Mimari İşler İçin Laptop Önerisi

fratsburg

Centipat
Katılım
12 Ağustos 2022
Mesajlar
9
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Linkteki dizüstü bilgisayarı mimari işlerde (render, teknik çizim) kullanmak için satın almak istiyorum, sizce bu yeterli olur mu ve Acer genel olarak (servis, malzeme kalitesi vb.) Sizce nasıldır? Önerileriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.


Oyunda oynanıcaksa gayet güzel bir laptop.
 
Mimarlık öğrencisi olarak söylüyorum alabildiğin kadar iyi bir işlemci al ekran kartın ise ortalama altında olmasın yoksa render gibi işlerde oldukça zaman kaybedersin.
 
Selamlar tekrardan,

@VenomBey, oyun oynanmayacak hocam sadece mimari işler için kullanılacak.

@İçimdeÖlenbiriVar inceleyeceğim hocam, 15.6 olduğu için ekran biraz mesafeliyim buna ama öneriniz için teşekkür ederim

@Kennal hocam bütçem bu civarlarda aklıma en yatkın işlemci olarak 5800H seçtim, Intel'de biraz farkediyor sanırım fiyat en azından 4-5 sene götürür diye tahmin ediyorum bu da.

Çok teşekkürler herkese tekrardan, Acer servisi, teknik desteği vb. nasıldır bilginiz var mı?
 
İşlemci performansı olarak 12. nesil daha iyi.

 
5800H yeterlidir yüz üstü bırakmaz. Size tavsiyem en az 16 GB RAM ile kullanmanız ve çift kanaldan vermeniz. Yanına da en az RTX 3050 koyarsanız mezun olana kadar rahat götürür.
 
Hangi programları kullanıcaksın ? Ben autocad da çizim photoshopda plan boyama yaparım diyorsan gösterdiklerin yeterli. Sketchup kullanıcam ama renderlarımı Vray ile alıcam dersen işlemci ağırlıklı bir model öneririm yok ben render için lumion kullanıcağım diyorsan o zman çok iyi bir ekran kartı bakmanız gerekicek. O yüzden bugün bunlara karar veremiyeceğiniz için dengeli bir model öneririm bir tarafa yüklenmeden
 

Geri
Yukarı