Minimum bütçeyle oyun bilgisayarı önerisi

Draq

Hectopat
Katılım
28 Ocak 2019
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba! Şu aralar bir oyun bilgisayarı toplamayı düşünüyorum. GTA V orta ayarlarda oynatması yeterli. Böyle bir bilgisayar için kaç TL bütçe gerekli? Gerekli donanımları ve markalarını mısınız?

"Dediğim gibi minimum bütçe olacak"

Herkese iyi bayramlar ve iyi günler...
 
Hocam ikinci el durumu farketmez ise en fazla 1500 lira bütçe ile hoş bir sistem toplamak mümkündür. Ama derseniz ki sıfır ürünler olsun, o vakit 3000-3500₺ arası bir meblağı göze kestirmek gerekir. GTA V i orta grafikte +60 FPS olarak oynatacak bir sistem gtx700 serisi ve üzeri derim size, 600 serilerinde para ve vakit kaybetmeyin boş yere. Sizden ricam ikinci el parça olur mu ve sistemi nasıl kullanacağınızı biraz da olsa ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz sorularına cevap vermeniz olacaktır
Saygılarımla...
 
Hocam ikinci el sistem olur sorun yok. Oyun ve yayın için kullanacağım sistemi. Yardımınız için teşekkür ederim. İkinci el bilgisayar malzemeleri bulabileceğim bir site/yer var mı?
 
Yazımda eksiklik yapmışım özür dilerim

*Gerekli donanımları ve markalarını sıralar mısınız?
 
Yalnız o fiyat aralığında alacağınız bilgisayar ister istemez önümüzdeki 1-2 sene içerisinde illa ki upgrade gerektirecektir. Bulacağınız sistemler büyük ihtimalle ddr3 ramli, am3 işlemci soketli anakartlar ve 4-5 yıl öncesinin ekran kartlarını barındıracaktır ki dediğim gibi ilerleyen dönemlerde yapacağınız bir yükseltme için anakart, ram, işlemci, ekran kartını değiştirmeniz gerekecek ve bunun sıfırdan bilgisayar toplamaktan hiçbir farkı yok.
 
1500-2000 liraya 2. elden gayet güzel sistem toplanabilir. Ekran kartı olarak, OEM RX 460 düşünebilirsin. Onu bulamazsan Biostar RX 560 modeli var, n11'de 550 lira civarı idi sanırım.
Ben olsam işlemci anakart RAM üçlüsünü toptan 2. El alırdım. Bunları sıfır almaya kalksanız en az 1200-1300 falan tutar.
 
Peki ne önerirsiniz anakart ve işlemci olarak?
 
Peki ne önerirsiniz anakart ve işlemci olarak?
Bazen denk geliyorum 700-800 liraya İ5 3570 li anakart ve RAM satıyorlar. Aslında G4560'da alabilirsiniz ama onun da fiyatı son zamanlarda çok yükseldi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…