xenita
Centipat
Daha fazla
Arkadaşlar selamlar. Aranızda belki bu konuyla ilgilenen varsa diye paylaşmak istedim. Öncelikle tahmin ediyorum ki Minecraft uçuk kaçık örneğin Warden'ların olması gereken bir dünya değildi. Normal bir dünyaydı aynı bizimki gibi. Mesela Warden bence bir Redstone canavarı. Antik kentin merkezindeki gizli odada olan kızıltaş malzemeleri, kitap masası gibi malzemeler orada geçmişte bir çalışmanın döndürüldüğünü ortaya koyuyor. Ayrıca yaratıcı modda da redstone bölümünde Sculk Sensor ve Çağırıcı gibi şeyler de Redstone ile ilgili malzemeler olduğunu gösteriyor. (Zaten Redstone ile kullanılan malzemeler ama ilk kullanan kişi biz değiliz.) Yani demem o ki Antik kentte yaşayan antik insanlar tehlikelerden korunmak için Warden denen yaratığı yaptılar. Antik kentte Warden'dan başka hiçbir mob bulunmuyor. Bu da Warden'ın olması gereken görevini yerine getirdiğini gösteriyor. Fakat yıllar yıllar sonra o insanlar bir şekilde yokoluyor ve Warden'lar boş bir şehri korumakla lanetleniyorlar. Aynı şey Ghastlar için de geçerli. Zaten bir yerde gördüğüm kadarıyla Ghastlar da bir Redstone icadı. Ghastlar dünyada bir çeşit ulaşım aracı olarak kullanıldılar. Sonrasında insanlar Nether'i keşfedince oranın keşfi için de Ghastları kullanmak istediler fakat bir şeyler istedikleri gibi gitmedi ve Ghastlarla birlikte orada kaldılar. Bu işin ucundan Pigman veya Piglinler çıkacak diye düşünüyorum bir çeşit mutasyon gibi. Yine Enderman'lar da biliyoruz ki geçmişte bir insan topluluğuydu fakat End'de evrimleştiler sonrasında da çağırdıkları Ender Dragon tarafından köleleştirildiler. Yani yine demem o ki Minecraft dünyasında oluşan o ütopik yaratıkların hiçbiri olması gereken bir dünya değil. Her şey insanların keşiflerini bir adım daha öteye atmasıyla ortaya çıktı. Zombiler, İskeletler gibi diğer moblar hakkında bir bağlantı oluşturamadım fakat yine bu işin içinde antik insanlar olacağından eminim. Minecraft dünyasını gerçek dünyadan ayıran tek şey Enderman gibi mutasyonların oluşabilme potansiyeli olmasıydı. Biz de Steve olarak böyle olması gerekenden çok daha tehlikeli bir dünyaya geldik ve Ender Dragon gibi bu dünyanın Tanrı'larını yok ederek dünyayı tekrardan normalleştirmek için savaşıyoruz. Hala kafamda toparlayamıyorum ama eminim ki demek istediğimi anlamışsınızdır. Ne düşünüyorsunuz?