Minecraft Java mı bedrock mu?

Java mı bedrock mu?

• Oy verenlerin toplamı
    105
knk nereden aldın ya kendi sitesinden mi? Diğer siteler çok sıkıntılı aldığın hesabın şifresi değişiyor hep :/
Şöyle söyleyeyim oyunun orijinal sitesinden almak istesen yaklaşık 24€ gibi bir para vermek durumundasın ve bu 162₺ gibi bir fiyat yapıyor(yaklaşık). Benim arkadaşımın çok eskiden aldığı bir sürü hesap vardı onlardan birini bana verdi. Fakat param olunca direk Elekrono ismiyle bir hesap da ben alacağım.

Ben Java Edition'ı 14 Eylül 2017'de almıştım ve bana Bedrock Edition for Windows 10 hediye edilmişti. Her ikisi de bilgisayarımda kurulu fakat Bedrock Edition'a neredeyse hiç girmiyorum. En çok Java Edition oynuyorum.

Sorunuza gelirsek, Java Edition çok daha avantajlıdır. Hypixel gibi sunucular sadece Java Edition'da mevcut, bazı sunucular (CubeCraft gibi) Bedrock Edition'da olsa da Java Edition sürümleri kadar iyi değiller.
Ayrıca, Modding açısından Java Edition, Bedrock Edition'ı ezip geçer. Çünkü Java Edition'da istediğiniz sürümü oynayabiliyorsunuz. En güncel sürüm 1.15.2 şu anda fakat isterseniz 1.12.2 sürümünde de oynayabilirsiniz. Bu sayede bir altın Modding sürümü belirleniyor (1.12.2 gibi) ve neredeyse bütün modlar bu sürüme çıkıyor. Fakat Bedrock Edition'da böyle bir şey yok. En güncel sürüm 1.14.30 (PS4 için 1.14.41) ve bu sürümden aşağıya inemiyorsunuz. Eğer güncel sürüm 1.14.30 ise siz de 1.14.30 oynamak zorundasınız. Ayrıca C++ ile yazıldığı için (ayrıca DirectX 11 kullanıyor) mod yapmak Java Edition'a göre daha zor. Çünkü Java Edition adından da anlaşılabileceği gibi Java ile yazılmış ve OpenGL kullanıyor. Bu sayede modlar çok daha kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Yani alacaksanız kesinlikle Java Edition alın.

Evet Android portu değil yalnız o bedrock Edition (PS4, Xbox One, Android, iOS, Windows 10 Edition) arasında oynanabiliyor. Hesap kısmında Key ile hediye geliyor bedrock Edition.

Biliyorum bende de var fakat konsol sürümleri bedrock Edition değil, farklı bir sürüm. Betası gibi bir şey bedrock Edition'un. Java'ya yakınlığı ile övünülen bir şey bedrock Edition.

Bence bedrock çünkü betaya kolayca ulaşıp virüssüz bir şekilde oyununuzu deneysel oyun yapıp marketten kaliteli eklentiler ve mcaddon dosyası olarak mod çalıştırabiliriz. Ve Java açık kod olunca Java Edition'a virüs girip bilgisayarı mahveder.

Bedrock Edition daha iyi, Java'nın tek avantajı mod desteği olması zaten 3.parti yazılıma giriyor modlar o yüzden kullanılması önerilmez ayrıca arkadaşlarınızla oynamak için Hamachi vs yüklemek gerekiyor bu da 3.parti yazılım...Bedrock Edition da 64 chunks da stabil FPS alabiliyorsunuz Java'da ise 16 chunksda PC kasmaya başlıyor. Bedrock Edition'da market var istediğin paketi alabilirsin ve karakterlerin animasyonları daha iyi bebek boyutunda karakter bile var. En önemli iki şeyde şu RTX Bedrock Edition'a gelecek ve Java Edition kapatılcak ileride.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı