Milletin "Aman cihaz ısınmasın" takıntısı

Sueqraa

Hectopat
Katılım
14 Mart 2019
Mesajlar
427
Makaleler
4
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Harry Potter'a tapıyorum.
Sadece benim mi gözüme çarpıyor bilmiyorum ama Türk milleti herhangi bir cihaz kullanırken cihaz buzul çağını yaşasın istiyorlar. Mesela bir arkadaşım "ooo ekran kartı soba olmuş." diyor sürekli, en sonunda kaç derece olduğunu sordum ve %100 yük altında 55-60 derece arası çalıştığını söyledi. Farklı bir örnekte ise işlemcisi boşta 30-35 derecenin üstünü görmesin, eğer 35 derecenin üstüne çıkarsa patlayacakmış gibi davrananlar var. Giriş seviye işlemci kullanıp sıvı soğutmalar, en kaliteli termal macunlar ile destekleyenler var. Zamanında ben de yaptım ama benimki tamamen sıvı soğutmadan hevesimi almaktı. Telefonu ile saatlerce oyun oynayıp arkasında azıcık bir sıcaklık değişimi olduğunda çıldıranlar var. Sizin çevrenizde, dolaştığınız forum ya da sosyal medyalarda bu tip insanlar çok fazla mı yoksa bana mı denk geliyor? Ben durumun tamamen düşük alım gücüyle zorluk içinde alınan ürünü gözünde fazla yüceltmek ve bundan dolayı toz bile değmesini istememek olarak değerlendiriyorum. Sizin düşünceniz nedir? Ekran kartınız 60 dereceyi geçince kalbiniz çarpıyor ya da işlemciniz boşta 35-40 derece çalışında strese giriyor musunuz?
 
Bazı laptoplar hakikaten ısınıyor ama. Cihaz alacağım sırf bu yüzden kararsız kalıyorum.
 
Bilgisayarda pek takmıyorum ancak telefonun ısınmamasını sağlamaya çalışıyorum. Yoksa elim ateş topuna dönüşüyor.
 
Ben ekran kartım 75-78 arası olunca korkuyorum açıkçası ''Ulan neden böyle oldu ? '' diye. İşlemcim de 65 derece ondan da korkuyorum fazla diye. (Yük altında iken değerler böyle)
 
Hocam dua ediyorum yük altında 80 olsun diye, boşta 70 olduğu bile oluyordu bazen. Ne saçma takıntıymış arkadaş, PUBG oynamaktan telefonla elimi hafif yaktığını bilirim ben.
Zamanında HTC Desire 820 kullanmıştım, telefonda kronik sorun olarak arka kapakta yanık izi vardı 😅 . Neyse ki o günleri aşmayı başardık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı