Mimarlık ve Render Uygulamaları İçin Sistem ve Çevre Bileşenleri Önerisi

tasokoc

Decapat
Arkadaşlar merhaba, genellikle render programları (Lumion, 3DSMax, V-Ray, SketchUp, Revit), CAD programları (AutoCAD vd.) ve Adobe programlarını ağırlıkla kullanmak ve nadiren Battlefield ve türevi oyunları da oynamak için şöyle uzun yıllar götürecek bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum.

İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X 3.7GHz (Turbo Boost 4.3GHz) 20MB önbellek işlemci
Anakart: GIGABYTE X470 AORUS Gaming 5 WIFI ATX anakart
Ekran Kartı: GIGABYTE RTX 2060 Windforce OC Dual Fan 6GB ekran kartı
Bellek: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) 3200MHz DDR4 ram
HDD: Seagate Barracuda 1TB 7200rpm hdd
SSD: SanDisk Ultra II 240GB (540MB/s-510MB/s) ssd
Güç Kaynağı: Corsair RM850X 850Watt 80+ Gold güç kaynağı
Kasa: Phanteks Eclipse P350X kasa (ön ve arkada birer adet 120mm fan)

İşlemciyi, ekran kartını ve güç kaynağını satın aldım. Bunun dışında kullanım amacıma da uygun olarak diğer birimlerde uygun bir sistem toplamış mıyım? Özellikle bu sistemdeki bellek, ssd, anakart ve (beni en çok yoran) kasa nasıldır sizce? Kasaya ekstra fan vs. eklemeli miyim? Tavsiyelerinizi beklemekteyim...

Merhaba, ben de aynı programları kullanıyorum. Dün bir konu açmıştım ben de hiç yanıt alamadım bari size ben yanıt vereyim dedim yardımcı olamasam da hareket olsun:)
Öncelikle ben de işlemci olarak ryzen 2700x kullanmayı düşünüyorum ekran kartı olarak ryzen kullanıyorsan amd olsun diye tavsiye almıştım meslektaş abilerden, o yüzden rx590 düşünüyordum. RTX kartları bilmiyorum pek ama oldukça iyi olduklarını sanıyorum araştırdığım kadarıyla. Oyun için amd işlemci intel ekran kartı uyum sorunu olmaz deniyor ama çizim işleri için ikisi aynı üreticiden olursa daha iyi deniyor nedir aslı astarı ben de merak ediyorum. Hayırlı olsun şimdiden sisteminiz.

Merhaba, ben de aynı programları kullanıyorum. Dün bir konu açmıştım ben de hiç yanıt alamadım bari size ben yanıt vereyim dedim yardımcı olamasam da hareket olsun:)
Öncelikle ben de işlemci olarak ryzen 2700x kullanmayı düşünüyorum ekran kartı olarak ryzen kullanıyorsan amd olsun diye tavsiye almıştım meslektaş abilerden, o yüzden rx590 düşünüyordum. RTX kartları bilmiyorum pek ama oldukça iyi olduklarını sanıyorum araştırdığım kadarıyla. Oyun için amd işlemci intel ekran kartı uyum sorunu olmaz deniyor ama çizim işleri için ikisi aynı üreticiden olursa daha iyi deniyor nedir aslı astarı ben de merak ediyorum. Hayırlı olsun şimdiden sisteminiz.
Ben de çoklu çekirdek performansından dolayı AMD işlemci aldım. Genellikle render programları da işlemciye yükleniyormuş çünkü. Yanıtın için de ayrıca teşekkür ederim :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı