Çözüldü Minecraft shader pack ile FPS çok fazla düşüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

umut4612

Picopat
1 yıl önce satın almıştım arada kafamı dağıtırım diye, o günden bugüne 5-6 tane shader denedim hepsinde 50 FPS veriyor. Normal FPS 250 galiba shaderların kalitesi fazla daha yüksek FPS için shaderlar var mıdır? Varsa önerebilir misiniz?

Çözüm
Shaderlar genelde çok fazla fps düşürür. Benim cihazım 60-70 fps alırken shader ile 5-10 fps seviyelerine düşüyor. "Toaster" kategorisindeki shaderları en düşük ayarlarıyla kullanmanızı öneririm.

Verebileceğim en iyi tavsiye ise Optifine değil, Sodium kullanmanız. Optifine ile Sodiumu kıyasladığınızda Sodium daha fazla FPS veriyor. Sodium kullanacaksanız Iris Shaders modunu kullanmanız zorunlu olacaktır. Bu modları aşağıya ekliyorum

↪︎ Fabric API
↪︎ Sodium
↪︎ Iris Shaders

Sodium ile çalışan ve FPS arttıran birkaç mod önerim var, linkleri aşağıya bırakıyorum.

↪︎ Lithium
↪︎ Phosphor
↪︎ Entity Culling
↪︎ Indium

Ayrıca, Optifine'nı özlerseniz şu modlar belki size yardımcı olabilir.

↪︎ Lamb Dynamic Lights
↪︎ Zoomify

Umarım sana ve bu sıkıntıyı çekenlere yardımcı olabilmişimdir :)
OptiFine kullanmayın.
Sodium kullanın.

Shaderlar genelde çok fazla fps düşürür. Benim cihazım 60-70 fps alırken shader ile 5-10 fps seviyelerine düşüyor. "Toaster" kategorisindeki shaderları en düşük ayarlarıyla kullanmanızı öneririm.

Verebileceğim en iyi tavsiye ise Optifine değil, Sodium kullanmanız. Optifine ile Sodiumu kıyasladığınızda Sodium daha fazla FPS veriyor. Sodium kullanacaksanız Iris Shaders modunu kullanmanız zorunlu olacaktır. Bu modları aşağıya ekliyorum

↪︎ Fabric API
↪︎ Sodium
↪︎ Iris Shaders

Sodium ile çalışan ve FPS arttıran birkaç mod önerim var, linkleri aşağıya bırakıyorum.

↪︎ Lithium
↪︎ Phosphor
↪︎ Entity Culling
↪︎ Indium

Ayrıca, Optifine'nı özlerseniz şu modlar belki size yardımcı olabilir.

↪︎ Lamb Dynamic Lights
↪︎ Zoomify

Çözüm
i7 12700H tüm e Core'lar devre dışı, sadece p Core'lar açık
3060M MUX açık
Acer Nitro 5

1717923214870.png

Sodium - NVIDIUM - 128X texture pack - 380 - 420 FPS - 32 chunk

Shader açık iken 60 - 80 FPS - 12 chunk - nvidium kapalı - complementary unbound - 128x texture pack.
1717923385665.png

OptiFine kullanmayın.
Sodium kullanın.
Sodium kullanıyorum

Shaderlar genelde çok fazla FPS düşürür. Benim cihazım 60-70 FPS alırken shader ile 5-10 FPS seviyelerine düşüyor. "toaster" kategorisindeki shaderları en düşük ayarlarıyla kullanmanızı öneririm.

Verebileceğim en iyi tavsiye ise OptiFine değil, sodium kullanmanız. OptiFine ile sodiumu kıyasladığınızda sodium daha fazla FPS veriyor. Sodium kullanacaksanız ıris shaders modunu kullanmanız zorunlu olacaktır. Bu modları aşağıya ekliyorum.

↪︎ Fabric API
↪︎ Sodium
↪︎ Iris Shaders

↪︎ Lithium
↪︎ Phosphor
↪︎ Entity Culling
↪︎ Indium

Ayrıca, OptiFine'nı özlerseniz şu modlar belki size yardımcı olabilir.

↪︎ Lamb Dynamic Lights
↪︎ Zoomify

Sağ olun deneyeceğim lunar Client kullandığım için OptiFine ve sodium seçeneği var sodium gerçekten çok fazla FPS arttırıyor.

Shaderlar genelde çok fazla FPS düşürür. Benim cihazım 60-70 FPS alırken shader ile 5-10 FPS seviyelerine düşüyor. "toaster" kategorisindeki shaderları en düşük ayarlarıyla kullanmanızı öneririm.

Verebileceğim en iyi tavsiye ise OptiFine değil, sodium kullanmanız. OptiFine ile sodiumu kıyasladığınızda sodium daha fazla FPS veriyor. Sodium kullanacaksanız ıris shaders modunu kullanmanız zorunlu olacaktır. Bu modları aşağıya ekliyorum.

↪︎ Fabric API
↪︎ Sodium
↪︎ Iris Shaders

↪︎ Lithium
↪︎ Phosphor
↪︎ Entity Culling
↪︎ Indium

Ayrıca, OptiFine'nı özlerseniz şu modlar belki size yardımcı olabilir.

↪︎ Lamb Dynamic Lights
↪︎ Zoomify

50 FPS'den 80'lere çıktı teşekkürler.

Son düzenleme:
Benim de Minecraft'ta shader açınca FPS 60 80 arası değişiyor sistem Ryzen 7 78003D ekran kartım da 4070 Ti Super 32 GB RAM ama 60 la 80 FPS güç planı yüksek performansta yardım eder misiniz? YouTube'deki yöntemleri denedim olmadı.

Benim de Minecraft'ta shader açınca FPS 60 80 arası değişiyor sistem Ryzen 7 78003D ekran kartım da 4070 Ti Super 32 GB RAM ama 60 la 80 FPS güç planı yüksek performansta yardım eder misiniz? YouTube'deki yöntemleri denedim olmadı
Dediğim gibi, en iyi önerim OptiFine yerine Sodium kullanmak.

En iyi şekilde verim almak isterseniz Iris+Sodium kullanırken yanına FPS boost modlar eklemek herşeyi geliştirecektir.

İlk mesajımda (cevap olarak işaretlendi) bunu açıkça belirttim, ve bazı mod önerilerinde bulundum. Yanına sodiumda bulunmayan, fakat optifinede bulunan özellikler eklemek isterseniz diye birkaç mod eklemiştim listeye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı