Milli takımın EURO 2020'de başarısız olmasının sebebi nedir?

FIFA sıralamasında İtalya 7, Galler 13, İsviçre 17, Türkiye ise 29. sırada. Uluslar Ligi B Grubu'ndan C Grubu'na düşmüş bir takım. Kulüp takımlarının Avrupa kupalarında esamesi okunmuyor. Kuruluşundan bu yana 5. kez katıldığı turnuvada, o takıma yerini yurdunu öğretmeleri kadar doğal bir sonuç olabilir mi? Kazansaydık tabii ki iyiydi ama tarihi hezimet de değil. Sonuçta 2012 finallerine katılamamış, 2016'da da gruptan çıkamamıstık.

Turnuvanın en genç takımıyız, bu kadronun iskeleti korunursa Dünya Kupası'nda daha iyi işlere imza atabilme potansiyelleri mevcut.

Ya göğe çıkarıyoruz, ya da yerin dibine sokuyoruz. Ellerinden geleni yapmaya çalışmışlardır herhalde, kimse kaybetmek için oynamaz. Neticede rakipler de futbolu bilen ve kaliteli oyunculara sahip ülkeler.
 
Şu maça bile çıkma şansı kalmamışken Altay'ı almaması, Taylan Antalyalı'yı turnuva boyunca seyirci gibi kulübede oturtması, Kerem Aktürkoğlu'nu takıma küstürmesi... Daha sayayım mı? Hepsi çakma filozofa yazar. Alsın başına çalsın o aldığı 40 milyon lirayı.
40 milyon lira alıyorsun ve takımın 3 - 0 (İtalya hadi bunu anlarım.) 2 - 0 (Galler 3 - 4 milyon nüfuslu yer 82 milyonluk bir ülkeyiz hiç mi düzgün teknik direktör veya oyuncu yok acaba aslında maçı izlerken oyuncularda ruh olmadığını gördüm. Belki o şans düşük olduğu içindir ama bu sebep de değil o şekilde olmamalı.) 3 - 1 (İsviçre) O kadar garip pozisyonlar gördüm ki bir keresinde bizimkilerden biri topun kendisine gelmesini bile bekledi ve o yüzden karşı takımın oyuncusu önüne çıkıp topu aldı. Öncelikle sanki kadroda uyum yoktu herkes bireysel oynuyormuş gibi hissettim. Onun dışında Mert Müldür sanırsam 2 maçtır oynamamış ve oynadığı ilk maçta da neredeyse efsane bir gol atacaktı böyle bir oyuncuyu niye yedekte tutuyorsa Şenol Güneş onu da anlamadım. Cidden efsane uçtu adam. Ben burada Şenol Güneş'i suçlu buluyorum. Hiçbir oyuncumuz kötü değildi hepsi birbirinden iyi oynuyor ama yine de düzgün bir takım çıkaramamış ortaya. Turnuvanın en genç takımıyız bir de belki o da kötü etkilemiştir ama beklentiler zaten bunun iyi etkilemesiydi. Neredeyse 3 maçı da 0 gol ile bitirmek üzereydik. Umarım istifa eder ve daha güzel bir teknik direktör gelir çünkü eminim aldığı 40 milyon liranın hakkını veremiyor.
 
Suç ruhsuz takım ve disiplinsiz oynamaları. Şenol güneş'te biraz hatalı ama her suçu ona atmamak lazım. Ben takip etmiyorum milli takımı sizde etmeyin. Onların futbol umrunda değil. Para kazanalım yeter.
 

Geri
Yukarı