Mini inceleme: Dark Souls III

Smuya

Hectopat
Makaleler
16
Daha bir hafta önce bitirip yetmeyince 2. defa başladığım bu sefer de yarısına geldiğim bir oyun. Yani bu bilgilendirmeyi yapıyorum ki oynamamış diye beni yargılamayın. Hadi başlayalım.

Nostalji hissiyatı:

Bence bu kısım gerçekten çok zorlama bir kısım. Sırf Dark Souls 1 seven oyuncuları çekeceğiz diye anor londo bölgesini eklemişler. Fakat sadece bölgenin adı anor londo. Anor londo bölgesine ulaştığınızda yapmanız gereken şey Silver Knight'ları atlatıp merdivenden çıkmak ve bossu kesmek. Benim bildiğim anor londo komplike ve tek merdivenden oluşmayan 3 bonfire barındıran bir bölgeydi. Bu bölgenin anor londo ile tek alakası demirci. Tasarım olarak bölgeyi almışlar ama çok kısa bir hale getirmişler. Onun dışında oyunda gene havel seti gibi eskiden kalma eşyalar var. Fanları çekeceğiz diye nostaljiyi olsun diye eklemeleri hoş olmamış. Bari üzerinde durulsaydı.

Bosslar:

İşte şimdi geldik oyunun en iyi olduğu noktaya. Ben DLC bosslarını oynamadım ama çoğunu biliyorum. Özellikle DLC bossları olmak üzere bosslar çok iyiler. 1.oyunun ve bazı bosslarda 2.oyunu geçmiş bir oyun. Örnek olarak ana oyundan pontiff sulyvahn, yhorm the giant, abyss watchers, soul of cinder gibi bosslar örnek verilebilir. Bu bosslar gerçekten oyun tarihinin en iyi boss savaşlarından biri olarak bile adlandırılabilir.

Grafikler:

Dostlar grafikler üçleme arasındaki en iyi grafikler. Gerçekten aşırı güzel duruyorlar. Özellikle Ponttif'in bulunduğu valley bölgesindeki manzaraya hayran kaldım.
Bölüm dizaynı:

İlk oyuna göre bence bu konuda çok geride kaldı bu oyun. 2.oyun da öyle. Bölüm dizaynı konusunda ilk oyun gerçekten çok iyiydi. Her yere bağlantılı bölümler içeriyordu. Bu oyunda maalesef öyle bir şey yok.

Senaryo?

Bilmiyorum. Hakikaten bilmiyorum. Tek bildiğim 5 sinder lordu var aleve feda edilmek istemiyorlar biz de onları tahtlarına geri döndüreceğiz.

Oyun zor mu?

Evet zor. Üçleme arasında en zor oyun bu oyun. Ama kime göre zor? Oyunda her şeyi analiz edip her itemi her şeyi bilirseniz oyun aşırı basit bir hale bürünecektir. İlk ve 2.oyunda da bulunan bir şey bu. Oyundaki en güçlü ve düşmanlara en efektif vuran silahınız bilgi.

Sanat tasarımı:

Sanat tasarımı konusunda FromSoftware firmasının ne kadar iyi bir firma olduğuna şüphe yok. Sanat tasarımı konusunda öncü bir firma zaten. İlk oyundan beri böyleydi ve bu değişmedi. İlk oyunda firelink Shrine'dan Blighttown'a inen asansördeki detaylar çok iyiydi. FromSoftware gerçekten bu işe özenen nadir firmalardan.

Müzikler:

Açık olacağım üçleme arasındaki en iyi müzikler bu oyunda. Hala ara sıra yhorm the giant ve abyss Watchers'ın müziklerini dinlerim. Ruhuma iyi gelir ve size de tavsiye ederim. İyi geliyorlar insana. Müzikler gerçekten çok iyi be. Özel sanatçılarla yapılmış gibiler.

Oyundan kaldırılan şeyler:

1- bonfire ascetic.
2.oyunda kullandığınız bölgenin Ng'deyken bile ng+'a geçirten bir eşyaydı. Benim mesela Soul'a ihtiyacım var bir bölgenin bossu bana aşırı kolay geldi. Basıyorum bonfire ascetic eşyasını tekrar öldürüyorum aynı bossu daha fazla soul alıyorum tabii boss daha güçlü oluyor.

2- lordvessel.
2.oyunda kaldırılan bu eşya Dark Souls 3'te de kendine yer bulmuyor. Artık Fast travel için bu eşyaya gerek kalmadı.
3- smooth and silky stone.
Bu eşya yerine artık kuşla bombları takas edebiliyoruz.

En iyi souls oyunu mu?
Bana göre hayır.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı