber kablo çekildi. Şimdi fiber kutusu ve obk için bekliyoruz.

Dün akşam Millenicom'un web sitesini kontrol ettiğimde görsellerde görüldüğü gibi "hız yükseltme ve paket değişikliği" ve "daha hızlı internet tekliflerinizi değerlendirin" seçeneklerini gördüm. Daha önce bu seçenekler yoktu. Bu seçeneklerden herhangi birine tıkladığımda ikinci görselde görünen "... Altyapınızda hız geliştirmesi yapılması durumunda en uygun kampanyaları sunabilmek için sizinle iletişime geçeceğiz." yazısı çıkıyor.

Fiber hat henüz tamamlanıp aktifleştirilmediği için altyapı sorgulamasında fiber görünmüyor doğal olarak. Yukarıda anlattıklarımın fiber hat ile alakası var mı acaba? Yoksa Millenicom kullanan herkeste böyle bir şey var mıdır? Aynı firmayı kullanan arkadaşlar web sitesine giriş yaparak kontrol edebilir misiniz?
 

Dosya Ekleri

  • Adsız1.png
    Adsız1.png
    76,5 KB · Görüntüleme: 148
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    40,2 KB · Görüntüleme: 111
Alabileceğim maksimum hız belli zaten neden böyle bir şey yapma gereksinimi duydular acaba?
Whatsapp üzerinden görüşüyorum şu an. Öncelikle bu hız düşüklüğü sorununu bir öğrenmeliyim. Yeni adres için görüşme yapıyorum. İstersen bu soruyu da senin için sorabilirim.
Attan inip eşeğe binmek gibi bir şey olacaktır hocam :(
Daha önce fiber diye iteledikleri paketten bile bu kadar yüksek hız görmemiş birisiyim.
  • Süper Online maksimum gördüğüm hız 4,000kbs/sn
  • Türk telekom maksimum gördüğüm hız 2,000kbs/sn
Millenicom ile tanıştıktan sonra 10/13,000kbs/sn görünce fiber gibi geliyor zaten. Bunun fiber alt yapısını kullanırsam sanırım alacağım hızın en iyisini görmüş olacağım.

Bu konuda konuşacak bir çok şey var fakat...
 
Whatsapp üzerinden görüşüyorum şu an. Öncelikle bu hız düşüklüğü sorununu bir öğrenmeliyim. Yeni adres için görüşme yapıyorum. İstersen bu soruyu da senin için sorabilirim.
Gerek yok sağ olun hocam sizin konuştuğunuz konu sapmasın.
Daha önce fiber diye iteledikleri paketten bile bu kadar yüksek hız görmemiş birisiyim.
  • Süper Online maksimum gördüğüm hız 4,000kbs/sn
  • Türk telekom maksimum gördüğüm hız 2,000kbs/sn
Firmalar her şeye fiber diyor hocam. 16 Mbps fiber hızında internet diyerek pazarlıyor. Oysa ki fiber, hız değil bir sistem/altyapı türüdür.
Bunun fiber alt yapısını kullanırsam sanırım alacağım hızın en iyisini görmüş olacağım.
Sanıyorum burada bir yanlış anlaşılma var. Millenicom'un fiberi yok hocam. Çünkü kendi altyapısı yok. Superonline ve TT altyapıları üzerinden hizmet veriyor. Ben de zaten fiber hat için TT'ye başvurdum. Altyapı TT'nin, hizmet aldığım firma Millenicom.
 
75 Mbps'e Kadar Gerçek Sınırsız, Taahhütsüz paketini satın almıştım.
Altyapınız 73 Mbps'e kadar destekliyormuş. Böyle bir altyapıda 12-13 Mbps çok düşük bir hız. Teknik destek isteyin bence. Zaten taahhütsüz kullanıyormuşsunuz, isterseniz başka bir firmaya geçin. Ama önce teknik destek isteyin, bir problem varsa -ki muhtemelen var- düzeltsinler. Ankastre mi sorunlu yoksa bina/daire içi tesisat mı sorunlu anlaşılır.
 
Bunu biliyorum. Hiç bir firma söylediği destek paket hizmetini tam vermiyor. Bunu da biliyorum.
Orası öyle tabii. Zaten "-e kadar" diyerek satıyorlar ya. Örneğin 35 Mbps değil de 35 Mbps'e kadar diyorlar. Ama firmalar vadettiği hızın % 75'ini vermekle yükümlüler. Bu durumda size en az 56 Mbps hız vermek zorunda.
Muhtemelen tesisat kaynaklı bir problem vardır. Arayıp "hızım düşük" dediğinizde binaya kadar olan kısmı kontrol edip "ankastreye kadar hızınızda herhangi bir problem yok" diyorlarsa iç tesisat arızalıdır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı