Çözüldü Minecraft'ta mouse hızlıca kaydırılırken görüntü bozuluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Yaiizz

Attopat
Daha fazla  
RAM
8
Ekran kartı
Rtx 3050
İşlemci
i5 12450h
Arkadaşlar merhaba. Oyunlarda neden kaynaklı olduğunu bilmediğim halde sağa sola hareket ettiğimde böyle kararmalar oluyor, sebebi ne olabilir acaba? Bu bağlantıda mevcut nasıl olduğu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Konuya her girdiğimde RTX 3050'yi 3060 diye okuyorum, masaüstü sanıyorum 😃 bazı arkadaşlar sürüm değiştirmeyi falan deneyin demiş ama arkadaş bu sorunun her oyunda olduğunu belirtmiş. Monitörlerde bu sorun tepki hızı özelliğinin en yüksek ayarda olması sebebiyle gerçekleşiyor. Hiç laptop kullanmadığım için laptoplar da bu özelliğin nasıl kapatıldığı hakkında bir fikrim yok.

Eğer monitör ile kullanıyorsanız monitörün üzerindeki düğme veya joystickle ayarlar sekmesine gelerek kapatabilirsiniz. Ama ben daha önce tepki süresi özelliği ile bu kadar fazla renk sapması gerçekleştiren bir ekran görmedim, bu bayağı fazla yani. Belki bir ihtimalle farklı bir sorun olabilir.

Teşekkür ederim. Tepki süresini kapatmayı bulup size düzelip düzelmediğini söyleyeceğim.

V-Sync yani yırtılma önleme ile ilgili olabilir o oyun FPS'ini monitörün yenileme hızı ile sınırlıyor.

Bir kapatıp deneyeyim.

Bildiğim kadarıyla tepki süresi monitorun kendi özelliği hocam.

Anladım hocam.

Arkadaşle G-Sync ile alakalı bir sorunmuş. Kapatınca düzeldi ve FPS arttı. Teşekkürler yardımcı olan arkadaşlara.
Konuya her girdiğimde RTX 3050'yi 3060 diye okuyorum, masaüstü sanıyorum 😃 bazı arkadaşlar sürüm değiştirmeyi falan deneyin demiş ama arkadaş bu sorunun her oyunda olduğunu belirtmiş. Monitörlerde bu sorun tepki hızı özelliğinin en yüksek ayarda olması sebebiyle gerçekleşiyor. Hiç laptop kullanmadığım için laptoplar da bu özelliğin nasıl kapatıldığı hakkında bir fikrim yok.

Eğer monitör ile kullanıyorsanız monitörün üzerindeki düğme veya joystickle ayarlar sekmesine gelerek kapatabilirsiniz. Ama ben daha önce tepki süresi özelliği ile bu kadar fazla renk sapması gerçekleştiren bir ekran görmedim,bu bayağı fazla yani. Belki bir ihtimalle farklı bir sorun olabilir.

Eğer monitör ile kullanıyorsanız monitörün üzerindeki düğme veya joystickle ayarlar sekmesine gelerek kapatabilirsiniz. Ama ben daha önce tepki süresi özelliği ile bu kadar fazla renk sapması gerçekleştiren bir ekran görmedim, bu bayağı fazla yani. Belki bir ihtimalle farklı bir sorun olabilir.

Teşekkür ederim. Tepki süresini kapatmayı bulup size düzelip düzelmediğini söyleyeceğim.

V-Sync yani yırtılma önleme ile ilgili olabilir o oyun FPS'ini monitörün yenileme hızı ile sınırlıyor.

Bir kapatıp deneyeyim.

Bildiğim kadarıyla tepki süresi monitorun kendi özelliği hocam.

Anladım hocam.

Arkadaşle G-Sync ile alakalı bir sorunmuş. Kapatınca düzeldi ve FPS arttı. Teşekkürler yardımcı olan arkadaşlara.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Geri
Yukarı