Mining saçmalığı

Arkadaşlar ben şunu anlamıyorum. Forumda her gün konu açıyorlar "bu ekran kartıyla mining nasıl yaparım?" vs diye. Bunu soranlarda tek ekran kartıyla yapmaya çalışıyor. Milleti o kadar fakirleştirdiler ki, millete ayda 100 dolar kazanmak çok güzel geliyor. Unuttuğunuz bir şey var, dolar bu kadar yüksek olduğu için 100 dolar size iyi geliyor. 800 TL ile ne yapacaksınız 1 ayda çok merak ediyorum. Dolar bundan 10 sene önce ki gibi 2 olsa, 100 dolar için bu işle kimse uğraşmazdı. Amerika'da bir haftada üniversite kütüphanesinde çalışarak kazanıyorsunuz bu parayı.

Dün bir tanesi yazmış, "250 bin lira kredi çekeceğim bankadan, 20 tane ekran kartı alacağım, elektrik faturamı da kredimle öderim sonra da mining yaparak 4 5 ay sonra bunu ödemeye başlarım" diye. Kafa yapısına bak, tam bir pepega. Böyle saçma sapan düşüncelere sahip bir ton insan var. He bana dersen ki benim tuzum kuru, gidip 20 tane 3000 serisi NVIDIA ekran kartı aldım ve mining yapıyorum. Yatırım yapılacak daha birçok iş varken, neden bu mining işi diye sorarım da, neyse. Yalnız şu ana kadar kazanmış olabilirsin ama Ethereum 2.0 geldiğinde ne yapacaksın? Zannediyorlar ki, o coin gider bu coin gelir. O işler öyle değil işte. ETH kadar kazanç getirmiyor hiçbir mining. Hep tutturmuşlar Raven diye. Bu bahsedilen coin hacmi, ETH ile yakın bile değil. Kazançlar düştüğü zamanda, kimse o kadar az kazançlar için miningle uğraşmaz. Adam zamanında oyun oynamak için almış bir ekran kartı, bir bakıyor mining diye bir şey ve millet ayda 750-1000 lira kazandığını söylüyor, ben niye yapmıyorum diyor.

Madem coin işine bu kadar meraklısınız, gidip coin alarak yatırım yapın. Tekrar söylüyorum, yatırım tavsiyesi olarak algılamayın. Ama bunu da gidip bankadan kredi çekerek, borç harç içine girerek yapmayın. Bu işte yeniyseniz, ufak meblağlarla girin ve kaybederseniz de üzülmeyeceğiniz paralarla girin. Milletinde kafanızı bulandırmasına izin vermeyin. En basit örnek elon musk. Doge coin, troll bir coin ve hiçbir projesi olmayan bir coin. Ama öyle bir algı var ki, uçacak kaçacak diye. 0.40 centlere kadar geldi. Destekten alan parasını aldı, tepeden alan zarar etti.

Yani durmadan Mining'den şu kadar kazanıyorum, şöyle ekran kartı alacağım bunu işe dönüştüreceğim kafasındakilere itibar etmeyin. Bunlar gelip geçici, tek bir sürümle tepetaklak olacaklar. Burada anlatmak istediğim, hayallere kapılıp da, paranızı çarçur etmemeniz.
İsteyen istediğini yapar. Karışamazsınız. Ancak dediğiniz gibi ETH devri bitmek üzere ve diğer coinler bu kadar para kazandırmayacak.
 
Kimse kazım yapmazsa Blockchain devam edemez. O yüzden belli bir seviyede kazılmasına destek veriyorum ama kredi çekip rig kurmak saçmalık bence.
 
Bulamadım. Link atar mısınız?
 
İsteyen istediğini yapar. Karışamazsınız. Ancak dediğiniz gibi ETH devri bitmek üzere ve diğer coinler bu kadar para kazandırmayacak.
Tabii ki isteyen istediğini yapar, benim ona lafım yok yanlış anlaşılmasın. Ama gidip binlerce lira harcayıp, bunu işe dönüştürmeyi düşünmek saçma onu demek istiyorum.
 
Sizin ne düşündüğünüz niye birilerinin umurunda olsun ki? Sizin saçma dediğiniz olay sayesine asgari ücretle geçinen biri extra gelir elde ediyor. Babasından 5 10 lira harçlık alanlar günlük 25 30 lira kazanıyor kartına göre daha da yükselir. Elektrik faturasını ödeyen kendisi, olacak her türlü aksiligin sorumluluğunu alan kendisi sizi niye rahatsız ediyor anlamadım. Bu arada her konu altında kart alamıyorum diye ağlayanlar da kimsenin umurunda olmasın. Gerçekten isteyen çoğu kişi kartını aldı şimdi de parasını çıkartıp kartı bedavaya getiriyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı