Sodium kullanıyorumOptiFine kullanmayın.
Sodium kullanın.
Shaderlar genelde çok fazla FPS düşürür. Benim cihazım 60-70 FPS alırken shader ile 5-10 FPS seviyelerine düşüyor. "toaster" kategorisindeki shaderları en düşük ayarlarıyla kullanmanızı öneririm.
Verebileceğim en iyi tavsiye ise OptiFine değil, sodium kullanmanız. OptiFine ile sodiumu kıyasladığınızda sodium daha fazla FPS veriyor. Sodium kullanacaksanız ıris shaders modunu kullanmanız zorunlu olacaktır. Bu modları aşağıya ekliyorum.
↪︎ Fabric API
↪︎ Sodium
↪︎ Iris Shaders
Sodium ile çalışan ve FPS arttıran birkaç mod önerim var, linkleri aşağıya bırakıyorum.
↪︎ Lithium
↪︎ Phosphor
↪︎ Entity Culling
↪︎ Indium
Ayrıca, OptiFine'nı özlerseniz şu modlar belki size yardımcı olabilir.
↪︎ Lamb Dynamic Lights
↪︎ Zoomify
Umarım sana ve bu sıkıntıyı çekenlere yardımcı olabilmişimdir![]()
Shaderlar genelde çok fazla FPS düşürür. Benim cihazım 60-70 FPS alırken shader ile 5-10 FPS seviyelerine düşüyor. "toaster" kategorisindeki shaderları en düşük ayarlarıyla kullanmanızı öneririm.
Verebileceğim en iyi tavsiye ise OptiFine değil, sodium kullanmanız. OptiFine ile sodiumu kıyasladığınızda sodium daha fazla FPS veriyor. Sodium kullanacaksanız ıris shaders modunu kullanmanız zorunlu olacaktır. Bu modları aşağıya ekliyorum.
↪︎ Fabric API
↪︎ Sodium
↪︎ Iris Shaders
Sodium ile çalışan ve FPS arttıran birkaç mod önerim var, linkleri aşağıya bırakıyorum.
↪︎ Lithium
↪︎ Phosphor
↪︎ Entity Culling
↪︎ Indium
Ayrıca, OptiFine'nı özlerseniz şu modlar belki size yardımcı olabilir.
↪︎ Lamb Dynamic Lights
↪︎ Zoomify
Umarım sana ve bu sıkıntıyı çekenlere yardımcı olabilmişimdir![]()
Dediğim gibi, en iyi önerim OptiFine yerine Sodium kullanmak.Benim de Minecraft'ta shader açınca FPS 60 80 arası değişiyor sistem Ryzen 7 78003D ekran kartım da 4070 Ti Super 32 GB RAM ama 60 la 80 FPS güç planı yüksek performansta yardım eder misiniz? YouTube'deki yöntemleri denedim olmadı
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.