Minecraft haritada yön nasıl bulunur?

Göktuğ321

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
kergit kargıcısı
Merhaba. Geçenlerede köylünün birinden orman kaşifi haritası aldım ve elime alıp yola koyuldum ama nokta hareket etmedi.
Hangi yöne gitceğimi de bilmiyorum yardım eden herkese teşekkürler.
Ek bilgi: Aşağıda haritanın resmi var.

Dosya Ekleri

• minecraft orman kaşifi haritası.png
    715,4 KB · Görüntüleme: 1.479
Geldiğin yönü kendin belirlemen gerek ben mesela meşale yapıyorum ve yollara koyuyorum geri dönerken onları izliyorum

Siz uzaklaştıkça nokta küçülür, siz yakınlaştıkça nokta büyür. Sağa sola gidip hangi yöne gittiğinizi farklı yönlere gidin. sola gittiğinizde haritada aşağı gidiyorsa muhtemelen ters yönde hareket ediyorsunuzdur. Bu arada bunu hangi köylüden aldınız?

Beyaz nokta yani sizin haritada görününen halinizin beyaz ucunu ormana doğru dönüp baya ilerleyin elinde sonunda varıcaksınız survival oynuyorsanız uzun sürer yanınıza bir at ya da varsa elinize bir elytra alın hızlı gidersiniz.İyi günler.

Haritada üst taraf kuzey(north) alt taraf güney(south) sağ taraf doğu(east) sol taraf batı(east). Gideceğiniz yere ulaşmak için ilk önce güney(south) e doğru çok fazla yürüyün ondan sonra o nokta büyüyecek nokta büyüdükten sonra doğu(east) ya doğru gideceğiniz yere varana kadar yürüyün.
F3 basınca yönler gözüküyor.

Üst taraf kuzey, sağ taraf doğu. Gideceğiniz yer sizin güneydoğunuzda. Önce güneye sonra doğuya gitseniz kolayca bulursunuz. Önce doğu sonra güneyde olur.

Haritada yönler bu şekilde olur. Şu anda senin haritaya göre doğu ve güneye hareket etmen lazım yani güneydoğuya. F3'e basarsan baktığın yçne göre farkedersin. North, east, south, west yazar.
North kuzey
East doğu
South güney
West batı

Sen mesela east'e yürü haritandaki nokta ev ile hizalanınca south'a yürümeye başla. Ulaşacaksın bu şekilde.

Dosya Ekleri

• 20210815_101831.jpg
    156,8 KB · Görüntüleme: 287

Haritaci köylü okyanus ve orman haritası veriyordu sanirim.

Üst taraf kuzey, sağ taraf doğu. Gideceğiniz yer sizin güneydoğunuzda. Önce güneye sonra doğuya gitseniz kolayca bulursunuz. Önce doğu sonra güneyde olur.

Tam olarak hangi yöne doğru hani F3'e basınca ortada renkli çizgiler çıkıyor hangi renkli çubuğu takip etmeliyim. Hepiniz farklı şeyler söyledniz kararsız kaldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…