Mini-Pc M2 SSD’yi Görmüyor

methamz

Kilopat
Daha fazla  
Router yapmak için Çin’den N5105 işlemcili bir mini-pc aldım. Pc BIOS menüsünde yeni aldığım SSD’yi görmüyor. USB’den Linux açtığımda da SSD görünmüyor. SSD bozuk değil, kendi pc’mde kullanabiliyorum. Ayrıca eski SSD’m de mini-pc’de çalışıyor.

Mini-pc’de çalışmayan SSD: Hikvision E100N 128 GB 500-347MB/s M.2 PCI-E Nvme HS-SSD-E100N/ 128 GB : Amazon.com.tr: Elektronik

Mini-pc’de çalışan eski SSD: https://www.amazon.com.tr/Crucial-PCIe-Gen3-NAND-kadar/dp/B0B25LZGGW/ref=sr_1_1?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=3MX6JMCGMM7SZ&keywords=Crucial+P3+1TB+PCIe+Gen3+3D+NAND+NVMe&qid=1677944344&s=computers&sprefix=crucial+p3+1tb+pcie+gen3+3d+nand+nvme+,computers,280&sr=1-1

Sorun nedir sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mini PC modelini de atabilir misiniz? m2 Sata SSD desteği olmayabilir.

SSD'de partition oluşturulmamış olabilir. Linux'ta nasıl işliyor bilemiyorum ancak diske NTFS partition oluşturursanız görebilir diye düşünüyorum. Windows kurulum ekranında Shift+F10 ile CMD açılabiliyor. Buradan "diskpart" ve "list disk" komutlarını kullanarak diski görüntüleyebiliyorsanız sorun yok demektir. Sonrasında yapılacaklar için şunu takip edebilirsiniz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…