CyberNexus
Hectopat
2026 MSÜ'ye gireceğim. MSÜ'de sınav süreci nasıl işliyor? Ocak gibi başvurular başlar tahminimce, şubat ayında da sınav olur. TYT ve AYT'ye de giriliyor mu o ay?
Yani Şubat ayında gireceğim MSÜ sınavı, TYT ve AYT'yi mi kapsıyor? Haziran ayında ki YKS sınavına girmek zorunlu mu?Hayır. Sadece MSÜ'ye giriyorsun. TYT ve AYT Haziran ayında olur. Sınav işleyişi ve zorluk bakımından TYT'ye benziyor MSÜ.
Hayır, kapsamıyor. Konu dağılımı olarak TYT ile aynı sadece. Apayrı bir sınav.Yani Şubat ayında gireceğim MSÜ sınavı, TYT ve AYT'yi mi kapsıyor?
Evet TYT'ye de bakılıyor. İstediğin bölüme göre AYT'ye de bakılıyor. MSÜ konu olarak TYT konularını kapsar. Yani 9 ve 10. sınıf konularından sorar. Başarılar dilerim şimdiden.Yani Şubat ayında gireceğim MSÜ sınavı, TYT ve AYT'yi mi kapsıyor? Haziran ayında ki YKS sınavına girmek zorunlu mu?
Teşekkürler. Ben Harp Okulu düşünüyorum da. Kara, Deniz, Hava farketmez.Hayır, kapsamıyor. Konu dağılımı olarak TYT ile aynı sadece. Apayrı bir sınav.
Teşekkürler. Harp Okulları AYT istiyor, Haziran ayında AYT'ye de mi girmem gerek?Evet TYT'ye de bakılıyor. İstediğin bölüme göre AYT'ye de bakılıyor. MSÜ konu olarak TYT konularını kapsar. Yani 9 ve 10. sınıf konularından sorar. Başarılar dilerim şimdiden.
Harp okulları TYT ve AYT'yi istiyor. Astsubay okulu için TYT yeterli.Teşekkürler. Ben Harp Okulu düşünüyorum da. Kara, Deniz, Hava farketmez.
Evet AYT puanına da bakılacaktır tercihlerde.Teşekkürler. Harp Okulları AYT istiyor, Haziran ayında AYT'ye de mi girmem gerek?
Tercihler genel de Mart-Nisan aylarında oluyor ama. Yazın bir daha tercih süreci yok diye biliyorum.Evet AYT puanına da bakılacaktır tercihlerde.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.