Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Laiklik Çıkışı Gündem Oldu

Hey Türkiye

Centipat
Makaleler
1
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in laiklik hakkında yaptığı açıklamalar siyasi gündemin en sıcak konularından biri haline geldi. Katıldığı Konfreans'ta Tekin, “Kendi icat ettiğiniz bir laikliği bana dayatıyorsunuz. Sizin laiklikten anladığınız şey, camilerin kapısına kilit vurmak, camileri ahıra çevirmek, vatandaşın Kur’an öğrenmesini yasaklamak.” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, Zafer Partisi genel başkanı ve X camiasından sert tepkiler aldı.

CHP, Bakan Tekin’in açıklamalarını sebep göstererek suç duyurusunda bulundu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Tekin’i sert bir dille eleştirdi. Özdağ, “Otur, 0 aldın.” dedi. Tekin’in sözleri ve sonrasında yaşanan tepkiler sonrasında X'te kullanıcılar Yusuf Tekin'i istifa etmeye çağırdı.

Kaynak: x.com/bpthaber

Son düzenleyen: Moderatör:
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in laiklik hakkında yaptığı açıklamalar siyasi gündemin en sıcak konularından biri haline geldi. Katıldığı Konfreans'ta tekin, “kendi icat ettiğiniz bir laikliği bana dayatıyorsunuz. Sizin laiklikten anladığınız şey, camilerin kapısına kilit vurmak, camileri ahıra çevirmek, vatandaşın kur'an öğrenmesini yasaklamak.” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, zafer partisi genel başkanı ve X camiasından sert tepkiler aldı.

CHP, bakan Tekin'in açıklamalarını sebep göstererek suç duyurusunda bulundu. Zafer partisi genel başkanı ümit özdağ ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Tekin'i sert bir dille eleştirdi. Özdağ, “otur, 0 aldın.” dedi. Tekin'in sözleri ve sonrasında yaşanan tepkiler sonrasında X'te kullanıcılar Yusuf Tekin'i istifa etmeye çağırdı.

Kaynak: x.com/bpthaber

Gidiyorlar laikliği saçma sapan bilgiler veren hocalardan öğrenip insanlara yayıyorlar yazık vallahi.

Gidiyorlar laikliği saçma sapan bilgiler veren hocalardan öğrenip insanlara yayıyorlar yazık vallahi.
Dinimizi zorla öğretmeye çalışıyorlar. Normalde ben siyaset yapan insan değilim ama yetti artık.

Dinimizi zorla öğretmeye çalışıyorlar. Normalde ben siyaset yapan insan değilim ama yetti artık.

Din dersi kalksa aslında daha mantıklı ateist Hristiyan veya Yahudi, agnostik kişilerinde çözmek zorunda kalması bu dersi saçma bence en doğru kaynaktan öğrenilebilir zaten din Kur-an ı Kerim'den yani ben hiçbir din hocasının gerçekten dini bildiğini düşünmüyorum ve yanlış bilgi yayıyor bazı hocalar o yüzden en doğru kaynaktan sapmamak en mantıklısı bence.

Okumayı bilmeyen adamdan duyduğunu/okuduğunu anlamasını mı bekleyeceksin? Ancak böyle bir şey demesi beklenirdi zaten.

Din dersi kalksa aslında daha mantıklı ateist Hristiyan veya agnostik kişilerinde çözmek zorunda kalması bu dersi saçma bence en doğru kaynaktan öğrenilebilir zaten din kur-an ı Kerim'den yani ben hiçbir din hocasının gerçekten dini bildiğini düşünmüyorum ve yanlış bilgi yayıyor bazı hocalar o yüzden en doğru kaynaktan sapmamak en mantıklısı bence.
Din dersinin kalkması lazım. İstek üzerine giderim tüm dinleri öğrenirim. Daha 10 yaşındaki çocuğa islam kadar karmaşık, detaylı bir şeyi nasıl ögreteceksin?

Din dersi kalksa aslında daha mantıklı ateist Hristiyan veya Yahudi, agnostik kişilerinde çözmek zorunda kalması bu dersi saçma bence en doğru kaynaktan öğrenilebilir zaten din Kur-an ı Kerim'den yani ben hiçbir din hocasının gerçekten dini bildiğini düşünmüyorum ve yanlış bilgi yayıyor bazı hocalar o yüzden en doğru kaynaktan sapmamak en mantıklısı bence.

Bence sistemin artık şu şekilde olması lazım. Nüfus kimliğinde islam yazan kişiler, Camii'de ders işleyecek, eğer ki Hristiyan ise normal okula devam edecek. Ama artık dini o kadar zorluyorlar ki, dinden bile soğuduk artık.

Türkiye'de eğitim sistemi aşırı berbat bir hale geldi ki, artık Herkes istediği, sevdiği şeyleri yapamıyor. Düzenin acilen değişmesi şart bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı