Mimari için laptop tavsiyesi

ayalkin

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben peyzaj mimarlığı öğrencisiyim. Kendime okulum için bir bilgisayar almam lazım. Peyzaj projesi modellerinde yapı mimarlığına nazaran daha fazla model oluyor. Örneğin bir proje modellemesinde projenin büyüklüğüne göre sadece 80 100 tane bitki modeli kullanılabiliyor. Bu da bilgisayarı yoruyor tabii ki. Başlıca kullandığım programlar. Lumion, 3DMAX, SketchUp, rihno, AutoCAD, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator bu programları kullanıyorum. Soğutması mümkün mertebe iyi bir bilgisayar arıyorum.

1) ekran kartı bakımından baktığımızda bana en uygun ekran kartı ne olabilir? RTX 3050 ile 1650 veya benzeri ekran kartları arasında çok aşırı bir performans farkı bulunmuyor sanırım.
2) RTX serisi bulunan bir dizüstü bilgisayar alsam RTX avantajlarından (DLSS vb.) Modellemede yararlanabilir miyim?
3) ASUS TUF, ROG veya MSI modellerinin soğutmasının mükemmel olduğunu biliyoruz. Dell, Casper Excalibur, Monster, HP Pavilion veya Lenovo'nın soğutmaları nasıldır?

Öğrenci olduğum ve bu dar zamanda ailemi sıkıştırmak istemediğim için. Kenarda kendi çabamla az az biriktirmiş olduğum ve biriktirmeye devam ettiğim parayla alacağım o yüzden çok uçamıyorum fiyat olarak ama zorlayabileceğim en üst meblağa 12 13 bin TL. Zaten o fiyatlara da RTX 3050 falan geliyor. Fiyatı mümkün mertebe kısıp aşağı çekmeye çalışıyorum. O yüzden hani derseniz ki "o kadar çıkmana gerek yok git şu ekran kartıda aynı işi görür." derseniz makbule geçer.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı